faktori-koito-vliqqt-na-semeiniq-jivot-i-vzaimootnosheniq-evolife.bg

Има редица фактори, които влияят на семейният живот и взаимоотношения, както в семейството, така и извън него. Начинът на живот на семейството е един от тези фактори, които обхващат някои по-малки въпроси включително всичко свързано с: хранителните навици на хората в семейството; начина, по който общуват помежду си; дори и приятелствата, които имат.

Друг съществен фактор е структурата на самото семейство, като например дали са двама родители или само един, или дали доведените родители са част от голямо семейство. Социално икономическият статус също е изключително важен фактор, тъй като това е свързано с размера на дохода на семейството, както и къде и как живеят те.

Личностните и индивидуалните проблеми на хората в семейството със сигурност влияят на семейният живот и взаимоотно6ения. Ако един член на семейството има силен характер, то споровете биха могли да бъдат по-чести, което води до сериозно обтегнати отношения. По-сериозни семейни проблеми, като например насилие в семейството, или хора със зависимости към наркотици и алкохол, също могат да доведат до проблеми. Други фактори, които могат да повлияят на отношенията по положителен или отрицателен начин, се случват когато двойките се разделят, развеждат или се женят повторно.

Промените в структурата на семейството са един от най-важните фактори, които влияят на семейният живот и взаимоотношения. Когато двойката се развежда или самотния родител се жени, е необходимо да се преструктурира динамиката на семейния живот, и всеки член на семейството да свикне с новата структура. На децата често им е по-трудно да се адаптират към промените в семейния живот. Често ще бъде необходимо да се намират нови начини за комуникация, за да се гарантира свикването на всеки.

Друг голям фактор са финансите. Промените в работата, например могат да има голямо влияние; също така това може да повлияе на това къде живее семейството, къде децата ходят на училище. Социалният натиск на квартала, също може да промени динамиката в семейството. Дори малките неща, като активностите на семейството, дейностите, които извършвате заедно могат да бъдат променени в следствие промяната в социалния и икономически статус.

Това са само част от най-големите фактори влияещи на семейния живот и взаимоотношения, всяко семейство е различно, и различни промени в рамките на семейството или извън него, могат да имат по-голям или по-малък ефект върху отношенията вътре, отколкото други.

Споделяйте с приятели на воля:
  •  
  •  
  •  

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *