4-nachina-da-ostanem-budni-dokato-ostanalata-chast-ot-sweta-spi

В един свят, където повечето хора са така завладени от нездравословна култура, че те дори не могат да проумеят равенството или ликвидирането на бедността, нито дори се възприемат като социално приемливи или просто, като „това е начина, по който са нещата”.

Те подпомагат да се върнем обратно във възникването на старите невежи практики. Тъй като по-голямата част от света спи, ние трябва да се събудим, трябва да открием нов начин да останем будни.

Тук са четири мощни(и забавни) начина да останем будни, докато останалата част от света спи.

1.Запитайте околните и себе си за истината

Ако имаше по света повече хора, които желаят собственото си щастие повече, отколкото нещастието на другите, можеше да има рай за няколко години – Бърнард Ръсел

Признайте невежеството, това е огромно начало. То не е заради вас, а защото системата е настроена да поддържа по-голямата част от хората невежи, така че да може да остане на власт. Ние всички сме невежи за много неща. Така, че се помислете. Запитайте връстниците си. Запитайте учителите, особено тези, които са по-заинтересовани от политика и финанси. Запитайте родителите си, особено ако те се опитват да ви предпазят от „табу” знания, или ако те се оповават на това, което са чули и видели от техните родители.

Повече от всички запитайте себе си. Помислете каква е истината. Седнете на въображаем стол и започнете разпит с мирогледа си. Вие сте най-важният фактор в живота си. Запитайте вашите чувства за начина, по който работят нещата. Запитайте се дали виждате как са свързани всички неща, които са били обусловени да видите. Има ли света цел или всичко в живота около нас е културно програмирано? Въвлечени ли сте в плаващи пясъци или вашият ум е гъвкав и умее да се предпазва от заблудата? Отговорете си честно – в състояние ли сте да се поставите в обувките на друг човек и да помислите малко по-състрадателно? Води ли ни всичко до унищожение? Как да се движим напред в една система, която е предназначена да ни дърпа назад?

Единственият начин да продължим напред е да поставим под въпрос това, което ни променя и се опитва да излезе с по-здравословни отговори на начина, по който нещата могат да вървят. След това проактивни с тези отговори, докато все още се питате за всяка стъпка от пътя. В крайна сметка нещата, които имат най-голямо значение са: Колко силно обичате? Добре ли живеете? Колко надълбоко искате да отидете?

2.Активно разбиване на илюзията и развитието на човечеството

 

„Революцията започва вътре в нас. Ако надграждаме себе си отново и отново, може да издигнем и останалата част от света”

Ежедневното разбиране фалшивото в света стои пред вас, навес, построен от минали поколения. Проникни в реалността и деконструирай кода. Не продавай своята свобода за илюзията за сигурност. Вместо това я вземете при себе си и оправдавайте ежедневно свободата си в лицето на всички илюзии. Свободата не е даденост. Свободата не е вакуум. Тя е до вас, това колко енергия влагате в този вакуум. Ако искате да бъдете свободни, тогава трябва да го докажете. Вие трябва да го спечелите. Трябва да се борите за него. Ако спечелите правото да бъдете свободни всеки ден, тогава вие получавате правото да освободите и другите. Получавате право да разбиете илюзията, подпряна на главите на невежите. Бъдете състрадателни, а не безмилостни. Бъдете нежни и разбиращи, а не затворници. Няма място за затворници в един наистина свободен свят. Бъдете с гъвкаво и либерално мислене и не спирайте да се съмнявате. Поставяйте всичко под съмнение и под въпрос. Подлагайте всеки на тест. Използвайте вашата болка като еталон.

 

„Несправедливостта навсякъде е заплаха за справедливостта навсякъде” – Мартин Лутър Кинг

Повечето хора са непостоянни. Повечето хора са уплашени. Повечето хора все още живеят в затвора на невежеството, което вие вече сте избегнали. Те се борят със зъби и нокти да запазят своите илюзии, техните измислена утеха и тяхната всепоглъщаща химер-реалност. Повечето хора са склонни по-скоро да приемат лъжата, отколкото да си зашлевят шамара на истината, дори и да твърдят друго.

 

„Хората не искат да чуят за истината, защото те не искат техните илюзии да бъдат унищожени” – Ницше

Те са слепи за техния собствен когнитивен дисонанс, който задушава възприемане на реалността. Те се придържат към това, което знаят, без дори да осъзнават, че го правят, защото неизвестното ги плаши и повечето хора са твърде изплашени, за да се изправят пред страховете си. Повечето хора са страхливци.

„Факт е, че свободата на средният човек е въображаема, точно като любовта му към смисъла, справедливостта и истината. Той не е действително щастлив. Той се чувства неудобно, малко разтревожен и непоносимо самотен. Свободата не е нещо като големите мускули при мъжете. Това е изключителното притежание на знания, смелост и чест. Отнема специален вид на човек, който да разбере и да се наслаждава на свободата – и той е обикновено извън закона в демократичните общества.” – Х.Л.Менкен

 

Той е извън закона, ако това, което е необходимо за разбиране на илюзията и да се развива човечеството. Просто бъдете умни и се учете от грешките си.

3.Системното преодоляване на икономическата тирания и психологическото подтисничество

„Ние сме като хора, родени в клетка и не можем да визуализираме всеки свят отвъд нашите познания…Създадените становища с цел контрол на мнозина е, че ние се намираме в постоянното невежество на нашето действително богатство.”- Гор Видал

Непрекъснато самостоятелно осъзнаваме действителният дом и действителното богатство на света. Да копаят в истината, докато тя се разкрива сама. Непрестанни истории на така наречените капиталистически цивилизации, с висок морал и високи идеали на глобализация не е нищо по-малко от гигантски вампир, който заглушава с фунии и ни прави тесногръди за богатството и се налива филипика след филипика за това как нашият спретнато построен, спретнато фалшифициран икономически свят става все по-прекрасен. Но някой от нас са наясно, че наистина това е просто къща от карти построена върху плаващи пясъци, охранявани от червена херинга. Това е всичко и нищо повече от една карикатура в мозъка. Психологическото потисничество сега е по-голямо от всякога. Ние трябва да излетим към нашият изход и да не се върнем в „розовия свят”, който ни бе създаден. Ние сме просто една кучка на матрицата. Но от сега нататък матрицата е нашата кучка. Това е, което трябва да запомните. Или ако сега научавате тези неща, прегърнете реалността, скъпи мои! Дръжте ума си отворен. Продължавайте да се ровите по-дълбоко и по-дълбоко и ще стигнете и разберете реалната картинка.

Развинтете като с гаечен ключ неморалните системи, както адвокат подкрепя бедните, като взима от богатите всичко, което трябва да остане на власт. Сглоби парченцата от пъзела, за тези, които се пазят, корумпираната власт и да създават хипер- реалност, от които няма да се върне.

 

„Вече живеем във въображаеми, виртуални светове, създадени от предприятия, които се възползват от нас.”

Плутокрацията е нашият Бог. Но вие имате право да се противопоставите на този Бог. Богохулството е неприкосновено във времена като тези. Бъди дръзки. Бъдете заинтересовани за промяна. Не се подчинявайте на системата. В един свят, който неморалното е морално. Бъдете аморален агент във висша степен.

4.Обичайте хората и използвайте парите, а не парите само, за да използвате хората

 

„Хората са създадени да бъдат обичани. Нещата са създадени да бъдат използвани. Причината, поради която света е в хаос е, защото нещата са обичани, а хората се използват”

 

Придържайте се към това да използвате парите като средство за постигане на това, което обичате, а не като нещо, което ви превръща в инструмент, който прави пари. Има малка разлика нали? И само вие може да го разберете. Накратко: Накарайте инструмента да не бъде инструмент. Парите трябва да са, като страничен ефект от това, което обичаш. Направи живота си и живота на тези около теб истински. Това вероятно ще отнеме години на културно кондициониране, тъй като системата ни съботира в бюрократичния живот. Така да бъде. Променете предпоставката. Само вие можете да го направите. Превърнете се в човек, способен да завърти таблицата. Ежедневно пресмятайте тази таблица, чрез медитация, революционно пробуждащи съзнанието практики и задаване на въпроси към себе си. Така умът ви всеки ден ще бъде далеч от всичкото това промиване на мозъка.

 

„Всяка бюрокрация мрази дисиденти. Тя трябва да експулсира дисиденти и да дискредитира дисидентите, защото те я принуждават да преразгледа действията и не бюрокрацията иска някой да прекъсне това, което правиш.” – Крис Пайл

Тук сигурно ще има несъгласни, но все пак. Любовта винаги ще бъде по-голяма от парите. Хората винаги ще бъдат по-важни от печалбата.

За да бъдеш състрадателен човек, способен да обича други хора, трябва непрекъснато да си припомняш, че не си сам. Самотата е илюзия, но самотата също така е и могъщ инструмент. Можете да използвате този инструмент за обособяване на егото и актуализиране на душата, да стане наистина взаимнозависима с Могъщият Космос като безкрайна площадка. Можете да използвате този инструмент, за да превърнете границите в хоризонти, раните в мъдрост, болката в изкуство и най-доброто от всички: виктимизацията в героизъм. Наистина не сте жертва на света, вие сте света. Всичко е свързано. Съзависимостта води до независимост, а тя води до взаимозависимост, но само ако сте предпазливи. Не позволявайте на системата да ви засмучи обратно при марионетките. И ако го направи се учете от нея, използвайте я като трамплин вместо като неуспех и след това се върнете към обичащите хора и използвайте парите по правилния начин отново.

Използвайте парите да подкопаете всички силови структури настървени за запазване на икономическото робство непокътнато. Използвайте парите да отслабите инфраструктурата на плутокрацията, която е създадена. Използвайте парите да хвърлите презрението си върху остарелите неморални закони, направени от тесногръди мъже с общ дневен ред. Включете таблицата. Вземете мощ над властта. Превърнете се в сила , която светът никога не е виждал преди. Превърнете се в непокорен Нов герой със способността да е безстрашен с кураж и инерция, с действие, докато обича света толкова силно и толкова смело, че да го принуди да стане по-здравословен, по-ярък, по-състрадателен, по-жив и по-хуманен.

 

„Всяко човешко същество трябва да бъде радикален бунтовник, който се стреми да направи нещата по-добре, отколкото те са.”

 

Обичайте хората и използвайте парите в този ред и можете да направите нещата по-добре от това, което са.

Споделяйте с приятели на воля:
  •  
  •  
  •  

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *