kak-da-se-naslajdavame-na-jivota-evolife-bg

Това са прости, но изключително мощни начини, по които да живеете живота си с наслада. Какъв е този начин на мислене? Казано просто, това е начин на мислене, който ни напомня, че този ден в живота ще се случи само веднъж и затова трябва да извлечем максимума от него.

Това не означава, че трябва да живеем безразсъдно, сякаш утре няма да умрем. Бъдещето е важно да се планира, но е важно да не натрапваме това до степен, че да пренебрегнем настоящето. Не забравяйте, че единствения начин да стигнем до бъдещето е чрез поредица от днешния. Тъй като този начин на мислене промени живота ми, бих искал да споделя с вас 3 специфични начина, по които да го прилагате и вие:

1.Възползвайте се от всеки един ден

Аз избирам да се наслаждавам на всеки ден. Събуждам се рано в 5 сутринта, защото съм развълнуван за предстоящия ден и се опитвам да поддържам позитивно отношение. Да, понякога се случват неприятни неща и денят не винаги е добър, но поне знам, че съм се опитал да се забавлявам и да бъда щастлив.

Това от което съм особено заинтересуван е да намеря начин да се насладя на времето си на работното място. Повечето хора знаят как да се наслаждават на свободното си време, но много хора се борят да са щастливи на работното място. Ако вие сте от тях, тук са няколко бързи съвета:

Правете това, което обичате: това трябва да бъде вашата крайна кариерна цел. Знам, че е по-лесно да се каже отколкото да се направи, но просто се забавлявайте и ще видите, че е възможно.

Сприятелете се с вашите колеги: толкова много начини нашите взаимоотношения с хората, които ни изпълват с щастие в живота. Така че отделете време и усилия, за да станете приятели с хората, с които работите.

Гордейте се с работата си: дори и ако вие не спестявате от живота, шансовете са по-големи за да допринесете в някой позитивен начин на обществото. Гордейте се с работата си и се чувствайте добре за себе си.

Спрете да чакате: спрете да чакате нещо да се случи преди да сте щастливи, защото познайте какво? Шансовете , че по-добра работа, повече пари, коли или за каквото и да мечтаете днес няма да направи значителна и трайна разлика за вашето ниво на щастие.

 da-se-naslajdavame-na-jivota-vseki-den-evolife.bg

2.Правете малки стъпки

Имам някои големи мечти и амбициозни цели за моя живот. Аз също съм човек, което означава, че се страхувам, съмнявам се и понякога допускам да отлагам. Това означава, че ако аз не съм внимателен, голям и амбициозен ставам непоносим и смущаващ. И опасността от чувството на претовареност е, че няма да предприемам действия към моите мечти и цели.

Това, което открих е, че големите неща могат да са резултат от постепенни малки стъпки.

„Път дълъг хиляди мили, започва с една малка стъпка.”

                                                                                                              Лао Дзъ

Какво означава това в контекста на всеки ден е нагласата, че всеки ден се опитвам да правя крачки, с които да съм малко по-близо до изпълнението на моите мечти и постигане на целите ми. И докато аз постигам напредък се чувствам щастлив. Ето и моят любим съвет за предприемането на малки стъпки към големи мечти и ели:

Опитайте се да подобрите 1% всеки ден: това не изглежда много, но си представете колко ще сте променили само след един месец. Така че опитайте се да бъдете с 1% по-щастливи, здрави и продуктивни от вчера и вижте какво се случва.

3.Направете си навици всеки ден

Мотивацията е продължаващата борба за мен, защото намирам, че тя идва във върхове и спадове. Това, което открих е, че по време на тези спадове, много от моите добри навици се оставаха далеч. Например когато дойде време да тренирам си казвам „Аз ще тренирам утре” и си намирам оправдаващи ангажименти по това време. Когато се промени моя начин на мислене, тези извинения изчезнаха. И познайте какво? Това прави всичката разлика.

Така че изградете си добри навици и се ангажирайте да ги правите ежедневно. Ако искате някои предложения за ежедневни навици, които да включите в своя живот, предлагам да прочетете моите статии 24 ежедневни навика и 5 лесни ежедневни навика, които променят дългосрочно. Ето няколко от моите любими навици от гореспоменатите статии:

Тренирайте мозъка си: тренирането на мозъка е толкова важно, (ако не и повече!) от тренирането на мускулите ви. През изминалата година аз започнах да решавам Судоку и различни стратегически игри като начин за стимулиране на мозъка ми, а освен това и се забавлявайте. Други предложения са кръстословици, викторини и главоблъсканици.

Празнувайте успехите си: Намирам за толкова важно да отделим време всеки ден да отпразнуваме успехите си. Това не трябва да включва отваряне на бутилка шампанско задължително – доста добър вариант за мен е едно психическо потупване по гърба.

Общувайте с приятелите си: Опитвам се да звънна или да пиша на приятел всеки ден. Това е чудесен начин да поддържам връзка с приятели, когато съм изключително зает.

Как вие обичате да извличате максимума от всеки ден?

Вижте още: 9 неща, които да правим всеки ден преди 9 часа

Споделяйте с приятели на воля:
  •  
  •  
  •  

[top]

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *