jelaete-nqkoj-kojto-ne-vi-obicha

Понякога, когато харесваме човек, ние ги идеализираме до голяма степен. Тази ситуация води до мъка и безпокойство, когато виждаме, че очакванията ни към този човек не са изпълнени.

Искането за някой, който не ви обича , когато става дума за сантиментален партньор, никога не е положително за вашето психично здраве. Тази ситуация ще доведе до редица усложнения, които могат да повлияят в различни области от живота ви, и затова е необходимо да знаете какво да направите, за да сложите край на страданието, създадено от този опит.

Искаш някой, който не те обича: какво да правиш, за да спреш да се чувстваш зле?

По-долу ще видим някои препоръки за преодоляване на ситуацията, в която желаете някой, който не ви обича. Въпреки че никой не може да контролира напълно тези обстоятелства, винаги е по-добре да се подготви.

1. Бъдете рационални в лицето на ситуацията

Това означава да виждаме нещата така, както те наистина се случват, а не така, както бихме искали те да се случат . Това ще изисква да използваме логиката, за да видим ситуацията по по-реалистичен начин; По този начин ще можем да приемем фактите и да продължим напред.

2. Наистина знаете кой е другият човек

Понякога може да е достатъчно да обменяте някои идеи или да разговаряте за няколко дни, за да почувствате, че вече обичаме другия човек. Несигурността не е здравословна, тъй като се поддава на идеализация .

Най-препоръчително е да познавате добре другия човек, да отделите време за обмяна на мнения, вкусове и да видите какво имаме общо. Понякога виждаме добродетели, където няма такива, само по прищявка; трябва да внимаваме за тази възможност.

3. Задайте лични цели

Целта на това е да спрем фокусирането на цялата си енергия върху другия човек и да започнем да работим повече върху нас. Създаването на лично стратегическо планиране много помага в преодоляването на несподелена любов .

4. Не забравяйте, че никой не е необходим

Имайте предвид, че не се нуждаете от други хора, за да постигнете щастие. Социалните отношения са важни, но те трябва да бъдат реципрочни . Ако някой не иска да бъдем част от техния живот, това е решение, което трябва да уважаваме.

5. Намерете хобита

Получавайте дейности, които ви държат във връзка със себе си. По този начин ще избегнете натрапчиви мисли и ще можете да се опознаете по-добре чрез тези дейности.

Идеята е, че те са неща, които ти харесват, те могат да бъдат стари забавления, които си оставил. Никога не е твърде късно да ги вземете обратно и какво по-добро време, отколкото когато трябва да направите чист лист.

6. Избягвайте самосъжаление

Фактът, че другият човек не се интересува от нас, не означава, че нещо не е наред с нас. Всеки има причини да прави неща , може би много лични причини, които не винаги ще знаем.

Проблемът не трябва да бъде вас, така че вместо самосъжаление, по-добре се съсредоточете върху ученето от опита, за да се укрепите от тях.

7. Запознайте се с нови хора

Това не означава, че се стремите да замените другото с друго ; Това означава, че вие ​​давате възможност да разширите социалния си кръг с нови приятелства, които могат да обогатят живота ви.

Не съсредоточавайте вниманието си изцяло върху някого, което постепенно ще ви накара да се подчините на отношения, основани на зависимост.

8. Общувайте твърдо

Говоренето ясно и сбито ще избегне много недоразумения с човека, за когото сме развълнувани.

Ако успеем да изразим чувствата си, тогава е по-вероятно да получим по-навременни отговори, които могат да ни накарат да разберем нещата по най-добрия начин.

9. Не всичко зависи от вас

След като разберем това, всичко ще бъде по-лесно. Има обстоятелства и ситуации, които просто избягват нашия контрол , например личните решения на други хора.

Най-хубавото нещо винаги ще бъде да се концентрираме върху това, което можем да направим и да работим от това, приемайки, че всеки мисли по различен начин и има право да го прави.

10. Визуализация

Това е техника, която обикновено се използва в терапията . Тя се състои от обикаляне на тихо място и представяне в приятни ситуации за нас. Затваряме очите си, за да си представим за момент, че сме добре без този човек, че изпълняваме личните си цели и се наслаждаваме.

Това е много полезно да започнем наистина да разбираме, че можем да бъдем щастливи, независимо от това кого сме обичали и не ни иска по същия начин, т.е. с когото е възникнала ситуацията на несподелена любов.

11. Приемете процеса на скърбене

Този тип дуел се състои в това, че попитахме за идеята, която имахме за този човек като част от един вълнуващ проект , тъй като тази загуба неизбежно поражда разстройство.

За да се преодолее тази ситуация е важно да се приеме, че нещата не бяха такива, каквито вероятно сме си ги представяли. Когато разберем, че сме отново близо до някакъв емоционален баланс.

12. Запазете разстоянието

Това е наистина важно, за да може определено да преодолееш факта, че искаш някой, който не те обича (или не го прави по начина, по който искаш). Колкото повече разстояние имаме по отношение на въпросното лице, толкова повече ще помагаме на мозъка си да го забрави .

След известно време, когато почувствате, че вече сте подсилени и този човек не упражнява никакъв контрол върху емоциите си, ще видите как можете дори да се доближите до поздрава, без да бъдете засегнати. Но всичко това изисква време, и особено личното решение да се движи напред.

Споделяйте с приятели на воля:
  •  
    2
    Shares
  • 2
  •  

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *