kak-da-stanesh-suznatelna-maika-evolife.bg

В съвременния свят жените не бързат да станат майки много рано. Да, и възрастовите граници за раждането на първородния дете са се променили малко: преди 10 години, дори 25-годишно момиче се нарича стареене, а сега тя е млада майка . Жените искат да се радват на пълния си живот: да изградят кариера, да пътуват и да ходят през нощта, но предпочитат да имат дете по-близо до 30 години и по-късно.

Същото мнение споделя и певицата Крисия, въпреки че за първи път става майка на 16-годишна възраст. Редакторите на “EvoLife.bg!” Ще ви разкажат защо певицата съветва момичетата да не бързат да имат бебе.

Съзнателен живот

Певицата става майка на 18-годишна възраст, а след това и на 30-годишна възраст. Затова художникът дава съвети от върха на своя опит. А слушането или оспорването вече е личен въпрос. Слава (Анастасия Сланевская) е сигурна, че ако е родила първата си дъщеря Саша малко по-късно, тя би могла да й обърне повече внимание. Наистина, на толкова ранна възраст тя беше на крака и беше запалена по кариера.

„До 25-годишна възраст едно момиче трябва да прекара цялата си енергия, за да осъзнае майчинството си. След 18 години не можеш да родиш деца, ” – споделя певицата в едно интервю . Или трябва да сте толкова възрастни вътре в себе си, за да почувствате майчиния инстинкт и да сте зрели психологически. Но това е доста рядко.

Нещо повече, според Анастасия, детето наблюдава повече и взема пример от родителя, вместо да се поддава на словесното образование. Затова е важно да си достоен пример, да имаш житейски опит, който може да бъде предаден и да бъдеш човек, който е близо и не бърза да търси по-добър живот.

Актрисата казва: „Считам, че европейската система е правилна, когато жените раждат след четиридесет, когато вече са се случили, имат работа, натрупан опит, знания. И този съветски стереотип за възрастните хора трябва да бъде изкоренен от нашето съзнание. Здравето днес позволява на жените да раждат на 40 и дори на 50 години. Вярвам, че не е твърде късно да станеш майка на всяка възраст . 

Психолозите и лекарите също подчертават редица предимства, за да станат майки по-близо до 30 години. Между другото, според новите данни на СЗО, жената се счита за млада до 44-годишна възраст, а изследванията показват, че най-добрата възраст за раждане на дете е 28–33 години.

ПРЕДИМСТВА ДА СИ МАМА В ЗРЯЛА ВЪЗРАСТ

 1. Психологическа зрялост.

 2. Настъпва пълното осъзнаване на отговорността. Дете, родено в зряла възраст, не може да се нарече грешка на младостта.

 3. Жената има време да се самореализира и да даде приоритет на живота.

 4. Финансово благополучие.

 5. Семейството в зряла възраст има повече доверие, защото вече е преживяло много. Това е гаранция, че детето ще расте в спокойна атмосфера.

  Желанието да станеш майка трябва да бъде съзнателно, независимо от възрастта. Някои жени може абсолютно да не искат да се разхождат и ловко да комбинират кариерата си с майчинството, а други трябва да чувстват твърдо земята под краката си, а други да останат деца за дълго време. Също така сега е все по-възможно да се срещнем с детето , но това е техният личен избор.

  Кажете ни в коментарите, ако сте съгласни с мнението. А също така споделете статията с приятелите си в социалните мрежи!

Споделяйте с приятели на воля:
 •  
 •  
 •  

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *