drugata-polovina-na-vashata-dusha-evolife.bg

Когато срещнете другата половина на душата си, вие ще разберете, защо не се е получавало до сега.

Когато срещнете този, който заслужава сърцето ви, вие ще разберете защо нещата не са се получили с всички останали.

Когато изхождаме от вярването, че търсим своята половинка в живота, това означава, че автоматично утвърждаваме убеждението, че сме половинчати. А това е толкова порочно – дори не се замисляме като повтаряме автоматично “той/тя е моята половинка”. И така – в човека отсреща търсим онова, което смятаме, че ни липсва. Тогава сродната душа ни допълва с качествата, които още не сме разпознали в себе си. Което е много тъжна позиция и е предпоставка за вечно търсене и неудовлетворенoст. Знам, че изисква една особена зрялост да осъзнаеш, че си цялостен и самодостатъчен. И когато откриеш тази своя пълнота и заживееш в нея, вече наистина си готов да откриеш не просто сродна душа, а твоят пламък-близнак – душата, с която трептиш в безусловна любов и вашето партньорство сътворява чудеса. И двамата трябва да са извървяли определен път, за да бъдат готови да се срещнат, разпознаят и съберат. Там вече не търсиш в другия качества, които допълват твоята празнота и ти дават усещане за цялостност. Там срещате вашите две цялости, не се чувствате зависими и обвързани от условности, и творите с размах. Дотогава обаче (ако изобщо човек стигне до там), можеш да срещаш много сродни души по пътя си. И наистина всяка от тях кореспондира на човека, който си в този, настоящ момент. На развитието ти, на потребностите ти, на пътя ти. И дори не е необходимо да сте в двойка мъж-жена, вече казахме, че сродните души могат да бъдат ваши приятели, познати, роднини.

Но докато сте заети да търсите, може би пропускате нещо? Толкова по-лесно би било като първа крачка да се запознаете със себе си. Много хора не познават изобщо себе си. Сродете се със себе си първо. Колкото и банално да ви звучи – обикнете себе си. Отпуснете се и се пуснете от всякакви напрегнати очаквания, от “трябва”, от “искам”. Наслаждавайте се на всяка секунда от живота, и обичайте! Обичайте себе си, приятелите си, дома си, работата си, живота си. Бъдете отворени и приемайте всеки дар, който животът ви поднесе. Бъдете отворени към всяка нова възможност, не я заобикаляйте, не я подценявайте! Осмелете се да обичате хората, които влизат в живота ви. Осмелете се да обичате партньора си, вместо да чезнете в илюзорни представи за принца или принцесата – сродни души. Може да се окаже, че човекът до вас е точно този, за когото сте мечтали, но залисани в илюзорни представи да не сте успяли да го разпознаете. Или пък дори този да не е точно вашият партньор завинаги – какво от това? Експериментирайте, насладете се на близостта и даровете, които ви дава връзката ви в този момент, и когато решите, че е време да продължите напред – направете го. Но първо се срещнете със себе си…

Когато намерим себе си, когато застанем в нашата сила, осъзнатост и себеприемане, ние буквално излъчваме сигнал “готов съм”! И Вселената прави всичко необходимо, за да ни срещне с онези сродни души, сродни идеи, сродни събития които кореспондират на нивото до което сме изкласили. Както във всичко останало, се оказва, че ключето към цялостната, здрава, любяща и изпълваща ни връзка е отново в нас самите.

Приеми себе си точно такъв, какъвто си. Защото съвършенството съществува само там където е абсолютното приемане.”

Споделяйте с приятели на воля:
  •  
    60
    Shares
  • 60
  •  

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *