kakva-e-misiqta-ni-na-zemqta-evolife.bg

Кратко видео показва какво всъщност не е наред със съвременното общество

Автор на това видео е Спенсър Каткарт. Краткото филмче засяга важни въпроси като свободата, образователната система, корпорациите, парите и други. Изгледайте го, едва ли ще съжалявате.

Може би дори ще погледнете по друг начин към обществото, докосвайки се до тези различни теми. Основната цел на автора не е да нарисува отрицателна картина, а да ни окуражи да се събудим и да преосмислим вижданията си за човечност. Времето за нещо ново е сега – можем да променим планетата в нова посока.

Основният въпрос, който задава видеото, е каква е мисията ни на Земята. Всички живеем по един и същи начин – раждаме се, отиваме на училище, но там не научаваме нищо за планетата, а само се приготвяме да заемем поредното работно място. След това се събуждаме, отиваме на работа, прибираме се у дома, плащаме сметки и този цикъл се повтаря до смъртта ни. Разбира се, изпитваме и радост – наслаждаваме се на това, което правим, имаме семейства, но дотолкова сме свикнали с този ритъм на живот, че не се питаме какво правим, защо го правим и какво се случва в резултат с планетата. Ставаме роби на системата, притесняваме се единствено за това какво ще сложим в стомасите си, как ще платим сметките си и как ще се грижим за семействата си. Че нямаме време да помислим за нищо друго. Основни необходимости като храна, вода и подслон трябва да са достъпни за всеки, а това така и не се случва.

Както казва създателят: „Можем да си представим колко много може да се развие човечеството – да напредне и да процъфти, ако всички имат достъп до решение на основните си нужди. Чрез работата си в това поле разбрах, че най-трудно е за хората да приемат факта, че има групи от хора, които са във „високи“ позиции на властта и не искат ние да успяваме. Те контролират всички световни ресурси и създават войни за собствените си финансови интереси. В същото време, в резултат на всичко това се създава глобален конфликт, който поражда войни, глад, бедност, болести. Обясненията, които стоят зад тези явления, са напълно фалшиви и ние живеем в свят, където измама и масово промиване на мозъци ни позволяват да приемем, позволим и да оправдаем това, което се случва“.

Един от най-тъжните уроци на историята е следният: ако сме били заблуждавани достатъчно дълго, сме склонни да отхвърляме всяко доказателство за измама. Вече не се интересуваме от намирането на истината. Просто е твърде болезнено да признаем, дори и пред себе си, че сме били хванати в капан. След като ви дам една „шарлатанска“ власт, много вероятно е никога да не искате да сте без нея. „- Карл Сейгън

И така: какво мислите за посланието от видеото?

Вижте още: 4 начина да останем будни докато останалата част от света спи

Споделяйте с приятели на воля:
  •  
  •  
  •  

[top]

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *