4-polezni-saveta-kak-da-se-adaptirame-kam-promenite

Доколкото вярваме, че хората не се променят и във всички тях винаги остава една и съща идентичност, ясно е, че светът постоянно се променя и движи. Следователно, обучението да се адаптираме към тези постоянни трансформации на нашата околна среда е от съществено значение, за да живеем добре.

Да се ​​знае как да се адаптираме към промените е необходимо не само в ключови моменти от живота ни, като влизане в колежа или пристигането на първото бебе, но и в много по-ежедневни ситуации, като например търсене на работа, започване на разговор с някой, който не е Ние знаем или предлагаме план за спестяване.

Така че в тази статия ще видим серия от съвети за това как да се адаптираме към промените както в личния ни живот, така и в професионалната област.

Как да се адаптираме към промените?

Необходимо е да бъде ясно, че дори и да не осъзнаваме, светът непрекъснато ни поставя на изпитание и ние трябва да знаем как да действаме не само така, че несигурността и нестабилността да не намалят нашето благосъстояние, а също и да се възползват от онези възможности, които идват с промени. С други думи, адаптирането към новото нещо, което предстои, е необходимост , но то също е източник на възможности, които позволяват на онези, които анализират всяка ситуация добре, да подобрят качеството си на живот.

В съветите, които ще намерите по-долу, ще видим препоръки, които обхващат двата фронта: избягване на щети и признаване на възможности.

1. Приемете, че нищо не остава.

Първата стъпка в знанието как да се адаптираме към промяната е да разберем, че трансформацията на реалността е норма, а не изключението.

Въпреки че не можем да я видим директно, всичко, което изглежда последователно и което остава стабилно във времето, каквото и да е (дърво, компания, град и т.н.), е в непрекъснато движение и появата на винаги Същото е само една илюзия, създадена от малка динамика и равновесие, които носят някакъв ред в хаоса.

Страните се появяват и рушат, моретата се разширяват и пресъхват, формите на живот процъфтяват и умират … Не трябва да приемаме, че всичко ще остане същото, независимо колко време минава, така че трикът е да не се опитваме да запазим всичко , нещо невъзможно, но знаеш как да сърфираш вълната на промяната, което го прави в наша полза.

2. Приема гледната точка на други хора.

Някои хора твърдят, че винаги са верни на собствените си идеи, но когато това стане морална твърдост и неспособност за съпричастност, тяхната възможност за приспособяване към промените се намалява .

Ето защо е важно да свикнеш да слушаш другите и да се опитваш да разбереш тяхната логика, въпреки че няма да се съгласим с тях. Обществата са винаги контексти, които се развиват и затова трябва да позволим тези промени да направляват нашия начин на мислене. Най-добрият начин да бъдете проницаеми за тези новости е да се свържете с другите и да влезете в кожата им.

3. Погледнете новите поколения.

Много често хората се чувстват отегчени за по-младите поколения, сякаш са част от отделен свят, който не можем да разберем. Въпреки това, предвиждане на промените включва разглеждане на това, което правят , защото първите признаци, че нещо ново се появява, идващи при юноши и пост-юноши.

Това са забележки, че светът се развива и това са явления, които далеч надхвърлят модата. Използването на нови технологии, възприемането на нови начини на мислене и комуникация и др. Разбира се, не е необходимо да споделяте ентусиазма на тези млади поколения за това, което правят, и да ги различават от останалите, но е важно да се разбере защо действат, когато действат и използват продуктите, които използват .

Това е един от съветите как да се адаптираме към промените, които са особено полезни в сферата на труда и бизнеса.

4. Винаги учи.

Образованието далеч надхвърля училището и университета. Тези, които се адаптират най-добре към промените, са онези, които ги очакват и за да постигнат това, ние трябва непрекъснато да се учим или чрез формално обучение, или чрез самообучение.

Понастоящем е възможно да получите достъп до безброй книги и Интернет съдържание, за да придобиете знания във всяка област на знанието , така че няма извинение.

5. Развитие на емоционалната интелигентност.

Да изложиш себе си на промените означава да имаш способността да управляваш емоциите, които някои от тях произвеждат и които могат да ни повлияят поради новостта и объркването, които могат да възникнат в началото .

Ето защо, развиването на уменията за емоционално разузнаване е необходимо, за да знаете как да разпознавате емоциите и да ги регулирате правилно, без да ги оставяте в уязвимо положение (въпреки че никога няма да имаме пълен контрол над настроенията).

Споделяйте с приятели на воля:
  •  
    4
    Shares
  • 4
  •  

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *