seksualna-anoreksiq-kato-sustoqnie-v-semeinite-otnosheniq-evolife.bg

Колко добре са тези, които не си прекарват цялото време в интернет!…
„Сексуална анорексия“ – нов термин за отсъствие на полово влечение при иначе здрави половозрели мъже. Учените обясняват този проблем със заседналия начин на живот и информационната преумора от използването на интернет и други масмедии.

Терминът “Сексуална анорексия” е наистина нов – навлиза в медицинския речник през 70-те години на миналия век. Днес можем да чуем все по-често за сексуалната анорексия като състояние в семейните отношения в резултат на  агресивното нахлуване на порнографията чрез Интернет,  вследствие на което повече и повече мъже се пристрастяват към нея.

В резултат на пристрастяването, за мъжете става трудно да осъществят пълноценно полово общуване със съпругите си, което се измества от сексуални фантазии, порнографски привички или просто мастурбация. Разбира се, това не е единствената причина, поради която мъжете избягват секс с жените си, но тази е от най-често срещаните.

Жените също могат да развият основно сексуална анорексия, вследствие на своята свръхангажираност с работа извън семейството. Тъй като те преживяват много по-тежко от мъжете умората, работните им задължения плюс ангажиментите в семейството се отразяват пряко върху тяхното либидо.

С времето мъжът и жената почти или напълно се отчуждават един от друг и могат да заприличат буквално на съквартиранти. Сексуалната анорексия, всъщност, представлява болезнено въздържане от интимни взаимоотношения в брака.

Сексуалната анорексия е болезнено въздържане от интимни взаимоотношения в брака. Ето по какъв начин можете да установите дали имате този проблем (Ще си позволя да използвам теста за сексуална анорексия на д-р Дъглас Уайс).

Отговорете на следните въпроси:

А. Въздържаш ли любов от партньора си?

Б. Въздържаш ли похвала или възхищение от партньора си?

В. Контролираш ли партньора си с гняв или мълчание?

Г. Лишаваш ли от секс партньора си?

Д. Избягваш ли (или неспособен ли си) да споделяш чувствата си с твоя партньор?

Е. ​Зает ли си до такава степен, че да ти липсва време за свързване с партньора?

Ж. Обвиняваш ли партньора си за неговите проблеми, вместо да се стремиш да разрешиш своите?

​З. Контролираш ли своя партньор относно финанси?

При наличие на поне 5 отговора “да”, възможно е наличието на сексуална анорексия. Също, чувствайте се свободни да контактувате с мен по този въпрос, използвайки директно формата по-долу.

При личните ми разговори с десетки мъже по темата съм установил, че при голяма част от тях (не всички) зависимостта от порнография е един от основните фактори за отдалечаването от партньора. За разлика от останалите видове дейности сексът включва и сексуалната възбуда, която ни подготвя за секс. Освен различните химикали, мозъкът освобождава и хормон, наречен окситоцин, който свързва мъжа и жената, създавайки силна емоционална привързаност между тях. Тази привързаност се осъществява с всеки, с когото правим секс, дори и с личност от екрана или чрез интернет!

Ако сме зависими от порнография, с времето е напълно възможно да се получи притъпяване и нежелание да бъдем със съпруга или съпругата си поради създаването на конкурненти изображения и наличието на няколко невронни връзки в мозъка, активиращи се чрез освобождаването на химикалите ендорфини и енкефалини. Ако от друга страна единствените, с които правим секс, са нашите съпруги или съпрузи, ние искаме да бъдем само с тях.

Споделяйте с приятели на воля:
  •  
  •  
  •  

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *