greshkite-ni-pomagat-da-namerim-podhodqshtiqt-chovek-evolife.bg

Ние може да обичаме грешния човек, да плачем за грешния човек…, но едно нещо е сигурно, грешките ни помагат да намерим ПОДХОДЯЩИЯТ човек.

Изчакайте този, който не само е горд с вас, но също така ще поеме всеки риск само за да бъде с вас!

Никога не се примирявайте с по-малко.

Просто бъдете търпеливи и не прибързвайте нещата, всичко си струва когато чакането си заслужава.

Какво пречи на хората да си намерят подходящ партньор е въпрос, който си задавам отдавна.Същото се питат милиони необвързани по света, които търсят своята половинка.

Различните фактори не са подредени по важност, а на случаен принцип. Ще се радвам да споделите своето мнение в коментарите към този пост – с кои фактори сте съгласни, с кои не, какво друго ни пречи да си намерим партньор.

Срещи с нови хора

След като завършат образованието си и започнат работа, повече от 90% от хората силно ограничават социалния си кръг. Общуваме активно с 20 до 40 човека, срещаме се с нови хора извън работната среда сравнително рядко, не отделяме достатъчно време за активен социален живот. За да срещнеш подходящия човек, трябва да общуваш с много хора. Не може да имаш едно ново познанство месечно и да очакваш то да е „човекът“. Не е чудно, че по-голямата част от хората срещат половинките си в училищните и университетските години или скоро след това – тогава общуваме активно с най-разнообразни хора и това ни дава шанс да срещнем подходящ човек.

Социални умения

Имам щастието да общувам с много разнообразни хора – невероятно е колко различно е общуването с различните събеседници – екстровертни, интровертни, притеснителни, спокойни, нервни, задаващи много въпроси, мълчаливи, бъбривци. И всички те са интересни, имат с какво да те впечатлят и изненадат. Но трябва да имаш правилния подход. Има хора, които са родени с тези умения – те могат да са част от всяка компания, да си говорят с всеки и да повдигнат хиляди теми за разговор. Добрата новина за останалите от нас е, че „общуването с непознати“, „общуването с противоположния пол“, „емоционалната интелигентност“ и т.н. са все умения, които могат да бъдат придобити. Не от всеки ще стане „г-н/г-жа душата на компанията“, но това не е и целта – важното е да можеш да изразяваш себе си свободно и да подхождаш правилно към другите. Има различни курсове, книги и статии по въпроса, но най-важна е практиката. Колкото повече общуваш, толкова по-лесно ти става. Важното (и трудното) е да преодолееш себе си в началото.

Инвестиция на време и пари

Това е най-очевидната „пречка“ и е невероятно колко много хора не предприемат нищо по въпроса. Хората инвестират години и купища пари в сфери като образование и работа, а често не могат да отделят и една вечер за среща с нов човек. Не ме разбирайте погрешно – напълно подкрепям доброто образование и труда. Не искам и да кажа, че трябва да си купуваме партньор или приятел. Но не можем да предприемаме активни действия за всички важни неща в битието ни, а в сферата на личния живот просто да чакаме нещо да се случи.

Навици и характер

Всеки си има недостатъци. И всички често сме склонни да подценяваме нашите недостатъци и да подсилваме тези на другите. Но е добре да се замислим кои страни от нашия характер биха могли да са пречка за изграждане на стабилна връзка. Добре е да се допитаме и до близки приятели (не тези, които ще ни кажат, че сме перфектни) какво можем да променим – те често виждат ситуацията по-обективно от нас.

И не се оправдавайте с „късно е да се променям“ или „какво пък, избухлив съм, но винаги има причина“ или „Пийвам си, но не преча на никого“. Не спирайте да работите върху себе си!

Външен вид

Един от най-често обсъжданите и надценявани фактори. Безспорно външността е много важна, но тя не е единственият или най-важен фактор.

Нека, обаче, още в началото да направим ясна разлика:

1. Може да си едър/ра, да имаш физически недостатък, неправилни форми или нещо друго. Това наистина може да направи намирането на партньор по-трудно. Но външността сама, ако не е съпроводена с някой от другите фактoри (или точка две), рядко може да е непреодолима пречка. Хората са красиви по различен начин и различните хора имат различни предпочитания. И тук най-често проблемът е различен (виж „самочувствие“). Не казвам, че ако имаш няколко килца в повече трябва да разчиташ на вътрешната си красота и да не правиш нищо по въпроса. Най-добрата стратегия тук е – направи най-доброто с това, което имаш 🙂

2. Може просто да не поддържаш външния си вид или да си неугледен. Това те декласира автоматично. Не смятам, че трябва да се прекарват три часа пред огледалото всеки ден, да се правят пластични корекции и да се стремим да изглеждаме като участник в клип от MTV. Но за да направиш впечатление, трябва да изглеждаш добре – тук включвам начин и стил на обличане, чистота, стойка и т.н.. Не забравяйте, че „по дрехите посрещат“ и че „никога нямаш втори шанс да направиш първо впечатление“. Не казвам дали е правилно или не. Казвам, че това са правилата в нашето общество днес.

Самочувствие

Не си спомням кой беше казал: „Ако смяташ, че можеш да го направиш, или ако смяташ, че не можеш да го направиш, най-вероятно и в двата случая си прав“. Липсата на самочувствие съвсем не е за подценяване. Нагласа от типа „мен никой няма да ме хареса“ ти гарантира мрачно излъчване, неувереност и неумение да бъдеш себе си – и като резултат наистина никой няма да те хареса.

Грешни очаквания

Холивуд ни е промил доста с романтичните си комедии и истории за чиста любов. В резултат ние очакваме да срещнем идеален, безгрешен човек, който отговаря на всичките ни изисквания, няма никакви лоши страни на характера и винаги е в добро настроение. Такива хора няма. Наред с „физическото привличане“ и „приятно ни е заедно“ за любовта са изключително важни думички като „компромиси“ и „уважение“. Ако не вярвайте, поговорете за любовта с хората, които са я изстрадали и изживели – старите хора, които са двойка повече от 30 години, създали са семейство и все още се обичат.

Други особености

Това са най-разнообразни фактори, които имат отношение към връзките, които създаваш. Например „деца“, „предишен брак“, „различие в местоживеенето“, „болест“ и т.н. Тези „пречки“ са със значително по-малко тежест и понякога имат дори положително влияние (например, има хора, които предпочитат да срещнат партньор, който вече има деца).

Очакваме вашите коментари. Какво мислите за изброените фактори и какви са Вашите изживявания, свързани с тях? Какви други фактори бихте добавили към списъка?

 

Споделяйте с приятели на воля:
  •  
  •  
  •  

[top]

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *