7-лесни-ястия-за-заети-evolife.bg

Понякога нямаме време за приготвянето на сложни ястия, както за супер забързаното време за обяд. Искаме да извадим храната от хладилника и да я сложим в тигана или тенджерата и всичко да бъде бързо и вкусно.

За тези, които са уморени от пържените картофи и пържените яйца и искат да разнообразят менюто си EvoLife.bg събра 7 ястия, които ще ви отнемат не повече от 30 минути за приготвянето им.

Те са подходящи както за обяд, така и за вечеря.

Вижте още: 7 здравословни закуски за заета сутрин

Салата Ортега

салата-ортега-evolife.bg-_200х300

 

Ще са ви необходими:

  • 1 чаена чаша ориз

  • 1 чаша сос салса

  • 3 чаши нарязани листа от маруля

  • 1 буркан царевица консервирана

  • 1 буркан черен боб

  • 2 домата, нарязани на кубчета

  • 1 авокадо без кора и семена, нарязани на кубчета

  • 2 л. изкустно нарязани корена от кориандър

  • 1 чаша заквасена сметана

  • 1 глава чесън, намачкан

  • сок от 1 лайм

  • 1/4:0 л. сол

Приготвяне:

Смесете сметана, чесъна, лайма и солта. Полученият сос се оставя настрана. Сварете ориза и го смесете със соса. Добавете листа от маруля, царевица, фасул, домати, авокадо, кориандър.

Сьомга с броколи и аспержи в сметанов сос

sxomga-brokoli-i-asperji-v-smetanov-sos-evolife.bg

Ще ви трябват:

  • 300 г сьомга

  • 150 гр. броколи

  • 4 клончета от аспержи

  • 400 мл сметана

  • 70 г сирене

  • 2 яйца

  • черен пипер на прах

  • Сол

  • Магданоз

Приготвяне:

Оставете броколите на пара за 2 минути. Пригответе сьомгата 4 минути за всяка двойка. Аспержи, нарязани на парчета 3-5 см. Премахнете от сьомгата костите и кожата, разглобявате на големи парчета, стъблото на броколите разглобявате на по-малки.

За да попълните в купа, чукнете 2 яйца, Наливаме сметаната, заливаме сирене и магданоза. Разбърква се. Добавете сол на вкус и черен пипер.

Фурната се нагрява до 190° с. Форми за печене на сьомга резени, броколи и аспержи. Изсипва се крем пълнежа. Изпечете за около 25 минути. Поръсете отгоре с нарязан магданоз.

Паста с крем сирене и спанак

паста-с-крем-сирене-и-спанак-evolife.bg

Ще ви трябват:

  • 150 гр паста

  • 100 г лук

  • 1 връзка пресен спанак

  • 1 чесън

  • 10 г от сушена мащерка

  • 75 гр крема сирене

  • 40 мл зехтин

  • черен пипер на прах

  • Сол

Приготвяне:

Кипва се пастата. Обелете Лука и го нарежете ситно. Обелете чесъна, смажете с плоската страна на ножа и прибавете. Нагрейте тиган със зехтин, лук, чесън и половината от мащерка листата. Добавете сол и пипер и се ЗАПЪРЖВА до прозрачност. Поставете в тигана спанака. Добавете крема сирене и разбъркайте. Сложете пастата в коритото на спанака и сиренето, разбърква се добре и се загрява 1-2 минути на слаб огън. Добавете останалите мащерка, ако е необходимо, Наливаме малко вода в която е варената паста

Сьомга със зеленчуци сьомга-със-зеленчуци-evolife.bg

Ще ви трябват:

  • 250 гр филе от сьомга

  • 1 глава лук

  • 1 тиквичка

  • 3-4 с.л.л. брашно

  • 2 яйца

  • л. магданоз

  • 1 чл.л. риган

  • 1 лимон

  • горчица

  • екстра зехтин

Приготвяне:

Настържете тиквички на голямо ренде. Сьомгата нарежете на кубчета (среден размер). ЗАПЪРЖВАМЕ лука в зехтин до златисто кафяво.

Смесете в купа с лук, сьомгата, тиквичките. Отделно разбийте яйцата в тестото, брашно, билки, сол и черен пипер. Комбинирайте тестото с рибата смес и тиквички, разбърква се. Тестото трябва да бъде на гъстотата на сметана.

В тиган с малко масло се разпространява с лъжица тесто и се ЗАПЪРЖВА до златисто кафяво. Разпространение на хартиени кърпи за да премахнете мазнините. Поднесени със зелените, чери домати, лимон.

Пържола Блейдпържола-блейд-evolife.bg

Ще ви е необходимо:

  • 1 кг месо(по желание)

  • растително масло

  • сол, прясно смлян черен пипер

  • броколи, карфиол

  • чери домати

  • Пресна зеленина

Приготвяне:

Сложете место на тиган-грил и намажете с растително масло. Пържолите да са приблизително 1 cm дебелина от двете страни се ЗАПЪРЖВА до желаната степен на печене. Готовото месо оставете на борда, като покриете с фолио. За гарнитура се готви броколи и карфиол. След това ЗАПЪРЖВАМЕ в същия тиган като към оставеното месо прибавяме сос, растително масло, заедно с чери домати.

Пържени гъби с подправки в заквасена сметана

пържени-гъби-с-подправки-и-сметана-evolife.bg

Ще ви е необходимо:

  • 300 г гъби

  • 3л заквасена сметана

  • 1 глава лук

  • растително масло

  • сол, кимион и къри

 

Приготвяне:

Лукът се нарязва на ситно. Гъбите нарязани на филийки. Задушете лука в тиган до златисто кафяво в горещо олио. Добавяне към коритото гъбите, разбърква се добре и се държи едва до пълното изпаряване на течността на средна температура за 20 минути. Добавете сол и изсипете заквасената сметана. Разбърква се и се пържат гъбите за 5 минути. Махнете тигана от огъня, сложете гъбите на ястието, добавете подправки и сервирайте.

Спагети с тиквички и песто от Чили

спагети-с-тиквички-и-чили-evolife.bg

Ще ви трябват:

  • 200 г орехи

  • 1/2 чаша екстра върджин зехтин (75 мл)

  • 2-3 сушени домати

  • 1 дълго червено Чили, със семето

  • 4 малки скилидки чесън

  • Сол

  • 400 г спагети

  • 1 малка тиквичка

  • 1/2 лимон (сок и кора от лимон)

Приготвяне:

Загрейте фурната на 150° c и в рамките на 10-15 минути заедно с орехите. Сложете спагетите. Затоплете вода.

Смесете ядки, домати, чили чушки, чесън, зехтин и сол. Всичко това се смесва с миксер до сос. С помощта на форми или нож нарежете тиквичките на панделки. Нарежете на тънки ленти и спагетите. Смесете тиквичките с варените спагети и изсипете вряща вода над пастата за 3 минути.

Оттичаме водата, заливаме пастата и прибавяме лимоновият сок горещ. След това се смесва със сос от орехи и Чили. Поръсете с орехи и сервирайте.

Вижте още: 10 храни, които наподобяват частите на тялото, за които са полезни

Споделяйте с приятели на воля:
  •  
  •  
  •  
One Response to 7 лесни ястия за супер заети
  1. Интересни идеи (не знам дали са толкова бързи, както твърди заглавието), но ужасно преведени и в отвратително форматиран текст. Някой чете ли го това след като го copy-paste-не ?!


[top]

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *