silata-na-tvoq-duh-evolife.bg

Как можете да оставате в постоянен контакт със своя радостен, любящ Дух, когато животът никак не изглежда радостен? Има само един начин да успявате да се свързвате с Духа си и той е да го превърнете в най-важното нещо в живота си, тъй като той е неизчерпаемият източник, който ви доставя всичко, от което се нуждаете, на всяко ниво.

Тази практика трябва да стане толкова автоматична, колкото миенето на зъбите или вземането на душ. Вие трябва да закотвите Духа в своя живот посредством ежедневни, повтарящи се техники като например осъзнаване на дишането, медитация, установяване на намерението, изразяване на благодарност… и най-вече, отпускане по течението на живота.

Точно както включването на компютъра към източник на електричество го захранва с енергията, която му е нужна, за да работи, така и вие трябва да се „включвате“ редовно към Божествения Първоизточник, за да остава сърцето ви напълно заредено. Помнете, че независимо от това дали сте изтънчени и умни или сте изпълнени с идеи и творчески изяви, не вие генерирате своята енергия. Никой не може това. Вие трябва да се включите към един по-голям Енергиен Първоизточник, за да можете да функционирате на оптимално ниво. Независимо дали вярвате в това и го приемате, вие зависите от един по-голям Източник от вашия ограничен „его ум“. Тази енергия, също така, не идва и от другите хора (чрез търсене на тяхното одобрение и любов), както сигурно са ви учили в миналото.

Не е чудно, че хората изпитват недоверие един към друг, чувстват се застрашени един от друг и се борят един с друг. Онези, които са откъснати от Духа, често са склонни да манипулират и контролират другите, за да се захранват с тяхната енергия и така да поддържат себе си. Това се постига чрез сплашване, насаждане на чувство за вина или срам, ласкателство, тормоз или до каквото друго прибегне егото. Истинската сила обаче идва от Божествения Творец, който обича всички безусловно. Когато осъзнаем това и започнем да се включваме към този Истински Източник на неизчерпаема сила, можем да излекуваме всяко чувство на недостойност и изолираност.

Посредством ежедневни практики, които отклоняват вниманието ви от страха, който идва от егото, чувството ви за вътрешен покой се възвръща. Когато отдадете вниманието си на тази по-висша сила и й позволите да направлява живота ви, магията започва. Синхронността измества борбата. Вратите се отварят, вместо да са затварят. Взаимоотношенията ви се подобряват, вместо да се разпадат, и ще забележите, че хората се отнасят един към друг като към приятели, а не като към врагове. Когато се свържете с Първоизточника, осъзнавате, че има достатъчно за всички, така че изчезва необходимостта да сте готови за борба. 

За повечето хора това представлява една огромна промяна във възприятието и изисква повече от това човек просто да реши да я възприеме напълно и да започне да я прилага. Подобна трансформация изисква цялостно преориентиране на вашия живот. Трябва толкова силно да искате да осъществите тази промяна, че ежедневно да преподреждате приоритетите си, да изследвате и да променяте вярванията си при необходимост, да внедрявате нови навици и модели на поведение и да поддържате други мисли. Трябва да сътворите себе си наново.

Пътят обаче не е сложен, след като решението бъде взето. Той включва нов набор от лични приоритети и посвещаване на ежедневна практика, в която да предоставите себе си на ръководството на Духа във вас. След като веднъж направите това, вашите положителни лични преживявания ще ви осигурят стимула да продължите. Всеки един ден, отдаден на Духа, е ден, който сте изживели като истинско и свято същество, вместо още един ден, който сте изтърпели като контролирана отвън и изпълнена със страх душа. 

Ако сте готови отново да се свържете със своя „кефи“ – вашия красив, умиротворен и свят Дух – още сега вземете решение да оставите миналото назад и да се посветите на съзнанието и ежедневната практика, които вашата трансформация изисква. 

Силата на твоя дух – Соня Чокет

Вижте още: Духовно извисен или черната овца, все егото и страхът те водят

Споделяйте с приятели на воля:
  •  
  •  
  •  

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *