5-prichini-da-se-zapishem-na-tanci-tochno-sega-evolife.bg

Може би ще се съгласите, че по света има три типа хора. Първият тип са тези късметлии, които обичат да танцуват и могат да танцуват. Вторият тип са тези, които обичат да танцуват и не могат да танцуват. Третият, най-ощетен от природата тип, са тези хора, които не обичат да танцуват и не могат да танцуват. Казваме, че са ощетени, защото малко неща са по-приятни от това да разкършиш повдървеното си от ежедневието тяло под звуците на… българско хоро, кубинска салса или модерен поп! Това са нашите пет причини да се запишем на уроци по танци:

1. За да поддържаме добрата си форма

Тази причина е особено актуална през пролетта, когато пред нас като надвиснал облак се простират „разголените“ летни месеци. Колкото и да са хубави те за някои, които са уверени, че изглеждат добре по бански, толкова са и притеснителни за други, които гледат неодобрително отражението в огледалото. А танците може би са най-приятният и полезен начин да свалим точно онези 2 килограма, които ни пречат да се радваме на новата си къса рокличка. Какво по-хубаво от това да отслабваш танцувайки? Или пък да танцуваш отслабвайки?

2. За да се запознаем с нови хора

Няма спор, че едно приятно хоби, каквото са танците, като верижна реакция води след себе си запознанството с много интересни и забавни хора. А това няма начин да е лошо. Все пак в днешно време, колкото по-модерни стават комуникациите, толкова повече ни липсва простият човешки контакт. А бъдете сигурни, че, запишете ли се на танци, вие със сигурност ще откриете поне трима души, с които да ви е приятно да си поприказвате и в „извънкласна“ обстановка. Като клуба, в който ходите заедно да практикувате наученото или заведението, в което си почивате след тренировка…

3. За да си осигурим един естествен антидепресант

Абсолютно гарантирано – танците оправят настроението! В края на работния ден, когато често ни се струва, че последното нещо, което ни се прави, е да полагаме каквито и да било усилия, е най-добре да преодолеем мързела и да отидем да се потанцуваме. Няма да повярвате колко благотворно се отразява приливът на кислород на вашата кондиция! Когато музиката ви повлече във вихъра си, сякаш наистина започвате да усещате как мозъкът ви произвежда ендорфини. Това е най-добрият начин да кажете НЕ на депресията!

4. За да се научим да танцуваме

Едно от най-големите предимства на танците е, че, за разлика от други средства за поддържане на формата, те не омръзват. Всички знаем как сме се захващали да тренираме във фитнес залата и на втория месец вече ни е било толкова досадно, че сме захвърляли спортния екип с отвращение. Е, при танците не е така! Когато ставате все по-добри и изпълнявате все по-сложни стъпки и фигури, ще се почувствате горди от себе си. И с пълно право! Та вие сте се научили да танцувате!

5. Просто така!

Уроците по танци са един чудесен начин да се спасим от мрачната сянка на телевизора, която ни преследва всяка вечер. Разнообразието е много важно, а често инерцията ни повлича и ние забравяме, че има много по-приятни начини да прекарваме времето си. Не чакайте покана, а го направете. Просто така!

Споделяйте с приятели на воля:
  •  
  •  
  •  

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *