izbqgvaneto-na-konflikti-moje-da-navredi-na-vraskata-vi

В предотвратяване конфликт е един от най-важните въпроси все още се появяват в сесии за консултиране за двойки. Конфликтните спорове се случват, когато един от двамата партньори избягва конфликти, за да защити връзката от рязък спад. Понякога пенсионирането или дистанцирането, за да се избегнат конфликти, имат много смисъл и дори могат да бъдат здрави.

Този модел обаче подкопава основата на връзката, защото ако конфликтът продължава да се избягва, двойката вече не се чувства сигурна. Също така, ако продължавате да избягвате конфликти, за да спасите мира в отношенията си, неизбежно ще започнете война вътре в себе си и че войната ще се прояви навън по най-лошия начин.

Как може да повлияе избягването на конфликти към вашия брак?

Представете си следната ситуация: Има проблем в брака ви и вашият партньор иска да го обсъди с вас. Вашите чувства са наранени, а другият иска да говори за това. Опитите на партньора ви да съобщят чувствата си за ситуацията се срещат с мълчание или безразличие от ваша страна. Вие просто се оттегляте, отказвате да участвате в разговора, казвайки нещо като „О … каквото и да е …“, „Просто ме остави на мира“ и нещо подобно.

Когато това избягване на конфликта се превърне в повтарящ се модел, неизбежно е възникването на недоволство и недоволство в отношенията.

Как да се намали липсата на комуникация в една връзка?

Най-добрият начин за намаляване на напрежението по време на дискусия е да се научите да общувате, без да обвинявате или да съдите един на друг . Когато използвате презрение и започнете да обвинявате партньора си, много вероятно е другият да започне да се чувства защитен и да реши да затвори диалога и да се оттегли от комуникацията. Ето защо, да се научим да общуваме, без да поставяме партньора си в отбрана, е голяма стъпка за премахване на пречките пред динамиката на връзката ви.

Конфликтите не са толкова лоши, колкото си мислите

Всеки, който е бил във връзка, знае, че конфликтите са просто неизбежни. Хората често погрешно вярват, че ако са влюбени, аргументите и конфликтите не трябва да съществуват в тяхната връзка. Повечето от нас бяха научени от детството, че конфликтите са лошо нещо, което с всички средства трябва да се избягва, ако искаме да живеем щастливо. Въпреки това, здравословните дискусии могат да бъдат полезни за връзката.

Затова не се опитвайте да избягвате конфликти: те наистина могат да се възползват от вашите взаимоотношения, ако знаете как да се възползвате от поуките.

Всички знаем, че конфликтите са неизбежна част от нашите взаимоотношения . Понякога имаме тенденция да избягваме конфликти и да се оттегляме от комуникацията, като вярваме, че това е най-добрият начин да защитим връзката си в тези моменти, когато се чувстваме емоционално наводнени. Но избягването на конфликти може да разруши връзката ви .

Блокирането на комуникацията като тактика за избягване на конфликт е тотален отказ да се разгледа гледната точка на партньора ви, което обикновено води до емоционално разединяване и развод. Най-добрият начин да намалите тези лоши навици в една връзка е да се научите да показвате уязвимостта си и да съобщавате нашите чувства по открит и честен начин . Конфликтите не са непременно лоши. Ако научите какво трябва да ремонтирате след разискване, конфликтите могат да помогнат за подобряване на връзката и за укрепване на връзката с партньора ви.

Споделяйте с приятели на воля:
  •  
    4
    Shares
  • 4
  •  

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *