Защо не трябва да ние е страх от провала

Вие сте едни от тези хора които не са сигурни в себе си поради простата причина, че вие е страх от провал??? Знаете, че само една стъпка може би ви дели от успеха. Ако се чувствате така, не сте единствените има и други които са доло горе със същите чувства и страхове.

Този страх може да е проблем за мнозина, защото им пречи да взимат адекватни решения. Но грешките понякога имат и своята добра страна. Добре е да се знаят и да се извличат поуки от полужителните грешки. Те са част от нас както въздуха които дишаме. Това е признато от много прогресирали жени и мъже, че е нужно понякога да се правят грешки (провали) за да може да продължим напред с успех.

Учим се от грешките си, ако направим грешка се учим от нея. Поне знаем как да не я повтаряме. Грешките ни водят към правилния път.

Провалите ни показват какви сме ние самите. Ако правим една и съща грешка много пъти това ни показва, че сме слаби и би трябвало да поработим върху тези грешки.

Прошаваме по лесно грешките на останалите от колкото нашите. Човек които много рядко прави грешки може би малко по трудно ще прости. Но повечето от нас сме правили една и съща грешка периодично.

Ако не си позволяваме да правим нещо от страх, то никога няма да разберем на какво сме способни. Може да имаме толкова много успех само ако не мислехме толкова много за самия провал ако го направим.

Без грешка няма успех. 

Грешките са начина по които може да открием много нови неща дори и неочаквани. Всички имаме право да грешим и не е нужно да ни съдят за това. Грешките ни дават стимул да продължим напред.

Тези които вярват в теб ще ти простят макар тази грешка да я правиш доста често. Нещо което трябва да знаеш е че има много мъдри поговорки като например – Човек се учи от грешките си. 

Споделяйте с приятели на воля:
  •  
    2
    Shares
  • 2
  •  

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *