7-житейски-урока-които-научаваме-по-трудния-начин-evolife.bg

Всички сме губили важен човек.

Смъртта ни разделя завинаги и в разгара на мъката обикновено се убеждаваме в три важни неща:

1. Най-лошото може да се случва на най-добрите хора без видима причина.

2. Повечето от хората около нас, дори онези, за които мислим че са студени и безразлични, са добри и всъщност ги е грижа.

3. Трудно е да видим абсолютно всички възможности, които животът ни дава, докато не погледнем назад. Невъзможно е напълно да разберем определени житейски обствоятелства докато те не ни се случат реално и не отминат.

Имайки предвид всичко това, може да се определят 7 важни урока, които всеки научава по трудния начин. Те са следните:

 • Хората, които губим, завинаги остават част от нас. Никога напълно не спира да ни липсва някой, с когото смъртта ни е разделила. Налага се да се научим да живеем без него.

 • Щастието се корени в намирането на смисъл. В откриването на начин да бъде важно присъствието ни за други хора. Освен това, да се борим за щастието не е равно на това да се чувстваме щастливи. Второто зависи от моментни обствоятелства.

 • Търсенето на висока оценка от другите ни обезценява. Страхът, че ще бъдем отхвърлени от социалната среда ни възпира от прогреса може би повече от всичко. Този страх може да се неутрализира само с правилната настройка на мислене.

 • Съжалението, че сме или не сме сторили нещо, боли много повече от страха. Най-силният от всички страхове трябва да бъде страхът от пропуснатия живот. Затова трябва да поемаме рискове. Ако никога не сме си губили ума, не сме си следвали сърцето.

 • Животът е твърде непредвидим, за да градим дългосрочни и категорични планове. Накрая разбираме, че най-големите подаръци са пристигнали в необичайна опаковка. Ще ни помогне, ако приемем, че не всичко е било писано да се случи. И че понякога се вкопчваме в илюзията.

 • Когато се опитаме да избягаме възможно най-надалеч, свършваме тичайки на едно място. Обикновено това се случва докато мисълта ни непрекъснато се връща в миналото и в неговите болезнени случки.

 

Неочакваните трудности са неизбежни и полезни. Дори когато изглежда, че животът ни се разпада на парчета, всъщност той се пренарежда.

Вижте още: Мисли носещи изцеление, душевен мир и вяра в себе си

Споделяйте с приятели на воля:
 •  
  3
  Shares
 • 3
 •  

[top]

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *