chovek-privlicha-sushtata-energiq-koqto-izluchva-evolife-bg

Човек привлича точно това, което изпраща! Говорим за поведение, мисли, чувства, отношение…. Човек привлича точно такива хора, които са сходни до него като излъчване! 

Всички вече знаем, че мозъкът работи на ниво вълни. Човешкият мозък вибрира непрестанно и генерира мозъчни вълни с различни честоти. И тези вълни имат определена честота на трептене. От нас, нашите действия, нашето хранене, музиката, която слушаме и разбира се, от мислите, които допускаме в ума си зависи каква честота на трептене ще имат тези вълни – дали по-хармонична или по-хаотична.

Само ще спомена, че ние често вярваме, че не можем да влияем на дишането си, на мислите си, на настроението си. Че всичко е зададено и каквото е такова. И край. Обаче съществуват безбройни методи за навлизане в транс и в медитативни (трансови) състояния като подлагане на хипноза, медитация, релаксация, йога-ниндра, дълбоко дишане, метод Силва и други, а компютърно-модифицираните аудио програми (brainwave entrainment продукции) помагат за този процес и затова са обект на дългогодишни изследвания. Именно когато навлезем в едно такова променено състояние на съзнанието с Алфа честота, ние се свързваме с подсъзнанието си, със силата в нас и можем да се „само-програмираме“, да си казваме утвържения (в Йога се нарича Санкалпа), да изтриваме стари модели на поведение. Изисква се практика и постоянство и не след дълго резултатите идват.

Знам, че изобщо, ама изобщо, това не изглежда така отстрани, защото всички ние изграждаме механизми на поведение, за да се предпазим от околния свят. Тези механизми ги градим несъзнателно, още в много ранна детска възраст и това съвсем не е съзнателно решение „Ще се държим така или ще се държим така“. Този процес се случва и е начина на малкото дете да се справи със заобикалящия го свят и предизвикателствата в него. Някои хора изграждат механизми на свитост, затвореност, мълчаливост, плахост, а други, като мен, точно на обратното – на увереност, дръзкост, дори агресия и предизвикателност.
Но хората, които истински ме познават, знаят, че и до ден днешен се боря със стари вградени ми още в детството модели на несигурност, неувереност, ниско самочувствие. Това е дълъг път на работа със себе си.

Трябва да се разбере, че превъзмогването на старите модели е един много дълъг процес и той не свършва с осъзнаването им и разбирането на причината и корена на създаването им. Това е само началото. След това следва един дълъг път на работа със себе си, пре-програмиране, нагласяне, осъзнаване, медитации, само-внушения…. За да изградиш характера, който искаш да имаш и поведението, което желаеш да проявяваш.
Или както се казва: Да се превърнеш в точно такъв човек, с който би искал да общуваш и който би харесал ако го срещнеш случайно на улицата.
И тук идва въпросът: Ако срещнем човек като себе си, ще го харесаме ли?
Защото в това е ключът! Ако не се харесваме и приемаме на подсъзнателно ниво, ние никога не можем истински да преодолеем всички блокажи, които ни спират по пътя на развитие.

Всеки привлича сходното. Има хора, които имат нужда от един тип отношение и хора, които имат нужда от съвсем друг тип отношение.
Вече като преподавател виждам как това се реализира на практика всеки ден. Всички хора, които идват в момента при мен на Йога са прекрасни, мили, усмихнати и много слънчеви. Не казвам изобщо, че аз съм на 100% такава и на 100% от времето си, но наистина към това се стремя и често ми казват, че това излъчвам. И хората, с които се харесваме от пръв поглед са точно такива. Когато идват хора, които са сърдити, начумерени, критични, аз пак съм си мила, но някакси нашите енергии не съвпадат, ние работим на различни честоти и гледаме по различен начин на света. Не се получава съвпад между нас.  И тези хора не се връщат. Нарича сеестествен подбор на отношенията. 

И е нещо много прекрасно според мен! Така и двете страни се чувстват удоволетворени и щастливи от това, което са дали / получили.

Разбира се, има и един друг тип отношения – кармичните отношения, които тук изобщо нямам намерение да подхващам. Едгар Кейси прекрасно обяснява за тях. Там е възмножно да бъдем привлечени от човек, който дори не харесваме или който няма нищо общо с нас самите, само защото имаме някаква стара рана да лекуваме или някакъв важен урок да научим, или припознаваме едно чувство, което сме изпитвали отдавна преди, в някой минал живот. Тези отношения са изключение и не са свързани с това, за което писах – а именно: ПОДОБНОТО ПРИВЛИЧА ПОДОБНО! 

Далеч не винаги хората са ни огледало, далеч не винаги само ние сме отговорни, често и другият човек има много какво да променя, чисти, трансформира, но често сме си огледала един на друг ипроменяйки излъчването си, променяме и обкръжението си. 

Вижте още: Изхвърляте тези неща и веднага ще започнете да живеете по-добре

Споделяйте с приятели на воля:
  •  
    145
    Shares
  • 145
  •  

[top]

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *