1-test-evolife.bg

Нобеловата награда психобиолог Роджър Уолкът Спери открива, че двете полукълба на мозъка (ляво и дясно) функционират по различен начин, и начина, по който мислите, зависи от това коя страна е доминираща. Въз основа на вашите изследвания, има многобройни тестове, които могат да определят начина на мислене и чертите на личността.

В  EvoLife.bg оценяваме много от тези тестове и събираме най-точната информация, за да можете да направите своя собствена проверка. Направете този тест и научете малко повече за себе си.

Бързо наблюдавайте снимката. Какво животно видяхте първо?


Продължете да четете, за да научите повече за това, как умът ви работи от животното, което сте видели първо.

Главата на тигър

Лявото полукълбо на мозъка ви е по-активно от дясното полукълбо. Вие сте аналитична личност, много ориентирана към постигане на целите си и организирана. Когато се сблъскате с проблем, сте склонни да бъдете логични, изчислителни и обективни.

Въпреки това, понякога мислите твърде много за решенията, които вземате, като проверявате, че те са правилните, така че сте склонни да сте гъвкави. Затова е препоръчително да слушате мнението на другите и да го вземете под внимание. Не забравяйте, че малко смирение винаги ще ви отведе далеч.

Вашите личностни черти са:

 • Планиране: правиш всичките си неща по планиран начин, както е в списъка със задачи.
 • Точно: имате фиксираните си цели и знаете начина, по който да ги постигнете.
 • Рационален: емоциите и чувствата не ви пречат да постигнете целите си.
 • Логично: имате умения за математика, наука и последователни идеи.
 • Реалистично: вашият свят е много реален. В него няма място за приказки и измислици. По същия начин, колкото и високи да са целите ви за другите, знаете, че те са реални и постижими.

  Висяща маймуна

  evolife.bg-test

  Дясното полукълбо на мозъка ви е по-активно. Вие сте творчески човек, който е пълен с иновативни идеи. Когато се изправите пред трудна ситуация, разчитате повече на интуицията си (почти винаги правилно), отколкото на критичното мислене.

  Вие добре знаете, че всяка стъпка, която правите в живота си, е урок за вас и че дори загубата се движи към постигането на вашите цели. За вас пътуването е по-важно от целта. Тъй като си мечтател, често си мислиш за собствения си рай. За вас е от съществено значение понякога „да поставите краката си на земята“, да осъзнаете реалността и да обърнете малко повече внимание на света около вас.

  Ваши личностни черти:

  • Импулсивен: правиш нещата спонтанно. Вие имате способността да виждате всичко по различен начин от другите.
  • Емоционално: много се тревожите за нещата. Прекарвате времето си в размисъл и действие върху чувствата.
  • Творчески и артистични: Вие сте експерт по музика, изкуство и други творчески дисциплини.
  • Интуитивен: не правите списък със задачи и не спазвате правилата. Вие решавате проблемите интуитивно.
  • Мечтател: имате цели мечтания за цял живот, вместо цели, и се стремите да ги постигнете, като цяло, успешно.

   Не забравяйте, че двете полукълба на мозъка не работят изолирано, а работят заедно и се допълват взаимно. Така че, въпреки че изглежда, че имате повече функции, които се идентифицират с един от тях, със сигурност имате и характеристики на другия.

   И така, какъв образ  видяхте първо? Главата на тигъра или маймуната, която виси? Характеристиките ви за личност отговарят ли на описанията? Кажете ни в раздела за коментари.

Споделяйте с приятели на воля:
 •  
  80
  Shares
 • 80
 •  

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *