25-pravila-na-sadbata-za-da-budem-shtastlivi-evolife-bg

Това са 25 правила, кой ги е измислил и аз не зная… Навярно някой мъдрец, стар човек или психолог, но хората сблъскали се с тях ги оценяват и ги спазват занапред.

Това  не са просто правила, а  житейски мъдрости, дори някои ги смятат за ефективна  психотерапевтична практика. А задача им е  преубеждението. Процесът е дълъг, трябва целеустеменост и упоритост.

Затова към правилата трябва да се отнасяте сериозно и да ги четете всеки ден. Ако ги прочетете веднъж и ги изоставите няма да получите необходимият  резултат. Най-добре ще е да ги сложите на видно място и когато погледнете към тях да можете да ги четете.

Опитайте и ще видите истински резултати много скоро.

 1. Винаги има празнота, която трябва да бъде запълнена.

 2. За да сбъднете ваше желание или мечта трябва да вземете решение и само при това условие съдбата ще ви даде възможности.

 3. За да промените своят път трябва да спрете и да се огледате и след това да продължите в друга посока.

 4. В живота се плаща за всичко, но най-скъпо струва бездействието. Понякога това става очевидно в края на на пътя.

 5. Ако човек през цялото време се опитва да не направи нещо, за да не сгреши, то той дори и не осъзнава, че прави най-голямата грешка в живота си.

 6. Подобните се привличат. В живота няма нищо случайно.Ние привличаме към нас хората,които са като нас.

 7. Ако видите,че дадена цел е недостижима се концентрирайте върху други и след  като ги постигнете след време се върнете към нея.

 8. Ако не искате нищо от живота, то и той нищо няма да ви даде.Ако искате нещо определено то животът ще ви го даде. Ако искате нещо неопределено, то и дарът ще е такъв. Необходимо е винаги ясно да се формулират желанията.

 9. В живота няма неограничени удоволствия. Те се опират от границите на нашият ум и разбиране на света.

 10. Вие искате промени?То тогава забравете за пасивността. Именно благодарение на нея изпускате шанса, който ви дава съдбата. Намерете си маршрут и крайна цел, но за да я достигнете трябва да потеглите на път.

 11. Животът винаги ни заставя да решаваме задачи,които ние не искаме да решим. От тях не можем да се отървем, защото те се връщат на следващ жизнен етап и пак се изправят пред нас с още по трудно решение.

 12. Избор в живота винаги има. Понякога и отсъствието на избор е избор.Животът дава много възможности,но получавайки едно ние губим друго.Затова ние винаги губим нещо, но получаваме друго.

 13. Новото винаги разрушава старото, но е необходимо, за да се направи място за новото.А за това трябват умения и знания, защото винаги трябва да знаеш какво правиш и как. Ако нямате такива знания то по добре не разрушавайте, за да няма по лоши последствия.

 14. Човек се опитва да направи промени, но старите навици и разбирания му пречат. Те през цялото време се опитват да го върнат към старото му ежедневие.Затова промените вървят много бавно понякога и са необходими много упоритост и целеустременост.

 15. Всеки от нас привлича към себе си това, което най-много обича, иска или се страхува от него, защото там фокусира съзнанието си. Съдбата никога не дава повече така, че отворете съзнанието си и си пожелайте,за да получите.

 16. Целият живот е пълен с противоположности. Обичаме някой, а друг ненавиждаме. С някой дружим, а с друг съперничим. Получаваме и губим, срещаме се и се разделяме. Човекът се стреми към стабилност, но в същото време изпитва и неудовлетворение от живота си. Невъзможно е да разберем нещо без да знаем неговата противоположност.

 17. Хората се стремят към хармония, но за да я постигнат трябва да са в хармония със самите себе си.Това е познаването на своите предимства и недостатъци, осъзнаването на своето несъвършенство и вътрешно спокойствие. Необходимо е разумът, чувствата и постъпките да действат заедно.

 18. Нужно е да разберем, че светът не е създаден само за нас. Много често той не оправдава представите и очакванията ни за него. Затова е нужно когато можем да правим добро. Този, който не може да направи това никога няма да може да оцени направено му добро.

 19. Човекът винаги гледа в другите това, което самият той има. Другите хора стават за нас огледало. Наблюдавайки ги можем само да научим повече за себе си.

 20. Ако изпитате силно желание да получите нещо то това означава, че вие не осъзнавате своите достойнства и способности. Погледнете в себе си и може и да разберете, че можете да получите повече отколкото желаете.

 21. Трудно е да се противопоставяте на негативните мисли.Те ни карат да се измъчваме,вълнуваме и страдаме.Отделете ги тези мисли,за да продължите напред.

 22. Приемете се такива каквито сте. Тогава тревогите, комплексите и вълненията ще изчезнат и вие ще живеете пълноценен живот.

 23. Светът около нас е неутрален и ние сами си го правим позитивен или негативен. Стремете се да приемате всичко позитивно и тогава ще бъдете щастливи.

 24. Никога не съдете другите. Отнасяйте се към тях доброжелателно, защото винаги има недоброжелатели и не им позволявайте да ви влияят.

 25. Ние всички идваме на този свят от нищото и отиваме в нищото, затова какъв е смисълът от живота ако не го живеем както искаме.

Не са сложни правилата, нали? И не са трудни за спазване, но ако го правим ще е по лесно по пътят, по който вървим.

Вижте още: Здравей, аз съм съдбата и реших да ти напиша това…

Споделяйте с приятели на воля:
 •  
  1
  Share
 • 1
 •  

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *