pravilata-ili-az-kritikuvam-li-te-sudq-li-te-evolife.bg

Правилата!

Ваши ли са или някой ви поставя в рамките на неговото мислене? 

Когато правим нещо не по правилата, хората ни слагат печат „ЛОШ“. Защо?

Защото правиш това, което искаш. То често пъти е различно от това, което другите очакват от теб и това те поставя автоматично в графа „лош човек“ Аз живея така, както реша сама с моята глава и с моето сърце. Но щом наруша нечии догми чувам: „ооо ама не се прави така!“ или “ бе ти имаш още да учиш как се прави…“ И ставам „лош човек“ или „грешен човек, който прави грешни избори“, защото съм щастлива от решенията си, различни от чуждите убеждения.

Но има правила на поведение, има правила за не знам-к’во си… и ако всички  спазвахме правилата на другите хора, изградени от техните си лични убеждения, светът щеше да седи на едно място, без да има нищо ново, различно, прогресивно!

Освен всичко това има още една идея за размисъл: 

„Аз критикувам ли те? Съдя ли те? Коментирам ли изборите ти и поведението, като ги определям като добри или лоши? Всичко това е в твоя живот, ти го живееш така както решиш… Така че нужно ли ти е, ти да съдиш мен или да ме упрекваш, че живея според моите норми?“

Защото истината е, че човек има своя система от вярвания, убеждения, разбирания, норми на поведение, които изграждат неговата личност и живота му! Най-голямата грешка е да караме хората да бъдат или да живеят според нашата лична система! 

Важно е да си доволен от живота си, да изпитваш радост от изборите си и да се наслаждаваш на поведението си, независимо какво хората казват за теб!

Вижте още: Как да срещнем другия? Лечителната сила на емпатията, безусловното приемане и автентичното присъствие

Споделяйте с приятели на воля:
  •  
  •  
  •  

[top]

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *