osvobojdavane-ot-okovite-na-egoto-evolife.bg

Оковите на егото ни спират и ограничават, въпреки че на пръв поглед егото ни прави по-уверени и сигурни.

Когато се освободим от оковите на егото, виждаме света по съвсем различен начин – по-светъл и красив.
Егото подхранва нашето желание да бъдем приемани и да получаваме висока оценка, да бъдем обичани на всяка цена – от обществото и близките си. Всъщност егото не е нито лошо, нито добро.

Ако се идентифицираме с егото, ние сме
обзети от идеята за „Аз“ и „мое“, желания и постоянни опити за изграждане на идеален имидж в обществото и висок социален статус.
Когато егото надделее,ставаме недоверчиви, страхливи и несигурни, за изборите, които правим. Ето някой от нещата, от които трябва да се освободите, ако искате да се освободите от оковите на егото:
– Освободете се от нуждата да побеждавате. Егото обожава да ни разделя на победители и губещи. Преследването на победата е сполучлив начин да се избегне съзнателен контакт с истината. Защо? Защото в крайна сметка, победата е невъзможно през цялото време. Някой там ще бъде по-бързо, с по-голям късмет, по-млад, по-силен по-умен и вие пак ще се чувствате безполезни и незначителни
– Освободете се от нуждата винаги да сте прави. Егото е източник на редица конфликти и раздори, защото ни тласка към това да обявяваме чуждото мнение за грешно. Когато сме враждебни, се отдалечаваме от силата на чистото намерение. Когато се откажете от това, вие казвате на егото: „Аз не съм твой роб. Искам да прегърна добротата и да отхвърля твоите опити да ме накараш да съм винаги прав“
– Репутацията не се намира вътре във вас – това, което мислят другите хора за вас не е ваша работа. Важно е това, което вие мислите за себе си. А егото ни кара да се стремим към поддържане на добра репутация през цялото време и пред всички. Но ако се срещнете с 30 души, ще има 30 различни мнения за вас и това изобщо не ви засяга, освен, ако не сте под влиянието на егото.
– Покажете смелост. Куражът не е липса на страх. Това означава да действате, въпреки страха. Когато се изправите пред несигурност и съмнение, дръзнете да проявите смелост и направете това, което ви е тласнало към страха.

Споделяйте с приятели на воля:
  •  
  •  
  •  

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *