da-preminem-natatuk-v-razvitieto-si-evolife.bg

Живота е като театъра, от нас зависи в коя роля ще се изживяваме- комична, или трагична! Внимавайте в изборите си!!!

Време е да се научим да променяме отношението си. Всяка „тежка” и негативна ситуация зависи от нашето отношение към нея. За да сме хора, ще преминаваме през болезнени периоди и ние трябва да си ги позволяваме. Но това, което можем да направим, е да не ги правим по-тежки или сами да ги правим трудни. Умението да се самоиронизираме, да си играем с парадоксите, да танцуваме с баланса, помагат. Всичко е такова, каквото трябва да бъде. То е средно най-доброто за момента.

И за да стане „по-добро”, което ще означава „да премине нататък в развитието си”, е нужно да си възстановим лекотата, но да не губим и посоката. Разминаванията в ролите, които играем, могат да бъдат и смешни, и трагични. Може да си роден рибка, а да го раздаваш – паун. Може да си роден динозавър, а да го играеш мишка. Ние избираме как да гледаме на това.

И ако не се загубим в отношението си – било то мрачно или смешно, ще се събудим като творци. Лекото отношение не означава нехайство и не изключва отговорността ни какво творим. Означава единствено да виждаш двете страни на всяка една ситуация – трагичната и комичната.

Споделяйте с приятели на воля:
  •  
  •  
  •  

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *