Вселената постоянно ни изпраща знаци. Дори да не можем да им придадем особено значение, но те са тези, които ни предупреждават за възможни неприятности, посочват пътя и дори ни защитават. Появяват се сигнали, които ни потвърждават, че правим всичко както трябва, или обратното – че трябва да сменим посоката. Ето защо не бива да ги подценяваме. В тази статия ще ви представим някои от най-често срещаните начини, чрез които Вселената се опитва да привлече вниманието ни относно нещо.

Как Вселената общува с нас

Тя непрекъснато работи, за да ви осигури инструментите, ресурсите, точните хора, които да ви съдействат в житейския ви път. Тя изпраща уроци, важни за придобиването на определен вид опит, и всичко това, за да се превърнете в това, което трябва да бъдете, да откриете и осъществите възможно най-висшето проявление на себе си и своята съдба.

В началото знаците на съдбата могат да бъдат едва различими. Но това е само защото вие, най-вероятно, не се и опитвате да ги забележите или направо отричате съществуването на подобна „метафизика“. Всичко това се променя, когато започнете да полагате минимални усилия да ги познавате и осъзнавате.

Как да се научим да ги разбираме?

Всеки човек е свързан чрез „невидима антена“ към висшите космични нива. Тя улавя фините енергии и честоти около вас. Можете да получавате криптирани съобщения под формата на метафори или символи. Независимо от това как виждате знаците, важно е да обърнете внимание на скрития смисъл зад тях. Ето няколко основни характеристики, по които можете да ги познаете:

1. Повторение на цифри

Често ли поглеждате часовника точно в 11:11 или 22:22? Виждате ли подобни съвпадения от цифри и на много други места? Ако забележите, че повтарящите се цифри ви следват в ежедневието, най-вероятно целта им е да ви предадат новини на езика на Вселената. За да дешифрирате такова съобщение, можете да се обърнете към нумерологията и т.нар. „Ангелски числа“.

2. Повторение на събития

Ако откриете, че епизодите в живота ви се повтарят, или попадате в относително същите ситуации както преди, вероятно трябва да включите радара си за нещо нередно. Как да интерпретираме знаците в такивав случаи? Трябва да забележите и анализирате житейската си ситуация в дадения момент, преди да продължите. Може би вървите към поредната нещастна връзка, или ви предстои провал в работата, например. Винаги е по-добре да предотвратиш нещо, вместо да съжаляваш впоследствие, и това е шасът, който Вселената ти дава, стига да се осъзнаеш и да го използваш навреме. Разгледайте ситуацията от всички гледни точки, консултирайте се с приятели и близки, и вземете предвид и тяхното мнение, ако предусещате че може да допуснете грешка. Който търси – намира, са казали хората, и макаар на пръв поглед да изглежда като налучкване, ако се постараете ще разберете какви промени трябва направите, за да не допуснете развой на нещата във ваш ущърб.

3. Внезапно изникващи спомени

В търсене на отговор на необходимия въпрос мислено го превъртаме в главата си. В този момент се задействат внезапни спомени. Може и да нямат пряка логическа връзка с конкретния въпрос. Опитайте да се вслушате в себе си и породените у вас чувства в този момент. Какво извикват те? Съмнения и тревожност? Яснота и спокойствие? Какъвто и да е случая усещанията ви са вашият компас и с времето и опита ще се научите да работите все по-оптимално с него. Често този род спомени са знак от съдбата, чиято цел е да ви помогне да вземете правилното решение по даден въпрос.

4. Пророчески сънища

Сънищата са друг начин за комуникация между нас и Висшите нива. Често се случва човек да сънува нещо, който впоследствие да се сбъдне – това наричаме пророчески сън. Така Вселената ни изпраща съобщение – ако сънят е бил обезпокоителен, това показва, че най-вероятно сте изправени пред важно решение, към което трябва да се отнесете по-внимателно и отговорно. Претеглете плюсовете и минусите, като използвате информацията и усещанята, получени насън.

5. Предупредителни знаци

Как да сме уверени, че сме на прав път? Как да се научим да четем знаците, които Вселената ни праща? Основното правило е да им обърнете внимание навреме, за да разберете за какво искат да ви предупредят и да се възползвате. Не си позволявайте да ги игнорирате, защото могат да ви спестят неприятности и допълнителни проблеми – те идват само в точния за вас момент. Съществуват редица общи предупредителни сигнали от Вселената, които показват, че нещо не е както трябва:

Безпричинен страх или тревожност. Понякога ни обзема необяснимо чувство на безпокойство и не ни дава мира каквото и да правим – сякаш предстои да се случи нещо много лошо. Вниманието ви се изостря, преминавате в режим на тревога – в повечето случаи това може да е напълно достатъчно, за да прецените добре възможностите си, интиуитивните си усещания и разумните си доводи в полза на / против нещо предстоящо, така че да заобиколите евентуална „катастрофа по невнимание“, без да се отдавате прекалено на суеверия и да губите от самоуважението си.
– Проблеми със съня. Страдате от безсъние без да има определена видима причина.
– Зачестяващи конфликти с роднини, колеги и приятели започващи все едно от нищото.
– Чувствате се зле. Може да е хронично главоболие, гадене и/или виене на свят. Болестта се изпречва непреодолимо на вашите дела и планове. Смирете се, може би има основателна причина.
– Едни след други възникват странни пречки и непредвидени предизвикателства. По някаква необяснима причина нищо не върви по план, колкото и да се опитвате. Непрекъснато сте изправени пред бариери, които ви блокират. Правите крачка напред, след което се налага да се огстъпите с две назад.
– Непредвидени обстоятелства. Например, можете да забравите билета си важно пътуване, да заседнете в асансьор и да пропуснете среща, в бързината да забравите опасен ел. уред включен у дома и да закъснеете за важен ден на работното място и др. На пръв поглед тези събития се считат за провал, но вие гледайте отвъд. Така Вселената може би ви предпазва от по-сериозни неприятности, като ви попречва да сте на грешното място в грешния момент, въпреки решителността ви.

– Преживели сте инцидент. Катастрофите, дори да изглеждат страшни, могат да са просто предупредителни сигнали, и стимул незабавно да смените цялостната си „посока на движение“ – да преосмислите приоритетите си, и да се постараете да промените себе си или ежедневието си към по-добро. Преживявайки смъртна опасност, човек се връща вкъщи чисто нов, оценящ повече живота и по-решителен относно начина по който иска да прекара остатъка от него. Добре е да се има предвид и че почти всички хора с по-специални способности, са ги придобили след сериозни инциденти и/или т.нар. „Преживявания близки до смъртта“(Near Death Experiences).  

Всъщност съобщенията отгоре не са толкова двусмислени, колкото изглеждат на пръв поглед. Доверете се на усещанията си. Всеки човек е в състояние да осъзнае сам за себе си знаците на Вселената. Да се научим да ги интерпретираме зависи само от желанието ни да се самоусъвършенстваме и да повишаваме своето духовно осъзнаване.

Знаците на Вселената за Любовта

Любовта влиза в живота на всеки човек и коренно го променя. Случва се когато човек е преживял злощастна връзка или разрушителен развод, да изгубят надежда за по-добър партньор. Съсредоточаването върху отрицателните мисли ще постави любовния ви живот в застои. По този начин може сами да саботирате срещата си с по-подходящ за уникалната ви същност партньор. Ето няколко примера за това как Вселената би могла да ни „намигне“ за нещо в любовния живот:

1. Постоянно срещайте един и същ човек на най-случайни места. Висшите сили ви насочват към него, за да научите нещо един от друг. Дали пък наистина не ви е писано?
2. Решавате да се сбогувате с миналото. Когато сте готови да посрещнете съдбата си, във вас настъпва дълбока промяна. Осъзнавате, че всички бивши отношения са далеч в миналото и нямат влияние върху настоящето. Разпознавате и се поучавате от допуснатите си грешки. С други думи, „храносмилате“ предишния си опит в любовта, за да се освободите от товар или да освободите място.
3. Духовно израстване. Не можете да получавате любов, ако не сте готови да давате, и не можете да отдавате любов на друг, ако първо не обичате себе си. ЗАКОН! Ако вашата чаша е празна, няма какво да пресипете на другарчето до вас, нали? Колкото повече работите над себе си и се самоусъвършенствате, толкова повече ще възвръщате обичта и самоуважението си, ако сте ги загубили някъде по пътя. Когато сте готови, Вселената ще се погрижи да организира срещата с подходящата ви половина в точния и за двамата момент (дори да не ви изглежда така отначало).

Вселената е жив организъм, от който всички сме част

Ако се обърнете към нея с положителни мисли, тя ще ви отговори със същото. Законът на привличането действа чрез силата на ума и чувствата ви, за да прояви уникалния потенциал, с който сте били изпратени на тази красива планета. Изпробвайте тези съвети, за да започнете да си съдействате:

1. За да получите потвърждение, че сте на прав път, уединете се и се настройте да чуете тихия, но отличителен глас на интуицията си. Попитайте: „На прав път ли съм?“ Обърнете внимание на чувствата и усещанията, които възникват в тялото ви. Например, ако тялото ви реагира с усещане за тежест, може би има аспект, в който се налага промяна. Ако тялото ви се усеща леко и весело, това най-вероятно означава да продължавате уверено напред.
2. Прекарвайте време сами в интроспекция. Помислете какво бихте желали да промените в живота си. Нахвърляйте в тетрадка всичко, каквото ви идва на ум, просто генерирайте идеи, пишете възможно най-много. Често добрите идеи изглеждат най-невероятно в началото, затова оставете пресяването им за по-късен етап. Ако писането работи добре за вас, започнете всеки ден да си водите дневник.
3. Медитирайте, за да изчистите ума си. Медитацията е бавен, но единственият сигурен начин за духовно израстване. Духовното е отвъд времето и материалния свят, така че просто няма как да бъде късно да започнете да го правите. Нека целта ви е някой ден да живеете ежедневния си живот в постоянно състояние на блажена медитация, даряваща ви с непоколебимо спокойствие, увереност и озарение на ума. Това е състоянието, в което вече няма да е нужно да разпознавате знаците на Вселената, защото ще сте много по-съзнателни и осезателни за връзката си с Него/Нея.

Няколко съображения, които е добре да имате предвид

Ако се съмнявате, че Вселената се опитва да ви изпрати предупреждение, не допускайте да изпадате в паника или параноя, това е глупаво и вредно, и напълно извън природата на вечния Източник, от който сте част. Тази ниска вибрация ще ви обвърже повече със страхливото ви тленно аз, отколкото с нещо по-възвишено. Не се отдавайте и на прекомерно дълги или чести размишления – това ще ви обърка. Истината идва за един-единствен миг, с леко усилие от ваша страна по разгадаването й. Прекаленото ментално усилие и дейност са равни на насилие и водят само до забиване и изпадане надолу. Чувствайте. Сърцето е единственият неподвластен компас, а вярата и мъдростта ще ви избавят от всяка на вид непреодолима трудност. Вие сте част от Вселената, тя се грижи за вас и ви подхранва, и не би допуснала твърде много да се отклоните от това, за което сте дошли. Достатъчно е само да сте бдителни и внимателни, и да слушате добре, без да насилвате нещата. Както свидетелства Еклесиаст в Библията: „За всичко в живота ни си има време“. И си припомняйте, когато забравяте:

Вие и Вселената сте Едно –  Необятно, Неподвластно, Неделимо, Вечно Цяло.

Споделяйте с приятели на воля:
  •  
  •  
  •  

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *