akt-na-dobrota-promenq-jivota-na-edin-chovek-za-vinagi-evolife-bg

Наскоро една жена отваря своята входна врата и открива не надписан бял плик с писмо с 1000 долара. Без адрес на подател. В него имало и писмо, което я разплакало – от радост и благодарност. Това е едно събитие, което никога няма да забрави.

Писмото разказвало историята на един наскоро починал човек, който обичал да прави произволни актове на доброта. След като го прочела, жената знаела, че това е дар от съдбата. Нейната майка се нуждаела от парите повече от всякога, тъй като вече 3 години продължавала да се бори с рака на яйчниците.

Ето и текста на писмото:

Моля, приемете този дар като произволен акт на доброта…

Един обичан наш член на семейството ни бе посветил огромна част от времето и ресурсите си, за да помага на хората чрез „Произволни актове на доброта.“ Тя даряваше на другите по най-различни начини. Винаги анонимно. За да почете нейната памет, решихме да продължим нейната традиция.

„Произволни актове на доброта“ не винаги включва даряването на пари. Понякога може да нещо съвсем просто. Например да прекараш малко време с друг, да го изслушаш, да му направиш комплимент. Най-важното е, че този акт винаги е доброволен. Не се очаква нищо в замяна.

Въпреки че не ви познаваме лично, други членове на нашето общество ви разпознаха като човек, който заслужава да получи този дар. Моля ви, използвайте парите както сметнете за необходимо – било то за да се облекчите финансово или за да направите нещо специално за себе си.

Не искаме нищо в замяна. Надяваме се, че по този начин ще ви окуражим да промените живота и на някой друг, да го мотивирате да приеме тази идея и да продължи традицията.

Именно простичките неща правят света по-добро място за живот. Прословутият цитат на Ганди „Бъди промяната, която желаеш да видиш в света“ е перфектният пример за това как един акт на доброта може да окаже толкова силно въздействие. А може би дори да задейства ефекта на пеперудата и да вдъхнови и други да последват тази прекрасна традиция.

Споделяйте с приятели на воля:
  •  
  •  
  •  

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *