6-nachina-da-se-izkluchim-sami-ot-matricata-evolife.bg

Много хора поне веднъж през живота си са се чудили „Няма начин да съм роден само, за да плащам сметки и да умра”. Сред мнозина от нас е разпространено схващането, че” трябва да си изберем добра професия, да ходим на работа, да създадем семейство, да имаме деца, да следваме модата, да гледаме телевизия, да се държим нормално, да се подчиняваме на закона и да чакаме старостта, а тогава…..тогава ще сме свободни”. Всъщност няма нищо лошо в това да искаме да сме полезни членове на обществото, да търсим сигурност, да спестяваме пари за старостта. Но няма нищо нередно и в това да си признаем, че подобен начин на живот ни задушава и не е за нас.

Общото схващане за начина на живот, който се налага в съвременното общество, често ни кара да пренебрегваме себе си и собствените ни нужди и желания, които извират дълбоко от душата ни. В резултат на това възникват различни депресивни състояния, тъй като ние сме възпирани да правим нещата, който карат сърцето да бие лудо в гърдите ни. Много хора започват да осъзнават факта, че в подобен начин на живот има нещо нередно.

Ето 6 начина, който могат да ви помогнат да се измъкнете от общоприетите стереотипи. Това което може най-много да ви помогне, за да извървите този път успешно, е да смените гледната си точка. Процесът е дълъг, но за всички който са поне малко „събудени” за подобно приключение, бих искала да кажа че има светлина в края на тунела.

Погледнете на предизвикателствата като на възможности

Забавно е как в действителност нашите мисли определят нашата реалност. Променяйки гледната си точка по отношение на дадена ситуация, ние можем веднага да променим начина, по който се чувстваме. Например, ако не харесвате работата си, то променяйки начина по който я възприемате, може да ви помогне да продължите напред. Или ако не харесвате начина, по който живеете и се чувствате заклещени в „матрицата”, която ограничава вашата свобода, то защо не използвате това като мотивация, за да промените живота си?

Събуждайки се сутрин и отивайки на работа всеки ден само, за да осигурим храна на масата и покрив над главите си, не е най-доброто и вдъхновяващо нещо, което можем да вземем от живота. Но притиснати от различни обстоятелства, много от нас са принудени да подтиснат желанията си и да останат глухи за сърцето си. Често пъти дори се получава така, че ние вече не можем реално да кажем какво искаме и за какво мечтаем в действителност, тъй като прекалено дълго сме позволявали някой друг да ни казва как трябва да живеем.

Ако  подобен начин на живот е предизвикателство за вас, то тогава променете гледаната си точка за нещата. Погледнете на предизвикателствата като на трамплин, като възможност за израстване и това без съмнение ще внесе светлина в живота ви.

Вие сте по-силни от колкото си мислите!

Вземете нещата в собствените си ръце и направете нещо

По-лесно е да се каже отколкото да се направи, знам, но повтаряйки си, че сте роб на системата, това само ще засили чувството ви на безпомощност и подтиснатост и усещатето че не можете да направите нищо, за да промените нещата. Абсолютно безполезно е да се възприемате като жертва на обстоятелствата, това няма да ви доведе до никъде. Ако не харесвате живота си направете нещо и се опитайте да го промените. Може да започнете просто с осъзнаване на собствените си желания и чувства.

Понякога е труднно да се предприеме някакво действие, тъй като непрекъснато ни се казава как „трябва” да се правят нещата и как „трябва” да се живее. Отклоняването от „правия” път е рисковано и всячески сме обезкуражавани да го правим. Но да следваме сърцето си, означава да поемаме рискове. Ние не можем да се „провалим”, можем само да научим определени уроци.

Радостта е в пътуването!

Повярвайте, че на половина сте стигнали

Когато осъзнем, че нещо нередно се случва в живота ни, когато се „пробудим”, то вече сме поставили началото на нещо уникално. Разбира се някои биха казали, че невежеството е блаженство, но събуждайки се за истината относно живота ни, то това може да бъде вдъхновяващо.

Има много хора, които избират невежеството, но живеейки в депресия и страх, ако съумеят да погледнат от другата страна, то ще видят нещо прекрасно. Не е лесно човек да се изправи срещу страховете си и срещу някои истини за живота си, но това е необходимо, ако иска да го промени. „Пробуждането” само по себе си вече е първата стъпка в посока „изключването” ни от Матрицата. Това не е лесен процес, именно поради тази причина много хора предппочитат да останат в неведение, но дали наистина невежеството е блаженство? Аз вярвам, че познанието е „власт”.

Правете колкото се може повече неща, които ви носят радост

Когато не можем да казваме „Не”, ние се превръщаме в гъба за чувствата на всички около нас и по този начин насищайки се с чуждите желания ние обричаме сърцето си на смърт. Ние започваме да живеем живота си според нуждите на другите. Постепенно започваме да губим идентичността си, забравяме мечтите и желанията си. Ние бивамеизползвани, вместо да бъдем полезни за света.

Живеейки в „Системата” ние правим същите неща, които правят и всички останали. В резултат на това ние пренебрегваме сърцето си и не съумяваме да правим нещата, които наистина ни харесат. Ние до такава степен сме програмирани, че много от нас дори незнаят какво в действителност им харесва да правят. Никога не е късно да опознаем себе си!

Ключът е да отделяте колкото се може повече време, за да правите неща, които ви носят радост. Ако незнаете, кои са тези неща, то отделете време, за да ги откриете. Когато почувствате, че имате желание да направите нещо, просто го направете! Това ще ви помогне по пътя към вас самите. Помнете радостта е в самото пътуване, а не в крайната цел.

Вижте по-голямата картина – всичко може да ни бъде от полза

Опитайте се да погледнете собствения си живот, както и събитията в световен мащаб от положителна гледна точка. Например, ние гледаме събития като 9/11 или бедствието във Фокушима в отрицателна светлина. Това са ужасяващи събития и е нормално да гледаме на тях негативно, но как бихте се почувствали, ако ви кажат, че те могат да ви бъдат от полза? Как това би променило вашето възприятие за тези събития и за света около вас? Какво ще се случи, ако погледнете на 9/11 от гледна точка на факта, че това помогна да се „пробудят” милиони хора по света? Или че бедствието във Фокушима, ни тласна към нови методи за генериране на енергия? В по-голамата картина, всичко може да ни бъде  от полза и да ни помогне да израстнем.

Бъдете благодарни

Благодарността е един чудесен начин да се изключите от Матрицата и да спрете да се изживявате като жертва. Повечето от вас, които четете това, имате дом, работа, семейство и приятели, живи сте и имате невероятната възможност да живеете в тези изключителни времена.

Всеки един ден, в който се събудите и успеете да отворите очи, е ден, за който можете да бъдете благодарни.

Благодарността е чудесен начин да се почувствате по-добре, а това може да промени всичко около вас!

Вижте още: Каква е мисията ни на Земята?

Споделяйте с приятели на воля:
  •  
    4
    Shares
  • 4
  •  
2 Responses to Чувствате ли се роби на системата? 6 начина да се изключим сами от Матрицата
  1. Прекрасна статия В момента на дъщеря ни й предстои тежка химиотерапия и единствено с Вярата.Благодарността и Позитивното мислене сме сигурни че тя ще се излекува.

    • Това е правилното мислене! Нека дъщеря ви се възстановява бързо и безпроблемно , нека съзидателната енергия и силата на мисълта да е с вас!!!


[top]

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *