5-nai-vajni-momenta-s-koito-deteto-vi-shte-vi-zapomni

Кои са петте най-важни момента, с които детето ви ще ви запомни.

1. Времето, когато сте го накарали да се чувства в безопасност (или времето, когато заради вас се е почувствало несигурно).

Всяко дете в сърцето си е уязвимо и се нуждае от защитата на родителите си. Бъдете сигурни, че то ще запомни моментите, когато сте прогонвали чудовищата под леглото му и сте го гушкали след някой особено страшен нощен кошмар. Но ще запомни и момента, в който вашето нетърпение и избухливост са се превърнали в най-големите чудовища за него. Със сигурност децата ни ще ни виждат разгневени, защото това е част от живота, но превърнете в своя мисия тяхната сигурност и усещането им за безопасност.

2. Времето, в което сте им отдали цялото си внимание.

Децата измерват любовта предимно с вниманието, което им отделяме. Нека времето спре за малко, когато двамата с вашето хлапе играете на учителки, когато обърнете кухнята надолу с главата, докато правите сладки или когато се замервате със снежни топки. Именно тези моменти, които могат да ви се струват сега неважни, ще останат гравирани в сърцата на порасналите вече малчугни.

3. Отношенията с вашия съпруг.

Нашите деца се оформят своите виждания за любовта най-вече вкъщи, като гледат как ние се отнасяме към своя съпруг или съпруга. Стремете се да имат такава представа за брака и партньорството, която да научи да пристъпват с любов, търпение и уважение към своите връзки. Това е безценен подарък за тях и един ден децата ви ще имат щастливи семейства.

4. Вашите думи на утвърждаване и на критика.

Сърцето на едно дете е като мокър цимент и това, което издълбаете в него, ще се втвърди и ще остави отпечатък до края на дните му. Именно вашите насърчения и критики ще основат неговата идентичност и самочувствие. Образованието не започва в училище, то започва с думите, с които се отнасяте към него. Налагайте дисциплина без обиди.

5. Семейните ви традиции.

Децата обичат спонтанността, но те също имат нужда от предвидимост. Бъдете сигурни, че те ще си спомнят вашите традиции, независимо дали става дума за гледането на комедия в петък вечер, за празнуването на Коледа и на рождените дни или за пътуванията ви през лятото. Точно тези традиции те ще възпроизведат в своите семейства един ден.

Споделяйте с приятели на воля:
  •  
  •  
  •  

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *