putq-v-jivota-evolife-bg

Разкрийте вашата цел в живота, като си зададете тези 15 въпроса

Вашият живот е невъобразимо смислен. Всеки е пристигнал на Земята с определена цел. Каква е тази цел трябва да открием, и да се създадем себе си. Това е епично приключение от люлката до гроба, и това е, което прави живота да си струва.

Когато хората знаят каква е тяхната цел в живота, те имат неудържима сила. Абсолютно нищо не може да застане между тях и проявлението на тяхната съдба.

Как да разкрием нашата цел в живота? Не мога да ви кажа точно как, тъй като това е изключително относително от човек до човек, но мога да ви дам инструментите, за да можете да се водите по пътя. Нашата цел е статична, тя може много да се промени и да се развива по време на курса на живота.

„Един човек никога не стъпва в една и съща река два пъти, защото тя не е вече същата река и той вече не е същият човек.“  
Хераклит

Запитайте себе си … За да получите отговора на живота си …

Тук са 15 въпроса, които да си зададете, за да тръгнете по посоката на вашата цел в живота:

1. Какво ми дава енергия?

Дейностите, които ви уеднаквяват, с цел да се стимулирате. От друга страна, дейности, които не резонират с вашата същност, ще ви се оттичат. Трябва да знаете, и да използвате вашето енергийно ниво като ръководство.

2. Какво е това, което ме вълнува?

Вълнението е лесно различимо и можете да разберете каква е вашата страст. Просто трябва да имате предвид кое е това, което ви вълнува.

„Въпросът, който трябва да си зададем, не е, „Какво искам“ или „Какви са моите цели „, а „Какво ме вълнува“?  
Tim Ferriss

3. Какви идеи ми идват докато съм в банята?

Душът е може би най-спокойна част от вашия ден. Вдъхновението идва, когато сме спокойни, когато сме най-възприемчиви. Така че бъдете наясно какъв вид вдъхновение идва при вас, докато сте на път да станете толкова свежи и чисти.

4. За какви неща хората искат най-често съвети от мен?

Какви съвети другите търсят от вас? Това е показателно за стойността, която можете потенциално да осигурите на света.

5. На какви теми разговарям най-често с близките си?

Какъв е предмета на разговор с любимите ни хора? Каква е информацията, която споделяте с хората, на които държите най-много? Какво искате да се обсъжда, което се чувствате в „свои води” и определя истинската ви същност?

6. Какво да правя със свободното си време?

Действията диктуват къде приоритетите лъжат.

7. Какви теми редовно чета?

Един очевиден начин да изгрее светлината върху най-големите ви интереси.

8. Какви мечти имам?

Темите на вашите мечти ще разкрие много за вашето подсъзнание. Търсене смисъла на сънищата, за да получите по-добра представа за езотерична мъдрост като бъдат транспортирани.

9. По време на кои от моите преживявания в живота си съм се чувствал най-жив?

Един различен начин за откриване на следващото си вълнение.

10. Какви уникални интереси, или способности, имах като малко дете?

Ако не можете да си спомните, попитайте родителите си за по-голяма яснота. Този въпрос ще разкрие много за вашите присъщи способности и вашите интереси.

11. Какво щях да правя, ако парите не бяха проблем?

Тук ще ви представя един кратък филм на Алън Уотс, който ме впечатли.

12. Какво щях да правя, ако не ме беше грижа за това, което другите хора мислят?

Подобно на въпроса за парите, важно е да се запитате какво ще правите, ако нямаше ограничения. Ако всичко беше безплатно, какво бихте направили?

13. Какво е най-важното, какви са моите преоритети?

Какво е най-важно за вас? Какви неща, които искате да постигнете ще създадат у вас дълбоко чувство на удовлетворение? Това със сигурност ще ви води към вашата цел в живота.

15-vuprosa-za-celta-na-jivota-evolife.bg

14. Какви теми ме вълнуват мога да събера, за да създам собствена уникална ниша?

Как да създадете своя собствена уникална мозайка на живота? Като пример мога да ви дам следното: помислете по какъв начин да съберете двете сфери, които ви интересуват най-много(ако разбира се успеете да намерите съвместимост една с друга) и ето ви една ваша уникална ниша.

15. Ако трябва да напиша на кратко нещо (с 1-2 изречения) „За мен“, описващ идеалната версия на себе си, каква би била тя?

Аз си задавам тези въпроси многократно от известно време насам. Сега ще разкрия изводите, до които съм стигал: Е, всички знаци сочат, че писането и поезията е основна част от моя живот. Защо? Защото аз съм очарован от тънкостите на творчеството и поезията. Също така имам една болна мания за супер-лиричен хип-хоп и изгарящо желание да чета. Плюс това, самият акт на писане ме вълнува. Ето защо аз съм в състояние да го практикувам всеки ден, предизвиквайки в мен нови идеи и да катализирам непрекъснато своето усъвършенстване. Комбинирайте това с огромният ми набор от допълнителни интереси (здраве, фитнес, духовност, медитация, философия, психология, самоусъвършенстване, история, life hacking, икономика, туризъм, пътуване и готвене, за да назовем само няколко). Реших, че всичко, което усвоявам допринася за умението ми на писане.

Запитайте се последователно тези въпроси, за да разкриете целта на живота си и ще помогнете тя да се осъществи.

Забавлявайте се в своята задача, наречена живот.

Вижте още: Защо повечето хора никога не разбират смисъла на живота си?

Споделяйте с приятели на воля:
  •  
    2
    Shares
  • 2
  •  
2 Responses to 15 въпроса, които да си зададете, за да тръгнете по посоката на вашата цел в живота
  1. Гергана Дончева 23.10.2016 at 18:03 Отговор

    Отговорите на тези въпроси ще спомогнат за определяне на нашата същност, не цел. Да разберем от какво получаваме удовлетворение. Целта, която би трябвало да си поставим е да следваме това удовлетворение и да не се отклоняваме от него, а напротим да осъвършенстваме методите, с които да го постигаме. По този начин ще се занимаваме с това, което ни носи положителни емоции и ще може тези положителни емоциии да прехвърляме и върху нашето обкръжение.


[top]

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *