7-vyprosa-koito-shte-ni-pomognat-da-namerim-sebe-si-evolife.bg

Случвало ли ви се е да се чувствате изгубени, да усещате, че се занимавате с нещо незначително, а целта и смисълът все повече ви се изплъзват?

Опитайте да си отговорите на тези 7 много прости въпроса. Може би те ще ви помогнат да намерите това, което наистина ще изпълни живота ви.

1. От какво се увличахте в детството?

Децата винаги са запалени по нещо. С течение на времето обаче, ние често изоставяме тези си увлечения, защото не ни достига време или пък отдаваме предпочитанията си на нещо „по-сериозно“.

Припомнете си какво беше любимото ви занимание в детството. Може би сте обичали да пишете разкази или да лепите фигурки. Помислете, предизвиква ли това занимание същия интерес у вас и сега?

2. Ако не ви се налагаше да работите, с какво бихте се занимавали?

Когато сте по цял ден на работа, естествено е в свободното време просто да се отпуснете и да си почивате. Но ако имате голямо количество свободно време, с какво бихте се захванали? Запишете си го и го изпробвайте още през първата по-дълга отпуска.

3. Кое занимание ви кара да забравите за всичко,което се случва наоколо?

Със сигурност сте забелязали, че когато правите нещо важно за вас или нещо, с което обожавате да се занимавате, вие просто губите представа за времето. Забравяте дори да ядете. Спомнете се кога ви се е случвало това за последен път и с кое точно ваше занимание.

4. Какво обичате да изучавате и за какво непрекъснато търсите нова информация?

Какви списания, книги и сайтове следите? Може би непрекъснато търсите новини за риболов, кулинария, градинарство? И да не можете веднага да си отговорите на този въпрос, не е фатално – понякога изисква време, за да установите какво ви доставя най-голямо удоволствие.

5. За какво най-често си говорите с близки приятели?

Ако изключите от вашите разговори с приятелите обичайните неща за работа, проблеми и общи интереси, ще видите, че има нещо, което предпочитате да обсъждате с удоволствие и страст. Понякога точно там е скрита вашата жизнена цел.

Освен това, често приятелите ви се обръщат към вас за съвет или мнение. Спомнете си за какво ви питат най-често те. Точно в тази област те ви считат за експерт. Което вероятно не е случайно.

6. Разглеждали ли сте скоро вашия списък с неща, които трябва да свършите в живота?

Ако нямате такъв, непременно си съставете. Той ще ви помогне да разберете какво искате в действителност и колко близо сте до своите цели.

7. С какво ще се захванете, ако знаете, че ще успеете?

Много мечти остават неосъществени поради страха от неуспех. Опитайте да помислите за вашите мечти и стремежи по възможно най-позитивния начин. Вместо да си мислите, че нищо няма да излезе от това, си направете план как да го осъществите. Поставете си за цел всяка седмица да правите по нещо, което ви приближава към вашата мечта.

И не забравяйте: вие ще успеете!

Вижте още: Слушайте себе си

Споделяйте с приятели на воля:
  •  
  •  
  •  

[top]

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *