hraneneto-kato-udovolstvie-ot-jivota-evolife.bg

Ядем автоматично, то това даже не е хранене, а „тъпчене“.

Усещаме ли какво ядем? Многообразието от вкусове… аромати… Или просто „набиваме“, често пъти „на крак“? Храненето е уникален процес, също като дишането. А ние сме станали роботи, не обръщаме внимание на обикновените житейски ангажименти като хапването.

Представете си: сядате на добре подредена маса. Aма не е задължително това да е подредба като в ресторант с куп такъми като 5 вилици за салата, за основно ядене; 3 лъжици за десерт, за супа и 8 чаши за вода, вино, сок. Просто си подредете както на вас ви допада, все пак това е вашата храна! Седнете, вижте добре това, което ще хапвате! Красиво ли е? Или не? Харесва ли ви? Ако не, променете го! Това е вашата храна, вашето удоволствие! Помиришете! Алл, че вкусно ухае! Сега пробвайте на вкус! Какво долавяте? Какво чувствате? А как се хранихте досега? Забелязвате ли съцветието от чувства, аромати, вкусове? 

И аз бях робот, ама за малко в периода когато ядях, за да не ми стърже стомаха? Сега ям с кеф, защото обичам храната! Защото храненето е удоволствие!

Вижте още: 15 Златни правила за здравословното хранене от Петър Дънов

Споделяйте с приятели на воля:
  •  
  •  
  •  

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *