lelqta-ne-e-dadenost-a-dar-ot-jivota-evolife.bg

Аз лично не съм имала щастието да съм леля, или да имам леля, но затова пък детето ми има две и това е прекрасно!

Виждам тяхното отношение към малката им племенница, както знам и колко много ги обича. Те също я обичат, а колкото повече искрена, неподправена и безусловна любов получава едно дете, толкова то е по-щастливо и успешно.

Родителите, бабите и дядовците не са единствените, които определят развитието на детето. Майките и татковците възпитават и учат децата си. Бабите и дядовците ги обичат, и ги глезят. Но животът на детето ще бъде пълноценен само с любяща, страхотна леля.

Каква роля играят лелите в живота на децата:

1. Лелята е отличен учител. Тя винаги ще предложи на детето подходящо решение на проблема и ще му помогне да усвои нови знания, било то от училищната програма или трудни житейски уроци.

2. Лелята подарява отлични подаръци. Като правило, тя обича да прави на своите племенници необичайни изненади, защото едно приятно изненадано дете е весело дете!

3. Лелята е невероятен слушател. Понякога детето се нуждае от помощ и съвети, но смята, че не може да ги потърси от родителите си. Тогава на помощ идва неговата леля.

4. Лелята е неофициален психолог. Тя винаги има добри съвети за живота, които с готовност споделя. Лелята по-добре от другите разбира проблемите на племенниците си.

5. Лелята е добър възпитател. Подобно на родителите лелята обяснява важността на ценностите в живота на децата и им разказва за доброто и лошото.

6. Лелята е по-добра, от която и да е бавачка.Обича да прекарва времето си с племенниците си. Лелята винаги е готова да поеме отговорност за малките членове на семейството. А с леля е по-забавно и по-лесно!

7. Лелята никога няма да наскърби и накаже племенниците си. Като правило, лелята се държи по-спокойно, когато трябва да посочи неправилното поведение на детето. Затова детето е по-склонно да я изслуша.

Малките деца носят радост в живота на леля си. Комуникацията с децата сама по себе си е чудесен дар, който не се дава на всички. Освен това лелите могат да кажат на своите племенници за всички глупави неща, които родителите им са направили в детството си!

Комуникацията между лели и племенници е идеален начин за единство и сближаване в семейството. Лелята може да стане отличен дипломат и връзка между деца, техните родители, баби и дядовци.

За племенниците тя ще се превърне в истински приятел, а за по-възрастните членове на семейството – човек, който може да обясни особеностите в поведението на детето, които не могат да разберат по различни причини.

Надяваме се, че сега ви е ясно защо лелите са толкова важни за племенниците. Имахте ли любима леля в детството си? Или може би самите вие сте станали леля? Кое от двете?

Споделете тази прекрасна статия с вашите приятели

Споделяйте с приятели на воля:
  •  
    4.1K
    Shares
  • 4.1K
  •  

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *