kak-svobodata-vodi-do-jivot-na-shtastieto-evolife.bg

Едно от нещата, които смучат най-много от живота ми е това колко малко сън имам. Винаги съм бил уморен, често разнебитен и се борех с моя нрав. Аз бях един идиот, за който повечето хора предпочитаха да не е наоколо. Ако някой беше ме попитал какво означава да бъдеш „щастлив„, аз бих му казал, че щастието не съществува. Бях вгорчен и видях бягство от живота, който мразех. През 2011 г. след като всичко в живота ми се разпадна, разбрах, че по инерция през живота не е опция. В края на тази година, спрах да сънувам и започнах да правя.

На този етап в живота ми, аз все още не разбирах какво означава да опиташ от свободата в живота – единствената ми цел беше да избягам. През 2012 г. нещо ме събуди и разбрах колко е кратък живота и как бързо минава.

Отне ми три години, но аз извърших целите ми за свобода. Да се събуждам всеки ден и да живея един живот, не мислех, че е възможно за някой като мен. Аз не спечелих от лотарията, нито пък получих наследство, живеех от заплата до заплата през повечето време от живота ми, бях с наднормено тегло и нищо в досегашния ми живот не беше наред.

„Щастието не е нещо, което получаваш на готово. То идва от собствените ти действия.“ – Далай Лама

Преодолях невероятна бариера, когато реших да престана да бъда скиптичен към успеха и да престана да вярвам в самоограничаващите си убеждения. След като спечелих битката в съзнанието ми, аз бях в състояние да се съсредоточа и да предприема необходимите стъпки към истинската свобода. Мога честно да ви кажа, че се събуждам всеки ден щастлив. Борбата за да получа това си заслужаваше.

Можете да имате свободата в живота си

Моята история е уникална, но не по причина, по начина по който може да се мисли. Моята история не е и не трябва да бъде изключение. Тя може да бъде правилото, ако ти осъзнаваш, че е възможна и за теб. Можете да жижеете един живот на свобода и да прекарвате времето си, като правите нещата, които са важни за вида на живот, който искате да живеете.

Как? Това започва в ума ви. Не можете да се отдадете на скиптицизма. Можете да чуете всяко самоограничаващо  убеждение или гласовете на негативните хора. Това започва с отговаряне на въпроса: „Какво означава свободата за вас?“ За мен това е да се събуждаш всеки ден без стрес и тревога. Това означава да живея един обикновен живот на някое спокойно място.

Това означава, да пиша и говоря за живота. Вашите цели могат да бъдат различни, но какви са те?

Вие трябва да знаете къде искате да бъдете, за да може да видите финалната линия на хоризонта. Това звучи малко странно, но има твърде много хора, които живеят живота си в преследване на мечтите на някой друг. Разберете каква е твоята цел в живота и си състави план, за да направите вашата мечта реалност.

„Свободата е правото да живеете както искате“

Свободата води до шастие

Освобождаване от стреса води до щастие. Ние прекарваме толкова много от нажето време на ръба и пропускаме ценни моменти,  които имаме тук на тази земя. Животът е кратък. Твърде кратък, за да го живеем пълен с напрежение.

Не съм казал, че създаването на свободен живот е лесно или че всички врати ще се отворят автоматично, само защото сте решили да предприемете действия. Аз казвам, че е възможно с правилните нагласи, фолус и упорита работа. Само ви казвам, че ако започнете от днес, ще бъдете една стъпка по-близо.

Годините на жертва ще си заслужават, след като живеете живот на свобода и щастие. Лесно е да кажете, че имате „достатъчно добър“ живот и твърде много от вас са доволни, за да го променят, но живота има толкова много повече да предложи. Създаването на свобода във вашата работа, здраве и взаимоотношения ще доведе до щастието по начин, който никога не сте имали. Това е възможно за всеки, който чете, който вярва и прави нещо за него. Надявам се да правиш.

Свързана статия: Счупи оковите на системното мислене и разшири съзнанието си

Благодаря ви за четенето на моята статия! Какво означава за вас свобода?

Споделяйте с приятели на воля:
  •  
  •  
  •  

[top]

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *