kak-da-izrastvame-kato-lichnost-evolife.bg

Растежът може да бъде труден. Но това не означава, че трябва да бъде и сложен.

Простотата е моята философия като треньор по живот. И тъй като психологията и терапевтичния процес могат да бъдат доста гъсти и сложни, трябва да изляза с моите собствени концепции и език, за да помогна наистина на другите.

Така че когато хората ме попитат „Какво да направя с живота си?“ често ги съветвам да помагат на другите и да изграждат добри навици в себе си – здраво психологическо пространство за насърчаване на личностно развитие.

Няма значение какво ще е – болезнена раздяла, борба с пристрастяването или борба с неправилното хранене. Изграждането на себе си е безопасен контейнер за вашите емоции, мисли, преживявания и така нататък ще ви позволяват да маневрирате през живота по-лесно. Това ще ви защити и насъчи вашият разстеж.

Стъпка 1: Осъзнайте, че всяка част от израстването налага прозрачност.

Това е в основата на всичко. Практикуването на прозрачност означава, че сте уязвими и честни и приемате вашата истоеия. Вие трябва да бъдете честни, особенно със себе си. Практикуването на прозрачност означава пълна честност в това къде се намирате, за какво се борите и смелостта да гоните този низ, за да разберете защо.

Това води до втората полувина на практикуване на прозрачност: приемане на историята ви. Повечето хора навеждат глава, като прекарват дните си в съжаление и когато те желаят нещо то не се случва по начина, по който са искали. Но това остава в „това, което би могло да се случи, а не в това какво може да се сеподдържа. Колкото повече приемате вашата история, толкова по-прозрачна ще бъде. И колкото повече упражнявате прозрачност, толкова повече обогатявате своя растеж.

Стъпка 2: Създайте позиция за себе си и твърдо я отстоявайте.

Това означава, че трябва да спрете да си поставяте граници – неща, които вие няма да си позволите в живота си. Това са неща, които вече са готови да преговарят за себе си, защото те изтласкват вашата амбиция за растеж.

Повечето хора преговарят повече, отколкото те осъзнават. След това се събужат един ден и се чудят защо са толкова нещастни.

Понякога мисля, че растежът е за „среща с истинската си същност“, повече от всичко друго. Трябва да се свържете с тази част от вас, която е изпълнена с надежда в гърдите и заключена когато се срещнете трудност по пътя в живота си. И от „трудност“, имам предвид смърт, развод, раздяла, преход, вие сте принудени да излезете бързо от този период, да го оставите на страна, за да се грижите за някой друг или други.

Тези ситуации могат да доведат до прекъсване на истинската ни самостоятелност, така че наистина никога не трябва да го знаят. Действието в тази стъпка е да позволите на тази нов връзка и нагласата да играете с мисленето си, но по-важното поведение е във всекидневния живот.

Стъпка 3: Изграждане на контейнера.

Като започнем да практикуваме прозрачност и да създаваме своя позиция, започваме да изграждаме себе си в чисто нов контейнер. Започваме да виждаме нащата като друго населено място. Но ние не само изграждаме нашия контейнер веднъж и всичко вече е направено. Ние трябва да го поддържаме и възстановяваме. Това е една постоянна практика и като го правим, ние ставаме все по-силни и по-сръчни.

След като сте си построили безопасен контейнер, можете да работите върху вашето тяло, фитнес, хранене, духовност и всичко останало, което ще добави към изграждане на по-добър живот и маневриране по-висок потенциал.

Вижте още: Духовно извисен или черната овца, все егото и страхът те водят

Споделяйте с приятели на воля:
  •  
  •  
  •  

[top]

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *