evolife.bg-tainata-na-upeha-e-da-budem-sebe-si

Всички сме имали моменти, в които имаме чувството, че  плуваме срещу течението.

Нещата просто не вървят добре (или не по начина, по който искаме) и ние трябва да спрем, за да преоценим ситуацията и да направим нужните промени, за да се върнем в правилния път.

Има голяма вероятност тези ситуации всъщност да са резултат от нереалистичните очаквания, които сами си възлагаме.

Независимо от това колко добре сте подготвени, колко хора работят във вашия екип, колко велики са вашите идеи и колко големите са ресурсите, с които разполагате, винаги има вероятност да се провалите и да останете разочаровани, ако не сте автентични.

Тайната на успеха е да бъдете себе си.

Това е кратък списък с предимствата, които ще спечелите, ако останете верен на себе си.

1. От вас не се очаква да бъдете перфектни

Близките ви хора знаят какво можете и какво не можете да правите. Служителите ви бързо научават вашите силни и слаби страни. Те разбират какви ви прави щастлив и какво ви подлудява. Ужасното чувство, което човек изпитва, когато от него се очаква да направи нещо, с което той не знае дали може да се справи, създава излишен стрес и натоварване. Когато сте истински, вие осъзнавате до къде се простират вашите възможности, а това ви дава нужната свобода, за да делегирате работа или задачи, които не са ви по силите(или просто не харесвате).

2. Научавате повече

Когато сте верни на себе си, за вас е по-лесно да признаете нещата, които не знаете или не можете. Това ви позволява да загърбите егото си и да зададете въпроси, които в противен случай бихте запазили за себе си.  Хората, с които работите ще оценят вашата искреност и с удоволствие ще споделят знанията си.

3. Целите ви са ясни

Хората, които са автентични, живеят по-щастливо и имат по-ясни цели и амбиции. Те знаят какво ги мотивира и не опитват да постигат произволни и ненужни резултати, които просто изглеждат добре на хартия. С други думи, те са фокусирани върху важните неща.

Споделянето на факти от личния ви живот може да не е най-доброто средство за изграждане ползотворни бизнес отношения, но в последните години се наблюдава тенденцията колегите, служителите и работодателите да споделят с останалите по-човешката си страна.

Когато сте истински и не изневерявате на собствената си същност, вие можете да изградите взаимоотношения, базирани на доверие и искреност, и да създадете атмосфера във вашия живот и работа, която позволява да бъдете истински щастливи.

Споделяйте с приятели на воля:
  •  
  •  
  •  

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *