7-principa-na-dobrite-vzaimootnosheniq-evolife.bg

Не пропускайте възможността да поласкаете друг човек

Качеството на взаимоотношенията ви определя качеството ви на живот. Много е важно как се държите с клиентите, с доставчиците, с близките и най-важното със себе си. Поставете си за цел да постигнете добри взаимоотношения и ще имате страхотен живот. Да бъдеш добър във връзките с хората е изключително лесна работа. Главното условие за успех е умението да проявявате постоянство във фундаменталните неща. Днес прочетох изключително интересна статия на един от любимите ми автори – Робин Шарма. В нея той разкрива седем основни принципа, които са абсолютно прости и едновременно абсолютно дълбоки за това как да изграждаме велики взаимоотношения с останалите.

Вижте 7 принципа за добри взаимоотношения от Робин Шарма

1.Бъдете първият, който поздравява, когато срещнете друг човек. С други думи, бъдете първият, който проявява любезност. Това изисква кураж, защото всички се страхуваме, че може да ни отблъснат.

2.Усмихвайте се по-често. Това е един от най-добрите начини да предразположите човека към себе си. Не забравяйте, че впечатлението, което създадем през първите няколко минути от срещата ни с някого е най-важно.

3.Обръщайте се към хората по име. Това е много важно правило, което показва, че се интересувате от тях и е знак на уважение.

4.Гледайте хората в очите, когато разговаряте с тях

5.Станете слушател от световна класа. Научете се да правите това и ще си спечелите титлата „суперзвезда“ в човешките взаимоотношения..

6.Правете искрени комплименти – похвалата не струва пари. Никога не пропускайте възможността да поласкаете и одобрите друг човек, независимо дали е на работното място или вкъщи. Ще осъществите връзка в най-доброто в него. А после той ще ви даде най-доброто от себе си. Накарайте го да се чувства по-добре, когато се разделяте, отколкото когато сте се срещнали.

7.Отнасяйте се към всеки така, сякаш е кралска особа. Дръжте се така, сякаш се виждате с този човек за последен път.

Както виждате посочените седем идеи са изключително прости, но същевременно за изключително важни. Усвоете тези основни принципи и ще стигнете до своя планински връх много по-бързо, отколкото предполагате.

Споделяйте с приятели на воля:
  •  
    1
    Share
  • 1
  •  

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *