ne-bqgai-ot-kusmeta-si-evolife.bg

Случи ми се нещо изумително! Бях наблюдател на уникално събитие днес! Ще разкажа цялата история, ако е за вас, сигурна съм, ще прочете всичко до края й, ако не е, ще я подминете! Така както хората подминаха късмета си днес!

Изпращах моя много близка приятелка и сродна душа на маршрутка и докато чакахме редовната 48-мица, видяхме ето това: 

Една жена, отваряйки портмонето си, изсипа шепа стотинки на тротоара, тя ги остави разпилени и отмина. Явно самата жена беше свикнала да раздава от себе и нямаше навика да получава. Това беше и урок за нас, ставайки свидетели на ситуацията. Особено за мен, защото и аз имам навика да раздавам, без да очаквам да получавам, нарушавайки процеса даване – получаване. Нарушиш ли този прост процес, дисбалансът е ясен, но това е друга тема!  Можехме да  вземем монетите ние, но решихме да видим какво ще стане. Уникално нещо са това хората, ей!

Аз и моята приятелка стояхме и гледахме. На тротоара преминаваха всякакви хора, майки с деца, семейства, възрастни хора, бременни жени. Направо представителна извадка на човечеството! Минаха 41 човека, направо се отегчих и спрях да броя, минаваха още… Сиви като призраци, мрачни, нацупени, изплашени…  Само един мъж видя парите и се наведе, но явно беше видял само една малка част от тях, защото след него имаше все още монети… По едно време върху изсипаните стотинки премина същата жена, чиито бяха. Сякаш нищо не помнеше. Отмина и тя!

А ние стояхме изумени и си говорехме:

-Ето ти истински пример, как хората бягат през целия си живот от късмета си!

-Да, да! Ами нали казват, че изобилието на Вселената е безкрайно и винаги има за всички, нужно е само да го допуснеш да се прояви!

– Е как бе, Тане, като хората спят. Вървят по пари и не ги виждат! Луда работа! Дават им се пари, а дори не поглеждат към тях!

– Така е! Винаги ни се дава това, което искаме, но не винаги го виждаме, като ни се даде! И продължаваме да живеем като сиви призраци, вместо да оцветим живота си с благодарност и усмивка, защото знаците са навсякъде! Проблема е в това, че хората вярват в чужди убеждения от типа: „Пари при пари отиват!“, „Който не работи, не трябва да яде“ и куп щурави работи. Зобмират се в тия  твърдения и стъпват по парите без да ги виждат! После някой им е виновен. Мечтая за времето, когато всеки един ще разбере, че сам изгражда реалността си, защото човек е това, в което вярва. А друг въпрос е в какво вярва. И тези вярвания негови ли са или му е казано, че нещата са такива и такива и той трябва да вярва в тях! Забравяме да мислим с нашите глави и да чуваме нашето си сърце… спираме да виждаме… 

Всеки сам може да направи изводите си за тази история, която се получи малко като притча. За мен това беше поредното чудо в моя живот! Чудо, но и голям урок…

Вижте още: Oбичай парите, за да идват при теб и играй тази игра

Споделяйте с приятели на воля:
  •  
  •  
  •  

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *