tvorcherskite-hora-vijdat-sveta-po-razlichen-nachin-evolife-bg

Креативните хора понякога създават проблеми, превръщат се в маниаци и често са по-щури от обикновеното. Някои от тях може да познаете и по по-нетрадиционното тип „арт“ облекло. Казано накратко: креативните хора по дефиниция са различни.

За творческите личности смесването с останалите хора е пълната противоположност на креативността. Повечето креативни умове не са „луди“, а просто неразбрани – или поне по-голямата част от тях.

Ако самите вие сте в групата на креативните, ето кои са характеристиките, с които се отличавате от останалите и за които малко хора се замислят:

Креативните хора виждат света по различен начин от останалите

В същото време те са склонни да споделят това, което виждат и начина, по който го тълкуват с всички други хора. За креативните хора светът има повече смисъл, повече тънкости, по-голяма сложност и повече възможности, отколкото за обикновения човек. Те виждат света като място с неограничени възможности, които само чакат да бъдат преследвани.

Креативните хора често са интровертни и са склонни да бъдат самотници

Освен това те не харесват всички хора. Обичат да прекарват част от времето си сами, защото по този начин успяват да се съсредоточат върху мисленето и въображението си. Творческите личности имат нужда да се фокусират върху своята креативност. Разбира се, те могат да се радват на компанията на своите приятели, но страстта им към идеите също е много силна. Причината креативните хора често да имат предимство пред конкуренцията не е фактът, че те са по-умни, а че просто умеят да мислят „извън шаблона“.

Способностите на креативните хора не се използват както тези на другите хора

Често те не се справят толкова добре в училище/гимназията или колежа, тъй като предпочитат да работят и да създават нещо, вместо да се обучават. Креативните хора избягват обикновените работни места, защото не обичат монотонността. Дори да им се наложи да работят нещо подобно обаче, това е, само защото им се налага да го правят.

Креативните хора са по-емоционални

За тях животът е много по-шумен и по-ярък. И не, защото техните сетива са по-усилени, а защото обръщат по-голямо внимание на всеки детайл. Често творческите личности могат да бъдат затворени, но умът им всъщност е отворен за много повече от видимото на пръв поглед. Те обръщат внимание на по-малките неща, които у тях обаче предизвикват по-голяма емоционална реакция. За креативните личности светът има повече смисъл.

 kreativnite-hora-vijdat-sveta-po-razlichen-nachin-evolife.bg

Креативните хора са мечтатели

А хората често не разбират достатъчно добре мечтателите. Те винаги мечтаят за промяна, за по-добър свят, по-добра реалност, по-добро бъдеще. Креативните хора могат да си представят невъзможното и често вярват, че всъщност всичко би могло да бъде осъществено. Те обичат да бъдат част от промените, които се случват. Понякога техните екстремни и чудати мисли плашат всички останали.

Вижте още: 7 начина да се справим със задачите, които отлагаме

Споделяйте с приятели на воля:
  •  
  •  
  •  

[top]

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *