karmichni-otnosheniq-evolife.bg

Кармични отношения възникват между хора, които са се познавали в други животи и са преживявали силни емоции един към друг. Те носят в себе си нерешени емоции като вина, страх, зависимост, гняв, ревност… Поради наличието на тези нерешени емоции, те се привличат един към друг в новото въплъщение, изпитват силен порив един към друг. Но след известно време повтарят старите емоционални модели. Духовната цел на новата среща е да намерят друг избор, различен от предишния живот.

Кармичната среща се познава по това, че другия човек ви се струва странно познат, често съпроводена с взаимно привличане. В предишен живот може да сте били двама влюбени, родител и дете, брат и сестра… Но всеки от двамата е докосвал другия било чрез нараняване, злоупотреба на сила или чрез силни чувства и привързаност, оставили дълбоки белези и емоционална травма.

Духовната покана към такива души, обвързани енергийно по този начин, е да се пуснат взаимно един друг и да станат свободни и независими. Целта на срещата е всеки да се освободи успешно от другия и да осъзнае причината за силните емоции.

Въпросът, който стои сега пред двамата в това въплъщение, е дали трябва да отработват общата си карма заедно. Кармата като аргумент за поддържане на връзката е погрешно разбиране. Кармата не се отработва заедно – това е индивидуална работа. Кармичната обвързаност изисква да се освободите напълно от взаимоотношения, които ви ограничават, за да изпитате собствената си цялостност. Разрешаването на кармата е нещо, което всеки трябва да прави сам.

Предизвикателството към двамата е да се справят със собствената си вътрешна болка, а не с проблемите на другия. Вие имате отговорност единствено към себе си, а не отговаряте за вашия партньор нито той отговаря за вас. Важно е да осъзнаете това. Вашето предназначение е да се чувствате цялостни и завършени. Това е най-важното условие за истински и удовлетворяващи взаимоотношения.

Как да прекратим кармичните обвързаности и поставим начало на нови отношения

Ето някои основни насоки и разбирания, които ще ви помогнат да се освободите от кармични обвързаности, ако се ръководите от тях във всекидневните си взаимоотношения с другите:

• Развито съзнание

Освобождаването от кармичните вериги преди всичко изисква развито съзнание – едва когато разберете причините за кармата си и повтарящата се причина за емоционалните си реакции ще можете се освободите от миналата си обусловеност.

• Отговорност

Не можете да станете автономен господар на съдбата си, ако не поемете изцяло отговорността за себе си. Като начало трябва да осъзнаете договореностите, обещанията и споразуменията с тези, с които сте свързани – родители, деца, братя и сестри, партньори в любовта или работата. Те обикновено са несъзнавани и изскват да наблюдавате отблизо техните ефекти върхе себе си и взаимоотношенията си. В момента, в който упеете да ги видите ясно, ще откриете една от емоционалните клопки, в които попадате – страха от липса на отношения.

• Вслушване във висшия си Аз

Свържете се с тази по-висша част от самите вас, която да ви покаже съдържанието на тези отношения, които сте преживяли в даден живот. Ако откриете травмиращи отношения, опитайте се да откриете причините, които са ги породили – дали тези отношения са следствие на неизпълнени договорености, или на незрялост, неосъзнаване, неразбиране и самозаблуди? Дали това е болка от раздялата или просто битка за надмощие? Само осъзнаването на истината освобождава от кармичните обвързаности.

Да развиете ново отношение в партньорствата оначава преди всичко да ги промените или да прекратите на духовно ниво. Да се обичаме на нивото на духа означава да дадем свобода на партньора си да се развива по начини, които са несъвместими с нашите – освободени от гняв, негодуване и мъчително изживявяне на раздялата.

Установяването на ново отношение означава изчистване от следите на старото. Новото отношение изисква да се осъзнае източникът на житейските проблеми и да бъде основано на съзнателни решения. Това означава да влезеш в партньорството с изцяло нови разбирания, като в нещо ново – без проекции и предубеждения, без самозаблуди, че ви е нужен нов партньор само защото сте обхванати от скука, досада или безпомощност. Ако вникнете в себе си, ще разберете, че сами създавате отношения, за да растете и да се развивате чрез тях.

Как да изграждаме хармонични партньорски взаимоотношения?

Магическа формула няма, но има магически средства, които като се прилагат ежедневно дават отлични резултати – осъзнаване, разбиране, самопознание, любов към себе си и безусловна любов към другия.
Не може да очаквате да заживеете с някого пълноценно, ако не сте постигнали висока степен на лично осъзнаване. Но може да поставите ново начало на отношения след като осъзнаете причините за емоционалното си страдание и нуждата от развитие и израстване. По правило ние се съпротивяваме на уроците, които ни дават нашите партньори и обикновено проектираме вината върху тях. Висшият ни Аз обаче казва, че проблемът в дадено взаимоотношение зависи само от нас, а не от партньора. Тайната е в това, че от нас се изисква да поемем стопроцентова отговорност не само за всичко, което правим, но и за онова, което ни се случва. Има се предвид, че онова, което ни се случва е следствие на минали животи и че в този живот се налага да изплатим кармичните си дългове и да осъществим замисъла на Бог.

Важно е да застанете пред партньора си открито и с любов, без обременяващи очаквания и да помислите какво можете да дадете, а не какво можете да вземете. Важно е да влезете в допир с Висшия си Аз и да знаете какво казват вътрешно душите ви – дали има духовно общуване или то е само физическо; успявате ли да балансирате вътрешния и външния си живот, така че те да преливат един в друг?

Напълно осъзнати за действителността, вие сте способни да я ръководите. Защото действителността влияе върху вас, но и вие влияете върху нея и може да я променяте. Важно е да откриете кой сте и защо сте в тоя живот, да откриете своята мисия като чуете гласът на душата и вселената.

Контактът с висшия ви Аз ще ви помогне да станете по-проницателни към личната си ситуация и да създадете по-открити и радостни взаимоотношения. Ръководното начало е, че всички сме деца на Вселената с различно развито съзнание и различна мисия в живота, всички се намираме на различно стъпало в еволюционното си развитие.

Партньорските взаимоотношения могат да бъдат градивни и изцеляващи. При такива взаимоотношения партньорите взаимно се уважават такива, каквито са, без да се опитват да променят другия. Двамата изпитват взаимно удовлетворение, когато са заедно, но не се чувстват разтревожени или самотни, ако другия не е до тях. При тези отношения всеки предлага на любимия разбиране, подкрепа и насърчение, без да приема емоциите и грешките на другия лично.

Емоционално и двамата партньори са независими. Те черпят сила и добро разположение на духа от одобрението и присъствието на своя партньор. Тяхното общуване носи радост и любов и за двамата, а срещите им засилват техните творчески изяви и себереализация.

Споделяйте с приятели на воля:
 •  
  38
  Shares
 • 38
 •  
4 Responses to Що е то кармични отношения и как да ги изживяваме възможно най-градивно?
 1. страха да не останеш сам -понякога води до много страшни последствия!!!! измъкнах се от два такива капана -и в двата случая -от страна на майка ми -битка за надмощие -във втория бях поставена в ситуация от която трудно се излиза -любов -късно но излязох и от там!!!

 2. в последния случай поисках прошка, че постъпвам по този начин-но всеки трябва да продължи на пред!!!

 3. Гергана Иванова 26.10.2016 at 10:42 Отговор

  Изисква се време, докато го осъзнаем, но по-добре късно, от колкото никога.


[top]

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *