nauchete-se-da-se-osvobojdavate-po-silni-ste-otkolkoto-mislite-evolife.bg

Научете се да се освобождавате: Само вие знаете какво сте преживели!

Животът е дълъг и сложен. Случват се неща, които могат да го променят. Всичко е възможно. Колкото и смели да сте, вие сте единственият човек, който знае за преживяното – за да постигнете това, което сте днес.

Може би утрешният ден няма да е от лесните. Членовете на семейството имат своите добри и лоши дни; партньорът не винаги оценява нещата, които правите за него, понякога се събуждате с мисълта, че не можете да се справите с още един такъв ден… Въпреки това – отваряте очи и поглеждате света. Успелите сте да стигнете дотук. По-силни сте, отколкото мислете – по-смели сте, отколкото някои смятат.

Всичко, от което се нуждаете, е да вярвате малко повече в себе си, за да сте способни да се изправите лице в лице с това, което идва насреща.

В днешната статия ще поразмишляваме върху няколко опорни точки. Вярваме, че те ще помогнат в преосмислянето на някои моменти от живота…

Научете се да се освобождавате

 1. Не става дума за хората, които са способни да предложат най-голяма подкрепа, а за тези, които са способни да „се освобождават“

Понякога сигурно мислите, че най-силните хора са тези, които могат да „устоят“ на всичко. Тяхната работа, отговорностите у дома, децата, родителите, роднините…

Всеки има своите потребности и понякога се случва да задоволяваме чуждите преди своите.

Без съмнение това може да е за добро. Няма нищо лошо да предлагате на хората от социалния и емоционалния кръг любов и подкрепа. Понякога балансът се нарушава.

Те не оценяват жестовете или нещата, които правите. Както и товара от проблемите им, с който сте се нагърбили.

 • Живейте според своите очаквания за живот, своите спомени и своите тревоги.

 • Не се натоварвайте с отговорностите на другите, тъй като ще се сблъскате с лимита на възможностите в най-скоро време.

  Ако в семейството има човек, който доминира в живота, ограничава свободата или пречи да тръгнете по своя път, поставете граници. „Научете се да се освобождавате“.

  • Не се нагърбвайте с тревогите на другите.Не позволявайте на техните: егоизъм, неувереност, подозрителност и неоснователна критичност, да влияят.

  Не се поддавайте на негативните емоции или перспективи, защото накрая  ще влезете в капан.

  • Ако партньорът в живота ограничава правата или  пречи да бъдете такива, каквито сте,помислете по този въпрос. Поставяте се в режим „на изчакване“: позволявате друг да казва какво да правите, да забранява неща, които обичате. Истинската сила лежи в човека – достатъчно смел – за да напусне онзи, който го дърпа назад или наранява.

  Ако имате приятел, който поставя на първо място своите потребности, действа винаги в собствен интерес и идва при вас само при нужда, помислете отново по този въпрос.

  • Не се натоварвайте с чужди проблеми.Избягвайте да допълвате живота с тревоги. Вместо това търсете повече хармоничност.

  Човекът, който се поставя сам над другите, не е егоист. Освободете се от всичко, което не носи щастие. В живота има няколко основни стълба, които не бива да неглижирате: самооценката и хората, които истински обичате.

  Ще се сблъсквате с много камъни по пътя на живота. Избягвайте да се претоварвате, тъй като тежестта ще пречи на предвижването. Развържете онези „потопяващи камъни“.

  Този е списъкът с препоръки: какво да не правите. Съществува едно важно „Да“, което е общовалидно за всичко случващо се в живота: „Научете се да се освобождавате“.

  1. Запомнете, че каквото и да сте преживели, то ще си отиде

  2. Всеки човек е очаквал с нетърпение да му се случат някои неща: любовта на живота, пътешествие, работа, нова къща….

   Не пресилвайте никога нещата. Животът се движи по свой ритъм научите се да бъдете търпеливи, да се движите по безоблачното течение.

   Животът не е изпълнен само с положителни емоции. Ще има разочарования, скръб и загуби.

   • Като жена, преживяла много трудни времена, разберете себе си.

   Ние сме нещо повече от това, което изглеждаме на пръв поглед. Крием старите спомени и загуби, които продължават да изплуват от време на време.

   • Всичко си струва да бъде пуснато на свобода. От значение е само „тук и сега“- мястото, на което се намирате в момента; това, от което се нуждаете и искате сега ( без да се нагърбвате с допълнителни чужди проблеми).

   • В този живот много неща идват и си отиват. Запомнете: не се бойте от минаващите една след друга години. Научете се да се освобождавате от незначителните неща.

   • Би трябвало да се страхувате от риска да изживеете живота непълноценно. Тогава годините изглеждат празни, в тях няма преживявания, дори и страдания… В крайна сметка тези неща карат човека да израства.

   Знаете какво сте преживели и сте жертвали. Бъдете горди с това, което сте и което сте постигнали.

Споделяйте с приятели на воля:
 •  
  19
  Shares
 • 19
 •  

[top]

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *