osnovni-pokazateli-za-suvmestimi-i-nesuvmestimi-partniorstva-evolife.bg

Съвместимостта в партньорствата се отнася до всички сфери от нашия живот: любовта, брака, бизнеса, деловите взаимоотношения. От съвместимостта между мъжа и жената в любовта и брака зависи дали те ще се чувстват щастливи. От хармоничните партньорства в бизнеса зависи успеха на общото дело.

Как си взаимодействаме чрез знаците?

Не може да се твърди безусловно, че знаците от една стихия/елемент са съвместими. Не може да твърдим също и че знаците разположени на разстояние 90 или 180 градуса един от друг за задължително конфликтни. Съвместими могат да бъдат всички знаци и всички съчетания между тях. Възможни са различни съчетания по елементи и аспекти, знака на мъжа и знака на жената. Взаимодействието между Слънцата на двама души отговаря на разбирането за това как те общуват на ниво его- съзнание.

Важно е да се знае какъв е знака на мъжа и какъв е знакът на жената. Така например жена- Лъв и мъж -Стрелец не е същото както жена- Стрелец и мъж- Лъв. Несъвместими могат да се окажат и двама партньори с един и същи знак. Така например Телец и Телец могат да се окажат несъвместими поради тяхната инатливост и упоритост. Болшинството от съседните знаци също имат не добра съвместимост. Така например, жена -Дева и мъж – Везни, или жена- Риби и мъж- Овен.

Класически несъвместими знаци са квадратурите: мъж- Скорпион и жена Водолей, мъж- Рак и жена- Везни. Винаги когато изследваме съвместимостта или несъвместимостта окончателен извод може да се направи след като се приложи правилото за трите потвърждения. Не може да правим точен извод само по един аспект или една планета.

Какво взаимодействие определят планетите ?

Слънцето определя взаимодействието между партньорите на ниво разбиране и его- съзнание.

Луната определя емоционално- чувствената страна на взаимоотношенията. Така например, ако Луните на двама души са в хармоничен аспект (съвпад, секстил, тригон), може да се каже, че те живеят в хармония, имат добро емоционално възприятие един за друг, добре си взаимодействат на ниво подсъзнание.

Меркурий в партньорствата не играе съществена роля, независимо от аспекта. При напрегнат аспект (квадратура и опозиция), двамата могат поспорят, но това не се отразява на техните чувства, не носи разрушителни действия.

Венера определя чувството на симпатия между хората. На ниво приемане, харесване – нехаресване. Венера просто казва “това е по моя вкус или това не е по моя вкус”. Венера е не толкова свързана със сексуалността, колкото до симпатията.

Марс определя енергията на действието, свързан е със сексуалността и агресията. В напрегнатите аспекти (квадратури и опозиции) Марс действа като конфликтна планета. Ако в двата хороскопа Марс е в напрегнат аспект, това означава конфликт на физическо ниво (каране, удряне, хвърляне предмети един срещу друг). Ако Марс на единия е в напрегнат аспект с Марс, Юпитер, Сатурн или Плутон на другия, това е много отчетлива позиция, която показва, че с такъв партньор не може да се живее.

Юпитер може да работи като конфликтна или не конфликтна планета. При квадратура и опозиция Юпитер работи като конфликтна планета. Конфликтът се изразява най-често като възмущение от поведението на другия. Юпитер стои в един знак обикновено 3 години. Това означава, че когато разликата между партньорите е три или шест години, Юпитер в техните карти ще бъде в аспект квадратура или опозиция, тоест между тях ще съществува конфликт. Този конфликт ще бъде особено силен, ако Юпитер прави аспект с Марс, Сатурн или Плутон.

Хармоничните аспекти на Юпитер към Слънцето и Луната дават много добра съвместимост. В астрологията те носят названието “печат на щастието“. Щастие е, когато Юпитер е в съвпад, секстил или тригон със Слънцето или Луната. Отклонение до 8 градуса.

Печат на нещастието е, когато Сатурн е в напрегнат аспект (квадратура, опозиция) със Слънцето или Луната. Отклонение 6 градуса. При наличие на три и повече напрегнати аспекти се получава нещастно партньорство. При това нещастен може да бъде само единият, а другият да бъде щастлив. Нещастен ще бъде този, чието Слънце или Луна са в напрегнат аспект със Сатурн на другия. Ситуацията може да бъде едностранна. Единият партньор може да има усещане за щастие, докато другият не е толкова щастлив.

Сатурн като планета на кармата е много важен показател за партньорствата. Ако Сатурн е в конфликтен аспект с планета на партньора се проявява отчуждение и мълчание, човек може дълго време да не разговаря с партньора си. Много важни са аспектите на Сатурн към Луната и Слънцето. В случаи на съвпад, квадратура и опозиция на Сатурн към Слънцето и Луната на партньора се получава нещастно партньорство. Сатурн потъпква индивидуалността (Слънцето) и психиката (Луната) на партньора, унижава го и го дразни.

Уран като символ на Висшия Аз в партньорствата не играе съществена роля. Като планета на разводите тя действа в рождената карта.

Нептун като символ на Божествената любов не предизвиква конфликти в партньорствата.

Плутон като страж на душата има голямо значение в партньорствата. Плутон произвежда конфликти при съвпад, квадратура и опозиция. Конфликтите на Плутон се проявяват като неотстъпване, победа или смърт, налагане на воля, завоюване на други хора. Важен показател за съвместимост между партньорите е да има хармонични аспекти и да няма напрегнати.

Слънцето, Луната, Венера, Марс , Юпитер Сатурн и Плутон са най- важни, когато се анализира съвместимостта между двама души. Взаимодействието между Марс, Юпитер, Сатурн и Плутон носят най-големи неприятности в партньорствата, често с фатални последствия.

Аспектите между планетите като психологическо взаимодействие между партньорите

• Аспектът Слънце /Слънце определя степента на взаимно разбиране на ниво съзнание.
• Аспектът Луна / Луна определя емоционално- психическата съвместимост .
• Аспектът Венера /Венера определя степента на симпатия / антипатия между двама души.
• Хармоничните аспекти между Слънце / Слънце, Луна / Луна , Венера / Венера носят психологически комфорт в замяна на сексуалния живот. Напрегнатите аспекти между тези планети внасят психологически дискомфорт на фона на хармонията в сферата на сексуалните отношения.

Най-важните условия за хармонични партньорства може да се формулират така:

• Да има хармонични аспекти между сексуалните планети: Венера, Марс , Плутон.
• Да няма напрегнати аспекти между конфликтите планети: Марс, Юпитер, Сатурн, Плутон.
• Да има хармонични аспекти между Слънцата, Луните и Венера/ Венера на партньорите.
• Сатурн да няма напрегнат аспект със Слънцето и Луната.
• Юпитер да прави хармоничен аспект със Слънцето и Луната.
• Щастливият семеен живот се открива по разположенията на планети в дома на партньорствата – седми дом и дома на семейството – четвърти дом. Когато в тези домове стои добра планета като Слънце, Луна и Венера може да се очаква щастлив семеен живот. Щастливи бракове съществуват, когато асцендентът на един човек съвпада с десцендента на друг. Например, ако един човек има асцендент Стрелец, а неговия партньор е с десцендент Близнаци.

Домовете на любовта- пети / седми като източник на хармонични партньорства

• Домове на конфликти – шести, осми, дванадесети, като предпоставка за неразбиране.
• Хармонични партньорства се получават, когато планети от пети дом се намират в хармоничен аспект с планети от седми дом., когато управителите на тези планети са също в хармоничен аспект. Ако има три и повече от три хармонични аспекти, това означава, че има сигурна хармония между двамата.
• Анализ за любовна хармония може да се направи чрез разглеждане рождените карти на двамата. Тук е възможна ситуация, когато единия обича, а другия не, налице са едностранни отношения. Например, жената има Слънце в огнен знак (обичащата), а мъжът има Слънце във въздушен знак .
• Любовна дисхармония – конфликт настъпва, когато планета на единия попадне в неблагоприятен дом на другия. Неблагоприятният дом в такъв случай може да бъде шести, осми или дванадесети.

Кои са основните форми на конфликти ?

• Марс поражда конфликти чрез физическа сила, агресия. В резултат може да има наранявания, травми , кръв.
• Юпитер поражда възмущение на ниво мироглед, поражда спор.
• Сатурн поражда отчуждение, нежелание за разговаряне.
• Плутон поражда желание за налагане, желание за победа на всяка цена.
• Формите на конфликти са разнообразни и зависят от културата и нивото на развитие на човека. Съзнателният и културен човек рядко ще допусне безплодни спорове и кавги. Най-негативни последици дават негативните аспекти Марс/Плутон и Сатурн/Плутон.

Споделяйте с приятели на воля:
  •  
    1
    Share
  • 1
  •  

[top]

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *