semeistvo-i-karma-evolife.bg

Замисляли сте се защо винаги семейните връзки  носят едновременно и радост, и голямо разочарование? Винаги имаме голям конфликт с някой, а към някой друг изпитваме голяма преданост и любов!

Това е така безспорно, защото в рамките на едно семейство се отработва най- важната карма. За кармата всички сме чували и знаем по нещо, някой знае повече, друг по – малко. Но сега няма да се спирам на обяснения и разсъждения на тема карма.

По принцип има много причини, които биха могли да ни попречат да си изпълним задълженията към някой друг. Понякога бягаме ние самите или просто ситуацията,  която е най – подходяща, не се случва… куп възможни причини има. И това изчистване на кармата се протака с години в рамките на живота ни, а по – лошото е, че може да продължи не само един живот, а през всичките ни прераждания, докато не съберем сили и мъдрост да приключим с кармата си към някой човек.

Кармата най – често се усеща, когато назрее конфликтна ситуация. Има ли проблем, има карма, има урок. Два са начините да си помогнем, за проумеем Вселенските и кармичните закони

 • чрез страдание

 • чрез съзнателно и активно духовно развитие

И така щом разберем това, значи трябва да се заемем за работа и да си помогнем. А когато си помогнем на самите себе си, помагаме на околните, а щом помогнем на околните, ще помогнем и на целия свят. Като верига… всичко започва от нас самите.

Има  само един начин да отработим кармата си – с любов и прошка!

Има и няколко неща, които трябва да проумеем по пътя ни:

 1. ясно да осъзнаваме Вселенските закони и точните уроци

 2. няма виновни – всички до едни сме едновременно кредитори и длъжници

 3. всеки един човек за нас е Учител, няма врагове

 4. да приемаме хората такива каквито са

 5. за да очистим душата си трябва да работим върху обидите, ненавистта, завистта и т.н.. Да ги приемем и да простим на себе си и на другите хора.

 Има много проста техника за изчистване на конфликтни отношения и на карма, разбира се. Казва се техника на отъждествяване. Ето какво представлява:

Избираме човека, към който имаме обида.

 1. Искрено и чистосърдечно искаме прошка за всичко, което сме проявили към него съзнателно и несъзнателно с думи, действия, помисъл сега и във всички предишни животи.

 2. Искрено и чистосърдечно даваме прошка за негативите, които са проявени към нас съзнателно и несъзнателно с думи, действия, помисъл сега и във всички предишни животи. Приемаме човека, такъв какъвто е, с всичките му недостатъци.

 3. Пожелаваме му само хубави неща – любов, здраве, късмет и т. н.

След това се отъждествяваме с него и от негово име даваме прошка на себе си по същия начин. Тази техника може да се прави винаги когато усещаме проблем  с някой човек. Прави се докато изчистим конфликта. Много е важно да сме добронамерени и да изпитаме обич, въпреки обидите!

Таня Касабова-Христова

Споделяйте с приятели на воля:
 •  
  1
  Share
 • 1
 •  

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *