uchitelia-evolife.bg

Няколко дни преди смъртта си Петър Дънов предрича края на цивилизацията, такава каквато я познаваме днес и навлизането в една нова Златна ера за човечеството.

Завета на Дънов звучи толкова актуално днес, а е направен преди цели 70 години:

„С течение на времето съзнанието на човека се придвижва от един много дълъг период на неизвестност. Тази фаза, която индусите наричат Кали Юга (Kali Yuga) е на ръба на своя завършек. Днес ние се намираме на границата между две епохи – тази на Кали Юга и Новата ера в която навлизане. Постепенното подобрение вече се усеща в мислите, чувствата и действията на хората и скоро всички ще бъдат покорени от Божествения огън, който ще пречисти хората и ще ги подготви за Новата епоха. Така хората ще се издигнат до най-високото ниво на съзнание, необходимо за навлизането в този нов живот. Това е което някои разбират, като Възнесение Господне.

Ще минат няколко десетилетия, преди Огънят да дойде и да преобрази света, чрез въвеждането на нови морални устои. Тази огромна вълна идва от космическото пространство и ще залее цялата Земя. Всички, които се опитват да се противопоставят на промените, ще бъдат отделени и прехвърлени на друго място. Въпреки, че не всички хора на земята се намират на еднакво еволюционно развитите, новата вълна ще бъде усетена от всички. Тази трансформация не се отнася само за Земята, а за цялата Вселена.

Най-доброто и единствено нещо, което хората могат да направят е да се обърнат към Бог и съзнателно да издигнат вибрационното си ниво, така че да намерят хармонията, когато се потопят в мощната вълна.

Огънят за който говоря ще ще подмлади, пречисти и реконструира всичко. Сърцата на хората ще бъдат освободени от мъката, проблемите и неувереността. Мислите и чувствата ще се подобрят и повишат. Всичко отрицателно ще се консумира и унищожи.

Настоящия живот е робство. Осъзнайте ситуацията и се освободете от него. Излезте от затвора в който се намирате. Жалко е, че има толкова много страдание и неспособност да се разбере, къде се крие истинското щастие.

Всичко, което ви заобикаля ще се срине и изчезне. Нищо няма да остане от тази цивилизация. Земята ще се разтресе и ще изтрие тази погрешна култура, която държи хората в невежество. Земетресенията не са само механични явления, тяхната цел е да събудят съзнанието и сърцето на хората. Да се освободят от своите грешки и безумия. Да осъзнаят, че не сме единствените във Вселената.

Нашата Слънчева система преминава през район от Космоса, където е било разрушено цяло съзвездие. Преминаването през този район ще повлияе на жителите на Земята и всички други планети от нашата Галактика. Само Слънцата не са засегнати от тази враждебна среда. Този район се нарича „Тринадесетата зона“ , известна още като „Зоната на противоречията“. Нашата планета се намира в тази зона от хиляди години, но вече се приближаваме към изхода на това пространство на тъмнината. Ние сме на границата на по-духовните зони, където живеят по-развитите същества.

Земята вече е в едно възходящо движение и всеки трябва да се хармонизира с вибрациите на възнесението. Онези, които не направят това, ще загубят благата, които осигурява издигането. Те ще останат назад в еволюцията и ще трябва да изчакат десетки милиони години, преди идването на новата възходяща вълна.

Земята, Слънчевата система, Вселената, всичко поема по една нова посока, под импулса на Любовта. Повечето от вас все още гледат с насмешка на Любовта, но в действителност това е най-великата от всички сили. Парите в властта продължават да бъдат почитани, сякаш живота ви зависи от тях. В бъдеще всичко ще се подчинява на Любовта. Събуждането на съзнанието на хората обаче ще бъде съпътствано с много страдания и трудности.

Ужасните предсказания на пророка Данаил, написани в Библията, се отнасят за епохата, която се отваря. Ще има наводнения, урагани, гигантски пожари и земетресения, които ще пометат всичко. Навсякъде ще се лее кръв. Ще има революции и ужасни експлозии, които ще отекват в редица райони по света. Там където е имало земя ще има вода, там където е имало вода ще има земя. Това ще бъде наказанието на природата за престъпленията срещу нея, извършени от човечеството.

След всички тези страдания, хората които са готови ще осъзнаят хармонията и неограничената красота на Златния век. Запазете вярата и вътрешния мир, когато настъпят трудните времена, защото нито един косъм няма да падне от главата на праведните. Не се обезкуражавайте и продължавайте да се стремите към лично съвършенство.

Нямате представа какво грандиозно бъдеще ви очаква. Новата Земя скоро ще излезе на яве. След няколко десетилетия всеки ще има време да се посвети на духовни, интелектуални и творчески дейности. Отношенията между мъжете и жените ще се основават на взаимно уважение и почит. Хората ще могат свободно да се движат през различни измерения в междугалактическото пространство. Ще разберат функционирането на Вселената и ще осъзнаят Божествената намеса във всичко, което ни заобикаля.

Новата ера е на шестата раса. Вашата задача е да се подготвите за нея и да я изживеете. Шестата раса ще се изгради около идеята за братството между хората. Няма да има повече конфликти, свързани с лични интереси. Единствения стремеж на всеки ще бъде да отговаря на закона на Любовта. Шестата раса ще бъде тази Любов. Ще се издигне нов континент в Тихия океан и ще бъде населен от тези хора. Основателите на тази нова цивилизация, които аз наричам „Братя на човечеството“ или „Деца на любовта“ ще се стремят само към доброто. При новата раса Любовта ще се прояви по такъв перфектен начин за който днешните хора имат само бегла представа.

Силите на мрака ще се оттеглят от Земята. Хората, виждайки че няма друг път, ще се ориентират към пътя на новия живот и спасението. Някои ще се надяват да продължи сегашния начин на живот, осъждан от Божествения ред, но в крайна сметка ще разберат, че посоката на света не принадлежи на тях.

Новата култура ще се основава на три основни принципа: издигането на жените, издигането на кротките и смирените и защита правата на човека.

Светлината, доброто и справедливостта ще възтържествуват, всичко е въпрос на време. Религиите ще бъдат пречистени. Всяка една от тях съдържа частица от учението на Светлината, но са повлияни негативно от хората. Всички вярващи трябва да се обединят около Любовта, като основа на всичко останало. Любовта и братството е общата основа на всичко!

Земята скоро ще бъде пометена от извънредно бързи вълни на космическо електричество. След няколко десетилетия лошите хора, които заблуждават другите ще започнат да губят своите сили. Те ще бъдат погълнати от космическия огън, която ще извлече всичко негативно от тях. След това ще се покаят, защото е написано, че „всяка твар ще прославя Бог“.

След изпитанията хората ще престанат да се поддават на греховете и ще намерят отново пътя към добродетелта. Климатът на планетата ще се нормализира и повече няма да има природни катаклизми. Въздухът и водата ще се пречистят. Паразитите ще изчезнат. Хората ще си припомнят предишните прераждания и ще се чувстват щастливи, че най-накрая са се освободили от предишното си състояние. 
Благодарение на идеята за братството Земята ще стане едно благословено място. Преди това обаче Земята ще бъде сполетяна от големи страдания, целящи да събудят съзнанието. Греховете натрупани в продължение на хиляди години трябва да бъдат изкупени. Пламенната вълна идваща от висините ще изчисти кармата на народите.

Освобождението не може да бъде отлагано повече. Човечеството трябва да се подготви за големи изпитания, които ще сложат край на егоизма.

Под земята се подготвя нещо необикновено. Грандиозна революция, която ще се прояви скоро в природата. Бог е решил да възобнови Земята и ще го направи!

Това е краят на една епоха. Старият ред ще бъде заменен от нов, а той ще възцари Любовта на Земята!“

В тези думи на Петър Дънов има много религиозни оттенъци, но цялостното послание е доста интересно.

Дънов посочва, че ще има „наводнения, урагани, гигантски пожари и земетресения, които ще пометат всичко“. Това вече се случва, особено за земетресенията. Преди 20-на години земетресения с магнитуд над 5 бяха сравнителна рядкост, докато сега земетресения с магнитуд над 7 се случват доста често.

Дънов казва още: „Ще има революции и ужасни експлозии ще отекват в различни региони на света“. Откакто Плутон навлезе в съзвездието Козирог, през 2008г., по света избухнаха множество революции.

Дънов заявява: „След няколко десетилетия хората ще се посветят на духови, интелектуални и творчески дейности.“ Това пророчество е направено през 1944г. и само 2 десетилетия по късно, през 1967, всички станахме свидетели на „Лятото на Любовта“, което запали огъня на духовната революция.

Друг интересен пасаж в предсказанието гласи, че Шестата раса ще се засели на нов континент, който ще се образува по средата на Тихия океан. Случайно или не наскоро бе оповестено, че в Тихия океан е започнал да се образува нов остров.Учителя споменава още за „Децата на Любовта“, които ще формират новото човечество. В наши дни това най-вероятно се отнася за индиговите или кристални деца.

Ще се радваме да споделите с нас вашите мисли за пророчеството на Петър Дънов!

Вижте още: АУРАТА НА ПЛАНИНАТА – Учителят Петър Дънов за Планината

Споделяйте с приятели на воля:
 •  
  141
  Shares
 • 141
 •  
One Response to Завета на Дънов, който звучи толкова актуално и днес
 1. Всеки път, когато думите на дядо Дънов достигаха и достигат до мен.. в мен се случва нещо много специално и силно….сякаш, някой започва да пее песни за благодатта на този живот на сърцето ми в красиви рими и то често треперещо и свило се от страх и невъзможност да си обясни и разбере тези хора и този свят… в миговм се успокоява, поради възможността си да разбере думите му в основа, което само по себе си сякаш предизвиква едно мигновено освобождение, уголемяване, и повдигане не само на собствената ми вибрация и енергия,но и сърце! <3

  Добре, че се е появило това добро старче и то в България, за да може да не се чувствам, като извънземно,а да се почувствам, като да съм си точно на мястото и времето.. 🙂

  Толкова съм благо дарна за появата и съществуването на тази личност в нашия свят и това, че може би не цялата, но голяма част от Истината на, която се е опитвал и опитва да ни научи Дънов се е запазила и запечатала в неговите слова.

  Четете го, мислете го, той е едно голямо слънце…
  черпете от него енергия за тялото си, храна за умовете си и мастило за въображението си…
  за да развием нашите сърца, да разберем и да започнем да се ползваме от Новото учение (за което той говори) На безкрайната Божествена Любовта! <3

  ТО е Велико и започва все по силно и по силно да прониква във хорските глави, умове и сърца :))) точно, като голямото слънце, което когато изгрява пуща лъчите си все по на далече и докосва все по-голяма площ от земото кълбо.

  И веднъж усетили го ние никога няма да поискаме и да можем да се върнем назад…. защото Любовта на Духа е безпределна не е като тази нашата Земната Любов и ние съвсем скоро вярвам ще можем да усетим и изпитаме ЛЮБОВТА в истинския и смисъл, съдържание, сила, качество и количество!

  Защото ние си мислиме, че обичаме и, че испитваме любов…. но всъщност НИКОГА не сме имали възможност да изпитаме ЛЮБОВТА такава каквато Духа я е създал и вложив във всеки един от нас.. просто наличието на ЕГО в нас не ни позволява да я усетим и изпитаме.
  И точно поради същата прияина човешките взаймоотношения са толкова сложни, трудни, мъчни и често повърхтностни и фалшиви…

  "Защото колкото и голяма и красива къща (връзка) да постройш в/у пясъчна основа тя винаги ще се клати, чупи и руши. Ако обичаш истински Ти ще се опитавш да я съхраниш и ще я градиш наново и наново.. но поради фалшивата основа на, която се гради, (наличието на ЕГО) тази къща рано или късно ще се срине…"

  Тъй, че борете се хора не се предавайте! Борете се със самите себе си, пък после ще се борим за1, един до друг, рамо до рамо, защото имаме много важна битка за печелене от нея зависи, колко бързо ще се освободним и ще достигнем до новата епоха на най-великата сила на този свят Любовта. :)))

  И най-накрая ще може да обичаме истински и да се обичаме един друг така както никога до сега! <3

  До всички мои вселенски братя и сестри обичам ви и благо даря за вас и за света в който живеем всеки нов изгрев! :))))
  М.Мандела


[top]

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *