3-podhoda-izpolzvani-ot-lubovni-izmamnici

Как да разберем дали сме намерили истинската любов или това е красива измама?

Толкова много хора имат недостиг на любов, че тези, които търсят и искат да срещнат любовта вместо да попаднат на „щастливи до края на дните си“ приказка се оказва, че са попаднали на изкусни емоционални измамници, които са предлагали това, за което си мечтаете докато те са се домогвали до това, което искат – обикновено власт, финанси, статус.

Някои успяват да се усетят навреме, други не съвсем и за съжаление, тези, които не успяват да се отскубнат от токсичните връзки след това страдат цял живот и се питат защо за наказани от Съдбата да им се разбие така живота. На тези хора искрено им съчувствам, т.к. контролът над тях е бил толкова силен и успешен, че не са имали шанс да получат помощ и подкрепа. За вас ще е полезно да прочетете тази статия наравно с тези, които още не са с разбити сърце и живот и да осъзнаете, че не сте лудите вие.

 

Така, тактика номер 1: Бомбардиране с любов

Ще кажете какво лошо има в това. Ами колкото повече ви се четка егото, че сте обичани, колкото по-щастливи сте че сте намерили някой, който ви разбира, е като вас, споделя с вас еднакви възгледи за живота, толкова повече ще си сваляте гарда. Естествено е това, нали. Ами да. Лошото е, че в едни връзки това е на добре, в други токсичният партньор си прави инвентар на това с какво да ви обиди после, как да ви засегне, с какво да ви държи в ръцете си и най-вече – ще слухтят за това какво можете  да им дадете и какво могат да вземат от вас.

Когато са готови с инвентара, вече спокойно могат да отдръпнат любовта си всеки път, когато искат да направите нещо за тях или да им се подчините. Когато единият ден си на седмото небе от радост, а на другия се чудиш какво става – ето тогава емоционалните измамници те хващат в зависимост от техните прищявки, мнения, желания и мисли.

Тактика номер 2: Пускане на пушеци

Второто нещо, с което ви правят зависими от прищявките и условната любов, която винаги трябва да си я откупите, заслужите, прослужите, измолите или изпросите е: замъгляване на обстановката. Постепеннно те ще направят всичко възможно или да ви скарат с тези от обкръжението ви, които могат да ги разкрият или да ви дадат друго мнение освен тяхното, което токсичките хора винаги мислят, че е най-правилното и трябва да се следва от всички.

Когато ви изолират от приятелската и семейната подкрепа вие оставате като жертвено агънце в ръцете им и те ви казват как да мислите, какво да правите, може и да ви обличат по техният вкус, т.к. нали тяхното мнение трябва да е най-авторитетното. Така като ви създават емоционални травми чрез отдръпване вие ще сте безпомощни и ще отидете пак датърсите любовта, която знаете че преди сте я получавали. За съжаление там, където вие търсите любов, получавате игри на власт и подчинение от токсичният партньор.

Тактика номе 3: Триангулация

Както се казва – и сам да е токсичният партньор на сцената, ще намерят начин да се блъскат. Като цяло за да сте им в плен, за да им давате това, което искат, както казахме – обикновено това е власт, контрол, финансови средства, статус, токсичните партньори въвличат и трети хора по много сшецифичен начин. Толкова е шаблонен този начин, по който използват третите хора, че не случайно такива хора ги наричат емоционални измамници, вместо тормозчии.

Ако сте в романтична връзка с тях или бившият ще им е съсипал живота и вие трябва да изкупвате всички грешки на бившият, или те ще ви кажат, че някой ги сваля, за да създадат конкъренция и да ви накарат да се борите като Дон Кихот с ветрени мелници за тях. Също може и да започнат да създаават непреодолими пречки пред вас и близки хора от техния пол. Ако сте мъж и имате сестра, с която сте близки, не се притеснявайте – тя ще получи титлата враг номер едно на връзката ви.

Друго, което ще направят е да казват как и други се съгласяват с тяхното мнение. Те ще се опитат да привлекат на тяхна страна хора, които няма да имат нищо против да влязат в интригата заради удоволствието, че са силни – знаят тайни, дърпат конци, играят зад кулисите. Като цяло, ако някой обича да казва как другите все се съгласяват с тях, или ги хвалят, може и да лъже.

Измаменият, ако е добре манипулиран и контролиран, може и да не заподозре какво се случва докато не стане твърде късно и не се окажат с илюзията, че са сами и няма кой да им помогне. Добрата новина е, че ако ти си в такава ситуация, то причината да попаднеш на емоционален хищник е, че си с чувстващо сърце, способно да съчувства и търси отклик. Твоята светлина и доброта е като притегателна сила за тези, които търсят изкупителна жертва или лесна мишена за използване.

И така, как да постъпим? Цвети Петрова е с над 10 години опит като житейски съветник, с дипломи за коуч и психолог, и многобройни отзиви от хора от цял свят. Чрез лични срещи и обучения тя помага да шлифоваме кармата с хора около нас, за  да привлечем изобилие и благоденствие в пълния смисъл на думата. Бъди и ти сбъдваща живота на мечтите си започвайки от страничката Тайните на Успеха във Фейсбук.

Разруши у мен всичко, което трябва да бъде разрушено. Укрепи това, което се нуждае от укрепване. Използвай ме. Твори чрез мен. Нарисувай с мен всяка цветна мазка върху платното на живота. Помогни ми да живея пълноценен и уникален живот и да ходя по неутъпкани пътеки… Покажи ми как да обичам по-дълбоко, отколкото съм смятал за възможно. Дръж още…

как-да-запазим-любовта-evolife.bg

Когато пред новобрачната двойка се изпречи животът с неговите трудности, грижи и тревоги, тогава изчезва романтиката, с която въображението така често краси брака… Често те откриват един в друг неподозирани до тогава СЛАБОСТИ И ГРЕШКИ. Но сърцата, които любовта е свързала, ще откриват и НЕПОДОЗИРАНИ ДО ТОГАВА ДОБРОДЕТЕЛИ.  Двамата трябва да се стремят към това още…

istini-za-lubovta-evolife.bg

         Кои сме ние и накъде вървим?  – Това е един от въпросите, които често нашата душа си го задава и къде сме по пътя на самоусъвършенстването. Защото сме на тази земя за да се учим непрекъснато. Ако ние не се учим, ако тъпчем на едно място, то и душата ни закърнява още…

svodata-da-badesh-sebe-si

Едно от най-важните неща, които имаме да научим в живота, е да можем да бъдем себе си! Факт е, че всеки от нас борави със Свободния си избор. Да потискаме себе си или да бъдем себе си, това са два качествено различни начина, по които живеем живота си. Да бъдем себе си, е Здраве. Да още…

svodata-da-badesh-sebe-si

Едно от най-важните неща, които имаме да научим в живота, е да можем да бъдем себе си! Факт е, че всеки от нас борави със Свободния си избор. Да потискаме себе си или да бъдем себе си, това са два качествено различни начина, по които живеем живота си. Да бъдем себе си, е Здраве. Да още…

10-super-hrani-za-po-dobro-zdrave

Какво представляват супер храните? Реално, такова нещо не съществува. Терминът е измислен от маркетинговите специалисти, за да продават по-добре определени продукти на пазара, понижаващи нивата на холестерол. Но за „суперхрани“ могат да минат някои храни, които помагат за подобряване на здравето ни, в борбата с излишните килограми и съставянето на различни диети, съобразени с тези още…

Pin It on Pinterest

Share This