prichini-prekarvaneto-na-vreme-sas-sebe-si-moje-da-bade-dobra-idea

Като общо правило изглежда, че имаме отрицателна представа за прекарване на времето в самота. В повечето случаи тя ни кара да сме неуверени и несигурни в успеха и нежелани от другите. Ние дори използваме електронни устройства и социални мрежи, за да имаме по-голяма връзка със света около нас. Много хора, буквално, избягват самотата и правят всичко възможно да я запълнят с неща, хора и професии.

Лесно е да се обърка физическата самота с емоционалната самота, която може да предизвика различни емоционални и физически проблеми. Самото прекарване на времето със себе си не е толкова лошо, колкото си мислите, всъщност е точно обратното. Това са някои от причините да се насладите на тези моменти на самота. Ще откриете, че прекарването на времето със себе си може да бъде много по-приятно, отколкото изглежда.

Ползи от прекарването на времето сами

Наистина ли мислите, че е толкова страшно да гледате филми сами един следобед? Самото прекарване на времето може да ви изненада и за това първо трябва да уточним, че да си сам не е изолиране от света, а по-скоро време за връзка със себе си и вътрешния ни глас.

Самотата ви дава възможност да извършвате дейности, които другите не желаят и които може да сте искали да направите дълго време. Забравете идеята, че трябва да споделяте всеки момент от живота си, за да бъдете щастливи и ако го направите, ще пропуснете нещо или някой.

Това, което наистина разрушава щастието ви в тези моменти, е да помислите какво ще си помислят другите. Искате ли да знаете най-голямата тайна? Те дори няма да ви обърнат внимание. Бъдете обективни и ще видите, че това е вярно. Всеки живее живота си и прави най-доброто за себе си. Сигурен съм, че не живеете живота си и обръщате повече внимание на другите, отколкото на себе си.

Загрижени ли сте за това, което хората ще си помислят, когато се научите да бъдете сами? Уверявам ви, че не сте единственият и че всеки ще се съсредоточи върху практикуването на медитация или наслаждавайки се на вълните, морето или всичко, което ги заобикаля. Съсредоточете се върху себе си и оставете света да поеме по своя път.

Можете да творите по-лесно

Само с малко време можете да концентрирате енергия върху проектите си. Вие ли сте един от онези, които смятат, че най-добрите идеи идват само когато са заобиколени от творчески хора? Това не е непременно вярно.

Когато сте сами, имате възможност да се изпълните със свобода. Няма кой да ви каже, че вашата мечта е невъзможна, затова започнете да мислите как да го направите. Когато разглеждаме живота на великите изобретатели, скулптори, поети или предприемачи, можем да преценим, че самотата има силно влияние върху техните лични постижения. Те са разработили основните идеи за собствените си проекти. Въпреки, че по-късно е била включена с помощта на други подобрения, всичко се дължи на способността му да мечтае без външни ограничения.

Колко голям е вашият кръг от приятели? Доволни ли сте или смятате, че може да е по-добре?

Обичайно е да ни отнемат мненията на нашите приятели и това може да ни ограничи по някакъв начин. Разбира се, приятелството, компанията и обогатяването ни с други хора са много здрави, а съсредоточаването върху отношенията, които ни мотивират да подобрим живота си, е много положително. Ако обаче не си позволиш да се срещаш с повече хора, няма да отвориш нови врати или други възможности. Прекарването на времето самостоятелно или напускането на комфортната зона ви позволява да отворите нови врати в живота.

Прекарайте време само за да слушате себе си

С течение на времето се научих да прекарвам времето си сам и да изпитвам всички ползи от него. Това ми позволи да открия, че когато съм сам със себе си, най-накрая мога да слушам себе си и да се уча от себе си. Можете да слушате мечтите си и да разбирате нуждите си, без мислите да бъдат засегнати от външен шум.

Това не означава, че под каквато и да е гледна точка, да се измъкнем окончателно или за дълги периоди от време, това е просто да знаем как да напълним самотата си с обогатяващи моменти за нашия ум и емоционално благополучие, можете да опитате с книги, филми, съзерцания и хобита, които ви позволяват да почувствате този момент сам като момент, пълен с богатства.

Споделяйте с приятели на воля:
  •  
    8
    Shares
  • 8
  •  

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *