evolife.bg-personal-finance

Има много черти, които правят силни бизнес собствениците, но едно общо нещо, което те всички имат е начина, по който мислят.

 

Когато става въпрос за притежаване на бизнес, има два типа хора: тези, които го правят и тези, които не го правят. И за изненада на мнозина, не винаги най-квалифицираните или най-талантливите в индустрията са тези, които оцеляват, а по-скоро тези, които знаят как се играе играта. Има много черти, които правят силни бизнес собствениците, но едно общо нещо, което те всички имат е начина, по който мислят.

Когато търсите в мисли, убеждения, философии и поведение от най-успешните хора, те сякаш живеят на друга планета, различна от всички останали. Има пет прилики в начина, по който мислят:

1.Раздробяват нещата

Най-добре представящите се раздробяват своите задачи и цели. С други думи правят трудното да изглежда лесно. Те са в състояние да управляват множество задачи и да поддържат емоционалния си контрол при решаване на всеки проблем поотделно. Предимно хората се задълбочават в подробности за всеки малък проблем и се претоварват бързо. Професионалистите раздробяват всеки проблем и създават психически емоционално разделение между лицето и проблема. Те се съсредоточават върху логичното решение и след това го остават настрана, така че да могат да се съсредоточат върху следващото предизвикателство.

2.Не спират да търсят възможности

Най-добре представящите са най-освободените група от хора, които някога ще срещнете, което е една от причините за техния огромен успех. Докато повечето хора са убедени, че те са измислили как сетът работи, успешните предприемачи не са толкова сигурни и са отворени за нови начини за възприемане на стари проблеми. С други думи те са склонни да спрат неверието им, докато не оценят фактите. Най-големите такива са готови да се променят в един момент, ако те са убедени, че нещо може да се направи по-бързо, по-евтино или по-добре.

 

3.Виждат грешките като интелектуален капитал

Грешките се разглеждат като повреди от аматьорски мислители. Съвкупните разходи на работниците, крият грешките си от страх от наказание. Най-успешните хора виждат грешките в съвсем различна светлина. Те виждат грешките като актив, който да бъде записан и надлежно избягван в бъдеще. Великите такива избягват грешките по един единствен начин, те спират с новите идеи в бизнеса. Професионалистите прегръщат грешките, защото те са знак на организацията за напредък и навлизане в неизследвани води.

 

4.Действат взаимно

Повечето хора са склонни да разглеждат мислите и идеите на другите не само като потенциално полезни, но и като заплашващи тяхното его и съществуване. Като резултат от това повечето хора са силно ограничени в размера и обхвата на техните постижения. Успешните разбират, че света е взаимозависима, сложна мрежа, в която общият потенциал е неограничен. Професионалистите не гледат от разстояние до залеза на слънцето като герои. Те предпочитат да се справят с по-големи идеи и да постигнат повече, като работят в екип от съмишленици. С този им начин на мислене професионалистите подпомагат за приноса на всички членове от екипа.

 

5.Те са продукт на техните навици

Посредствените изпълнители мислят за навици като да спрат да пушат или да ядат прекалено много. Професионалистите знаят, че успешните навици са ключът към кралството. Всеки ден, най-големите такива засилват техните успешни навици, като упражнения, подходяща диета, ранното събуждане или стоене до късно и изучаване на тяхната област. Успешните предприемачи и хора уважават свещените навици, които подобряват живота. Професионалистите знаят, че ако те позволят техните първични навици не се спазват за още един ден, те ще започнат да атрофират. Знаят, че е по-трудно да се разработи стимул за навик от колкото да го загуби. Те разбират, великолепно силата на инерцията и как тя може да работи за или против тях. Като резултат те предпазват навиците си за успех с почти религиозна страст.

„Мисленето е трудна работа, което вероятно е причината защо толкова малко участват в него” – Хенри Форд

Ако искате да започнете успешен бизнес или да видите ново ниво на успех, разгледайте начина, по който мислите.

Вижте още: Успешният човек винаги намира правилния път

Споделяйте с приятели на воля:
  •  
  •  
  •  

[top]

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *