kazvat-che-lubovta-evolife.bg

Казват, че любовта отнема разума на онези, които го
притежават и го дава на тези, на които той липсва.
Дени Дидро

Казват, че любовта е сляпа. Не съм съгласен. Увлечението е сляпо.

Любовта е Всевиждащият и приемането.

Любовта е да видим недостатъците и дефектите и да ги приемем.

Любовта е приемане на лошите навици и маниери и работи около тях.

Любовта е да признаем всички страхове и несигурност, знаейки нашата роля на комфорт.

Любовта минава през всички предизвикателства и препятствия.

Увлечението е крехко и ще се разбие, когато животът не е съвършен.

Любовта е силна и укрепва, защото това е реално.

„Всеки казва, че любовта боли, но това не е вярно. Самотата боли. Отхвърлянето боли. Загубата на някого боли. Всички тези неща се бъркат с любов, но в действителност, любовта е единственото нещо в този свят, което премахва всички болки и ни кара да се чувстваме отново прекрасно.“ – Оскар Уайлд

kazvat-che-lubovta-boli-evolife-bg

Любовта наистина е сляпа!

Влюбените хора изгубват способността си да критикуват своите партньори т.е. не могат да виждат техните недостатъци, а това потвърждава известната поговорка, че “любовта е сляпа”.

Според Мара Дирсен, невробиолог в Центъра по геномна регулация в Барселона, и при майчинската, и при романтичната любов се активизират едни и същи участъци от мозъка. Интересно е, че и двата вида любов “отключват” тази зона от мозъка, която отговаря за социалните съждения и оценката на хората. По този начин се потиска способността да се критикуват любимите същества – черта, присъща както на хората, така и на много от животните.

Изследванията, които много години се провеждат с цел изучаване на новите факти за сферата на любовта, помагат да си отговорим на въпросите какво става вътре в нас, когато се влюбим, какво се извършва в мозъка ни или защо изпитваме или не изпитваме сексуално влечение.

В речника на Испанската кралска академия любовта се определя като “интензивно чувство на човешко същество, което отблъснато от собствената си недостатъчност, изпитва потребност и се стреми към среща и единение с друго същество”. Според Мара Дирсен, любовта е нещо далеч по-просто – “Химична зависимост между двама души”.

Изследователката – автор на статия в испанския вестник El Pais смята,че в случай на истинска влюбеност съществуват в една или друга степен редица общи обстоятелства – например физическо влечение, сексуален глад, афект или продължителна привързаност. Тези чувства влекат след себе си цял комплекс от химични реакции, произвеждащи вещества като допамин, който е отговорен за привлекателността или серототин, който предизвиква натрапчивите мисли.

Анализът на мозъчната дейност, извършен от Дирсен, показва, че мозъкът на мъжете и жените функционира по различен начин, когато става дума за любов и че различните степени на сексуалната привлекателност си имат своето съвсем научно обяснение.

“Оказва се, че съществуват различия между половете, в смисъл че мъжът е по-сексуален, той…

Вижте още: Духовно измерение на любовта. Сърдечната чакра

Споделяйте с приятели на воля:
  •  
  •  
  •  
2 Responses to Казват че любовта…
  1. Хубаво прозрение….тя не принадлежи на битието,и само който разбере ще може да се потопи във нея….

  2. Yoliana Ivanova Mihailova 26.10.2015 at 7:11 Отговор

    VYRVAH CE LUBOVTA E ISKRENOST KAM COVEKA VYARVAH CE OBICASH BEZREZERNO NO TOVA E ILUZIYA I MNOGO PATI ISPITAH KRAH ZASHTOTO VSE POPADAM NA LAJLIVI HORA


[top]

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *