10-izbora-za-koito-shte-sujalqvate-sled-10-godini-evolife-bg

„Само ако можеше…” е една от най-тъжните фрази, които човек може да произнесе. Ето десет избора, които в крайна сметка водят до тези думи и как да ги избегнете.

1. Да носите маска, за да впечатлите околните
Ако лицето, което показвате винаги на света, е маска, някой ден под нея няма да има нищо. Защото, когато прекалено много се концентрирате върху представите и очакванията, които имат другите за вас, в крайна смека забравяте кои сте. Не се страхувайте от оценката на другите. В сърцето си вие знаете кой сте и кое е истина за вас. Няма нужда да бъдете перфектни, за да впечатлявате и вдъхновявате хората. Нека те бъдат впечатлени и вдъхновени от начина, по който се справяте с недостатъците си. 

2. Да позволявате някой друг да създава мечтите ви
Най-голямото предизвикателство в живота е да откриеш кой си. Второто е си щастлив от това откритие. И то зависи от решението да останеш верен на собствените си цели и мечти. Има ли хора, които не са съгласни с вас? Добре. Това означава, че сте стъпили на земята и вървите по своя собствен път. Понякога нещата, които правите, ще карат другите да ви мислят за луди, но когато се уловите, че с вълнение сте загубили представа за времето, знаете, че правите това, което трябва. 

3. Да прекарвате времето си в лоша компания
Не позволявайте някой, който има лошо отношение, да го проявява към вас. Не могат да дръпнат спусъка, ако не им връчите пистолета. Когато си припомните, че компанията на негативни хора е избор, а не задължение, ви се сте свободни да изберете за компания състраданието вместо гнева, щедростта вместо алчността, и търпението вместо тревожността. 

4. Да бъдете себични и егоистични
Животът, изпълнен с дела от любов и добросърдечие е най-достойната епитафия. Онези, които сте вдъхновили и с които сте споделили любовта си, ще помнят това дълго след като си отидете. Изпишете името си в сърцата, а не върху камък. Това, което сте направили за себе си, си отива с вас. Това, което сте направили за другите и за света, остава. 

5. Да избягвате промяната и израстването
Ако искате да знаете миналото, погледнете настоящите си условия. Ако искате да знаете бъдещето си, погледнете настоящите си действия. Трябва да се освободите от старото, за да отворите място за новото. Старото си е отишло, и никога няма да се върне. Ако осъзнаете това сега и предприемете нужните стъпки, сте поели трайния път към успеха.

6. Да се предавате, когато стане трудно
Няма провали, само резултати. Дори ако нещата не се развиват според вашите очаквания, не се обезсърчавайте и не се отказвайте. Онзи, който продължава да напредва стъпка по стъпка накрая печели.   Битката винаги се печели дълго преди последната победа. Това е процес, който се случва с малки стъпки, решения и действия, които постепенно се надграждат и накрая водят до славния момент на триумф.

7. Да се опитвате да контролирате всяка подробност
Понякога трябва да се отпуснете и да оставите живота да се случва без непрекъснати тревоги и управление на микро ниво. Научете се да леко отпускате нещата, преди да се хванете здраво за тях. Поемете си дълбоко дъх. Когато прахът се слегне и можете отново да видите гората зад отделните дървета, направете следващата стъпка. Понякога не знаете точно кога ще се насочите към нещо прекрасно. Всичко в живота е в съвършен порядък, независимо дали го разбирате, или не. Просто отнема време да съедините точките. 

8. Да се задоволявате с по-малко, отколкото заслужавате
Бъдете достатъчно силни, за да се откажете от някои неща и достатъчно мъдри, за да чакате онова, което заслужавате. Понякога трябва да ви повалят по-ниско от всякога, да се изправите по-високи от когато и да било. Понякога трябва да измиете очите си със собствените си сълзи, за да видите възможностите пред вас отново с ясен поглед. Не се примирявайте.

 

10-избора-за-които-ще-съжалявате-след-10-години-evolife.bg9. Вечно да чакате утрешния ден
Бедата е, че винаги мислим, че имаме повече време, отколкото в действителност. Но един ден ще се събудите и ще видите, че няма повече време да работите върху нещата, които винаги сте искали. В този момент или ще сте постигнали целите, които сте си поставили, или ще имате дълъг списък с извинения. 

10. Да бездействате и да си мечтаете
Светът не ви дължи нищо, вие дължите нещо на света. Затова спрете да се реете в мечти и започнете да действате. Поемете пълна отговорност за живота си – поемете контрола. Вие сте важни и от вас има нужда. Прекалено късно е да седим и да чакаме някой да свърши нещо някой ден. Някой ден е днес. И човекът, от който светът се нуждае, си ти.

Вижте още: 5 неща, които трябва да знаете, ако сте между 20- и 30-годишни

Споделяйте с приятели на воля:
  •  
  •  
  •  

[top]

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *