priznaci-na-duhovno-izrastvane-evolife.bg

От години вървите по пътя на себепознанието, но сякаш още нямате отговор на въпроса дали се справяте добре. Животът ви е на пикове и спадове, ту се чувствате преодолели някой от личностните си проблеми и излиза нова битка на хоризонта. Как може да разберете, че наистина търпите развитие и днес сте духовно извисени в сравнение с миналото си?

Мотиваторката Карен Блак има отговори на всички тези въпроси. За нея има неоспорими признаци, че един човек е надскочил миналото си и съвсем скоро ще се похвали с усещане за духовно израстване. Ето и нейните знаци:

1. Чувствате се объркани

Понякога изпадате в усещане, че сте объркани и почти парализирани. Не знаете какво да правите и се страхувате. Според Карен обаче това е един от белезите на духовно пробуждане. Какво става, ако объркването е само по отношение на стария ви начин на живот? Всъщност не е ли именно това израстването – да приемете, че старото вече не у устройва и трябва да го промените. И въпреки това ви е трудно да изхвърлите толкова много години от живота си. Съпротивата срещу новите неща, които ви се случват може да създаде повече объркване, отколкото ако им се отдадете. Изходът? Останете отворени към новото, и да се откажат вашата привързаност към модели, които вече не работят.

2. Вече не „пасвате” на живота си

Защо избрах тази кариера? Това ли е партньорът ми? Какво изобщо съм видял в това? Подобно объркване е резултат от промените, които са настъпили в душата ви. Вече не ви привлича да работите само за пари, а от партньора си искате повече от секс или сигурност. Не се хващайте на всяка цена за котвите на миналото си. Ако душата ви усеща, че не води правилен живот за нея, послушайте я. Може да е трудно, но един ден ще сте благодарни за това.

3. Бунтувате се срещу старите нрави и привички

Кой казва, че трябва да се превърнете в родителите си? Ако усещате, че старите модели на обществото не са за вас, това е знак за вашето духовно пробуждане. Задръжте от тях само това, което истински ви удовлетворява. Разбира се под бунтарство не се крие стратегията да пиете до припадък, да изрисувате челото си с татуировки или да се хвърляте от партньор на партньор. Но не значи и да приемате чужди морални или философски виждания за свои против волята си.

4. Имате застой живота си

Усещате, че живота ви сякаш не се променя на никъде. Търсите любов, но тя все не идва. Здравето ви е все без промяна. Дори килограмите ви на мърдат, въпреки че тренирате. Успокойте се! Всичко това е знак, че скоро ще ви се случи нещо, което да покаже, че растете. Един от най-сигурните признаци за растеж е начинът да не търсим непременно крайната цел, а да се наслаждаваме на пътя.

5. Мислите, че сте срещнали сродната си душа

Ако около вас се събират все повече хора, които са ви много подобни в идеалите и търсенията си, то вие без съмнение сте пред духовно пробуждане. Не се опитвайте да контролирате процеса. Не се опитвайте на всяка цена да задържите хората около себе си. тези, които имат значение за вас и бъдещето ви ще останат. Другите са предали своя урок и вече не са ви потребни.
Всеки опит да се вкопчите в човек от миналото си, издава, че не сте готови за израстване. А именно смелостта да напуснете старото е сигнал за вашия прогрес.

6. Намирате се в кризата на средната възраст или на юношеството

Да, точно както хората над 50, така и младите преживяват криза на възрастта. Тогава, когато изведнъж осъзнаят, че голяма част от живота им вече е изминала. Усещането е, че сте достигнали до някаква повратна точка, от която няма връщане назад. Това е знак, че ви предстои или вече се случва вашето духовно израстване.
Не се противопоставяйте на импулсите си. Имате натрапчиви и смели желания – последвайте ги. Може би именно начина ви на живот до сега ви е задушавал и пречил на щастието.

7. Вашите сънища са много интензивни

Понякога се събудите и ви отнема известно време да се върнете в реалността. Може би този сън е бил пророчески. Може би сте получили „изтегляне“ на информация, която ви помага да разберете живота си, минал живот, или пък ви дава представа за една сродна душа, която чака да я срещнете. Сънят е мощен инструмент за освобождаване на душата. Той е пространство, където можем да се свържем с нашето собствено и колективното подсъзнание – това, което предварително е „написало” сюжета на живота ни. Ясните сънища са един от признаците на духовно пробуждане.

8. Изпадате в моменти на кристална яснота за бъдещето си и ролята си на Земята

Може би дори не вярвате в такива неща! И все пак това не е причина да изключите факта, че дълбоко в познанието си имате ясна представа за целта на съществуването си. Увеличаването на психическата чувствителност е един от белезите на духовно пробуждане. Прегърнете го. Дълбоко в подсъзнанието ви се крие формулата, която търсите цял живот – формулата на вашето лично щастие.

9. Искате да отидете „у дома”

У дома не е мястото, на което сте родени или израснали. То е духовно пространство, в което душата ви се чувства най-комфортно.Това у дома е отвъд – нематериалния, невидимия свят. Стремежът да отидем там, преди да ни е дошло времето, може да се дължи на нашето преждевременно израстване или болката от това преживяване. Не се отчайвайте от тези мисли и чувства. Веднъж, след като ги осъзнаете, опитайте се да запълните празнината с нови предизвикателства пред ума си.

10. Болки във врата, долната част на черепа и ниско в гърба

Този тип хронична болка издават, че клетките на тялото ви се събуждат за живот на ново вибрационното ниво. Нашите умове и дух са много по-гъвкави, отколкото нашите тела, които се нуждаят от подкрепа, когато дойде време да се събудим. Тези симптоми често се срещат и при детоксикация и хомеопатия. Причините са същите – тялото се възобновява.

11. Преживели сте загуба

Независимо дали сте приключили любовна връзка, скъсали сте със стара работа или сте загубили приятел, всяка една от тези раздели е болезнена. Когато шока стихне, стоите пред избор. Да потънете в отчаяние или да започнете нещо ново. Това не е просто избор на оцеляване, но и избор на това как ще продължи вашето духовно израстване. Ако решите да се възстановите от загубите, вместо да им се съпротивлявате, животът ви ще стане по-богат и скоро ще запълните празнината с нови преживявания.

12. Срещнали сте смъртта

Може би сте били изправени пред собствената си смърт поради заболяване. Или на любим човек. Може би сте били погълнати от вълните на скръбта. Независимо от спасението, знаете, че вече никога няма да бъде същия. За някои, мъката бележи края на живота. За други мъката е един от признаците на духовно пробуждане. Врата към един нов живот. Отворете я!

Споделяйте с приятели на воля:
  •  
  •  
  •  

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *