10-pravila-na-qponcite-za-dulgoletie-evolife.bg

Ако има световни шампиони по дълголетие, то това безспорно са японците. Средната продължителност на живота в Япония е 86 години. Японците са спокойни, усмихнати и добронамерени, а наред с това са слаби и младолики до дълбока старост.

Каквито и фактори да определят тези качества на жителите от Страната на изряващото слънце, един е повече от основен, и това е техния начин на живот и хранене.

Ето 10 основни правила, които японците следват в ежедневието си и с които се обясняват причините за добрия им тонус и външен вид:

1. Японците не консумират полуфабрикати, те се хранят изключително с прясна храна, приготвена с минимална термична обработка.

2. Японците консумират много риба, именно тя е източник на Омега-3 мастни киселини, които са отговорни за запазването на добро здраве и младост.

3. Японците консумират големи количества кръстоцветни зеленчуци – карфиол, броколи, ряпа, зеле.

4. Соята и соевите продукти са едни от основните храни в менюто на японците. Соята съдържа големи количества белтъчини и незаменими аминокиселини, напълно съизмерими с тези, които се съдържат в месото.

5. Японците пият поне по две чаши зелен чай дневно. Той е един от най-мощните антиоксиданти, изключително средство за регенерация на клетките и за подтискане на развитието на раковите клетки.

6. Японците консумират синьо-зелените водорасли. Те заемат съществено място в японската кухня. Считат ги за суперхрана и мощен антиоксидант, който елиминира токсините в организма, а това забавя процесите на стареене.

7. В японската кухня не се смесват прекалено много продукти в едно ястие,порциите не се декорират. Това е в хармония с правилата на разделното хранене, което е доказало във времето ефективността си в борбата с излишното тегло.

8. Японците обожават да похапват пресни плодове и зеленчуци, това е техният начин да си набавят достатъчно минерали и витамини в естествен вид.

9. Когато готвят и сервират, японците използват малко съдове с малки размери, които не позволяват порциите да са излишно големи. Още един прийом срещу преяждане!

10. Японците се хранят бавно, дъвчат храната си продължително и винаги в спокойна обстановка. Този урок е един от първите, на който научават децата си.

Вижте още: Пълно възстановяване на костите, ставите и сухожилията само за 7 дни! Вижте тайната!

Споделяйте с приятели на воля:
 •  
  39
  Shares
 • 38
 • 1
4 Responses to Защо японците са слаби, нямат бръчки и живеят до дълбока старост?
 1. Христина Горгорова 30.07.2016 at 13:49 Отговор

  Само дето не сме островна държава, иначе всичко ми е 1:1

 2. Доколкото ми е известно, японците не са земляни. Те са нещо много различно от всички останали народи. А що се отнася до 10 – те им правила, всички ги знаем, но само те ги спазват. Важното е да сме концентрирани в любовта, да запазваме спокойствие независимо от ситуацията и да се научим да даваме повече, както и да благодарим за всичко.


[top]

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *