задържаните-лоши-емоции-evolife.bg

Това, което искам да ви кажа сега, е нещо продиктувано от личния ми опит. Знам, че е валидно за всички хора, някак си ни е в кръвта. Човешко е.

През последния месец се случиха много драматични събития и аз стоически се опитвах да не показвам яда си, страха и притеснението за бъдещето.  Тези негативни емоции сякаш са закодирани в нас и в определени моменти избиват. Мисля, че дори и да си много осъзната личност, все пак си човек и страха се проява, дори и само за секунди.

Поведението ми беше продиктувано от това, че всички хора близки до мен бяха в стрес и всеки го избиваше на някъде. Кой се разболя, кой стана безкрайно агресивен… Аз пък се опитвах да давам сила, но гълтах всичко в себе си. Никакъв израз на емоциите. И това се оказа грешка. Емоциите цъфнаха на кожата ми.

Емоциите са създадени да се изразяват, а не да се подтискат. Защото подтиснатата емоция остава вътре във вас и започва да ви разяжда на физическо ниво! Разболявате се, с други думи, защото както знаем тялото е най-твърдата материя от нашия състав и през нея не могат да минат тези чудни емоциики.

А ако сте физически здрави, храните се правилно, ухилени сте и позитивни,  нямате никакви здравословни проблеми. Емоцията няма да ви разболее отвътре. Това просто няма как да се случи, защото живеете сравнително добре и органите ви са здрави. В този случай неизразените емоции ще избият на кожата ви под формата на акне, алергичен обрив или херпес. На кожата, никак не е  случайно, защото това е последната най външна материя от вас.

Обаче да погледнем другия случай: не спортувате, ядете, каквото ви падне, отнасяте се немарливо към тялото си, подтиснати сте и не се усмихвате. При тези обстоятелства емоциите започнат да ви ядат отвътре. Я някоя язва, я някоя аритмия…

Всички тези здравословни неразположения могат да бъдат избегнати. Само, ако сме достатъчно разумни да хванем емоцията на време и да я неутрализираме. Това става по няколко начина. Разберете я, простете си че сте я изпитали и я заместете е нещо положително, което ще ви зарадва. Или дай израз на това, което чувствате. Но когато ви избиват емоциите, моля ви не наранявайте и не обиждайте никой – после ще съжалявате. Можете да спортувате, да се разхождате, да поплачете… Намерете си вашия начин и не задържайте нищо. В името на вашето здраве и хармония.

Вижте още: Прегърнете и приемете емоциите, такива каквито са

Споделяйте с приятели на воля:
  •  
  •  
  •  

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *