zdravec-pri-visoko-kryvno-nalqgane-evolife.bg

Билката здравец е полезна за различни здравословни проблеми включително и за високо кръвно.

Може да ползвате здравец за високо кръвно като едно от природните средства за справяне с него. Високото кръвно е често срещано състояние за съвременния човек. То е едно от болестите на цивилизацията. За нормализиране на кръвното налягане много важно е храненето. Съвременният динамичен начин на живот е много вреден за здравето ни и за нервната система, а храната ни е напълно различна от домашно произведената на нашите родители. В миналото те са имали по-добър достъп и до различни билки в дворовете си и по полетата.

Най-обикновеното приложение на билката здравец срещу високо кръвно може да направите като изядете по едно листо от него 3 пъти на ден преди ядене. Кръвното налягане трябва да се замерва и да се спре тази терапия с билката, когато то се нормализира. Здравецът е полезен и за диабет. Той помага да влезе захарта в нормата.

Може да си направите спиртен извлек от здравец. В буркан с вместимост 250 мл слагате пресни

листа от здравец, без да ги смачкате и доливате 98% чист етилов спирт. Оставате буркана на тъмно като го запушите за един месец. След това прецеждате сместа и я пресипвате в друг съд. Спиртният извлек с пие по 25 капки в малко вода и може да се добави към него и тинктури от чубрица глог или маточина.

Друга рецепта за високо кръвно е с шипка, глог и чубрица. Вземате по 2 супени лъжици от всяка билка и ги слагате в 350 мл вода да врат 1 минута, свалят се от котлона и се прецеждат. От билковата отвара се пие по 3 пъти на ден разделена на равни части.

Хардал срещу високо кръвно. Вземате един път на ден по половин чаена лъжица счукан хардал (семе от синап). Прилага се за 10 дни.

Рецепта с чесън и орех. От чесъна счукайте 3 скилидки и ги добавете към счуканите ядки на 2 ореха.

Приятната смес от орехи и чесън се изяжда сутрин на гладно преди да закусите в продължение на 2-3 дни. Замерете кръвното си и ако е добър резултата може да спрете употребата на полезната смес.

Споделяйте с приятели на воля:
  •  
    1
    Share
  • 1
  •  

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *